Reklama

Reklama

Princezna Husopaska

  • Východní Německo Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada (více)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o zradě a velké lásce. Cesta princezny za jejím vyvoleným je dlouhá a plná zklamání. Komorná, které princezna důvěřovala ji zradí a z princezny se stane husopaska. Věrná láska nakonec překoná všechny nástrahy, princ najde skutečnou princeznu a zlá komorná je potrestána. (oficiální text distributora)

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co jsem se díval na pohádky, ale ani v dětství jsem z nich nebyl nikterak „odvařený“ a dával přednost čtení knížek. Přece jenom musím uznat, že tahle patří mezi ty slabší, ale zas na druhou stranu je mnohem snesitelnější než ty novodobé kraviny. Triky na tehdejší dobu s trochou fantasie ušli, herecké výkony západních herců prachbídné a tak jediné co stojí za pozornost je lehce morbidní příběh a pak výkon + vzhled dua Morávková – Kuklová. Zvláště druhou jmenovanou mám rád hlavně v záporných rolích. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Škoda... Pohádkla měla od začátku docela pěkně "našlápnuto", leč s každou přibývající minutou to šlo z kopce... Dalo by se říci, že ji zachránila česká účast - dvojice Morávková - Kuklová se velmi zdařila. To se však nedá říci o německých hercích, především o představiteli mladého prince. I celková zápletka působila až moc naivně, jednoduše, ... Pár scén, jakoby bylo nedomyšlených, ukvapených, ... Pohádka však měla určitou "pohádkovou atmosféru" a 50% si zaslouží. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nevinná pohádka z VHSky, jejíž určité pasáže mi jako malému i naháněly strach. Zároveň jsem se ale nemohl nabažit zvláštní doprovodnou hudbou či přímo zpívanými scénami. A to v rozporu s tím, jak muzikálově laděné části jakéhokoli filmu vyloženě nesnáším. Zkrátka a jednoduše průměrné ale nezapomenutelné zpracování jedné z mnoha pohádek bratří Grimmů. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Dřív než cokoliv napíšu bych měla oznámit, že už jsem tuhle pohádku neviděla děsivě dlouho. Ale pamatuju si, že se mi líbila, zaujal mě příběh a hlavně Dana Morávková, která je podle mě dobrá herečka (odpusťme jí hříchy primáckých seriálů) a tady si konečně střihla kladnou roli, narozdíl od Míši Kuklový, kterou zrovna moc nemusím - i když jako potvora je rozhodně lepší, než ta věčně uřvaná naivku z Troškových filmů... ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Koľká škoda! Poriadny scenár a lepšieho princa! Začiatok sľuboval krásnu mierne smutnú rozprávku. Jak som sa tešila! Nádherná hudba, samozrejme harfa a flauta, dokonale rozprávková kombinácia. Pokiaľ neprišli na zámok to bolo ešte zaujímavé. No princ nenadchýna, celkovo predniesol max. 10 viet a s Husopaskou hádam ani neprehovoril poriadne pokým si neboli sľúbení. Ako nepríjemne naivné. Lísa zobrazená ako čisté zlo.. príliš čiernobiele. "Pomstychtivá" Husopaska? Chýbalo mi väčšie zapojenie o to hlavné - princa a Husopasky, prejaviť ich vzťah, nie len nejaké pohľady. Veď i paholok či kráľ toho povie viac než "hl. hrdina". Škoda princa a jeho postavy v scenári. A pritom Grimmovci spísali originálny námet! Vysoko hodnotím hudbu a nejaká polhviezdička za môj detský sentiment a predstavy o rozprávke, kt. som kedysi mala. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradech Falkenstein a Schönfels. (Janek2002)
  • Německý název filmu je Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada, což lze přeložit jako "Příběh o husách, princezně a koni Faladovi". (Janek2002)

Reklama

Reklama