Reklama

Reklama

Help

  • Indie हेल्प

Obsahy(1)

Pia (Mugdha Godse) se poté, co jejího otce postihne srdeční příhoda, rozhodne společně s ním a svým manželem Vicem (Bobby Deol) vrátit na Mauritius, kde žila jako dítě šťastně až do doby, než tragicky zahynula její sestra-dvojče Dia. Hned po příjezdu však Piu začnou pronásledovat vidiny a hrůzostrašné představy o své mrtvé sestře. Poté, co začnou v jejím okolí umírat lidé a zdravotní stav Pii se zhorší natolik, že musí být hospitalizována, obrátí se Vic se žádostí o pomoc na Dr. Aditya Motwaniho, jenž se zabývá nadpřirozenými jevy. Postupně společně odkrývají temná rodinná tajemství, která je zavedou až na samotnou hranici nadpřirozena… (Šakalík)

(více)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady štandardných ázijských duchárin, ktorý funguje najmä na japan shock systéme. Musím však uznať, že funguje výborne, masky sú kvalitné a párkrát som sa slušne zľakol. Vadil mi však samotný námet, celú dobu som mal pocit, že som už niečo podobné videl v inom ázijskom horore. Keď si dobre pamätám, taký Alone (2007) bol približne o tom istom - o rozhnevanom duchovi mŕtvej sestry. Jedná sa o priemerný horor a tie romantické hudobné pasáže mohli teda fakt vynechať. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Indický film je akýmsi mixom japonsko-amerických hororových snímkov o prevtelení-posadnutosti duchom ....Na indické pomery nadpriemerné....na tie tunajšie priemer...A nemohol som sa zbaviť pocitu, že to hororové ponatie filmu je až druhoradé.... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tento bollywoodských zástupce duchařských hororů obsahuje snad všechna klišé tamní produkce – herce hodící se spíše do nějaké telenovely, s tím úzce související příšerné přehrávání a dokonce ve dvou případech i pro indické slaďárny tolik typické zpívané pasáže se zpomalenými záběry a infantilními texty. Když jsem to viděl poprvé, málem jsem si vykloubil čelist. :-) Bez toho ale v Indii prostě žádný film nevznikne a když si toto nutné zlo odmyslíme, dostaneme velmi kvalitní duchařinu podpořenou na indický snímek překvapivě povedeným hudebním doprovodem. Ty duchařské pasáže nejsou vůbec špatné (místy to trochu připomíná Kruh). Bohužel ty "neduchařské" části filmu jsou natolik typicky bollywoodské, že nad inteligencí některých dialogů zůstává rozum stát. I přesto bych tento snímek hodnotil spíše kladně. Btw viděl jsem to v originále s anglickými titulky a nechápu jednu věc – jakým jazykem vlastně v Indii mluví? Ve filmu totiž volně přecházejí z angličtiny do jakéhosi dialektu a zase zpátky, a to dokonce i v rámci jednoho souvětí. Byl jsem z toho volaký zmetěný. :-) ()

toffy 

všechny recenze uživatele

Trosku ukradnute z inych filmov..no a co?! Na mna to fungovalo uplne skvelo a spolu s megasuper hudbou (minimalne 5 rokov som lepsiu v horore nepocul) to bola super ducharinka. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak toto je moj prvy kontakt s indickym hororom. Najskor som mal obavy, ze to bude somarina, pretoze indicke filmy su zname, ze vsade vo filmoch sa tancuje a spieva. A to myslim v kazdom zanry filmu a horor tiez. Tu sa len dostal priestor pre dve skladby, ktore vobec nevyzerali zle na pocuvanie, ale mohlo sa aj bez nich zaobist. Aj tie romanticke zabery, ktore sprevadzala jedna skladba, bola ako vystrihnuta z nejakej telenovely, co fakt ja nemusim. Toto vsetko sa da v pohodicke prehltnut, pretoze zvysok filmu sa uz niesol v hororovom nadychu, ktory aj obcas prekvapil, co sa dialo na obrazovke. Film som mal moznost vidiet v povodnom zneni, ako Indom huba narastla:) Obcas som v ich jazyku postrehol nejake anglicke slovicka, ktore vobec nechapem, preco to pouzili vo svojom jazyku. To ma tak trosku dezorientovalo, ked sa tam zamotala ta anglictina. Ako celok je to slusne podareny ducharsky hororik na indicky sposob, ktory ma vobec neurazil. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, že nejen amerikou horror je živ. Námět je však opravdu již nesčetněkrát zfilmovaný a profláknutý, nicméně indické pojetí a zfilmování tohoto námětu dokáže diváka pohltit a vtáhnout do děje. Lekačky zde fungují naprosto bravurně a hudební doprovod na jedné straně jako vystřižený z klasik typu Exorcisty a na druhé straně indický romantický pop stylu Milionáře z chatrče s dlouhými záběry zamilované dvojice procházející se po pláži jen dokreslují pocitovou atmosféru. Je pravda, že pokud by se vystřihaly tyto "popové romantické klipy", kterých je ve filmu cca 10 minut, dosáhl by se svižnější a poutavější děj. Trochu jsem nepobral jazyk dialogů, kdy se skutečně mísí angličtina s hindštinou a jakýmsi dialektem, a to skutečně v rámci jednoho monologu (díky neznámému autorovi za cz titule). Kdo má rád klasiku, přijde si na své tak jako já. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná asijská duchařina ! Zejména v prvních 30 minutách se divák baví, děsí se při nečekaných lekačkách a nasává příjemnou hororovou atmosféru. Poté sleduje cca 10 minut jakoby vystřižených z romantického filmu a poté až do konce filmu temnější detektivku. Takhle rozmanitý je tento film. Docela dobré ztvárnění ducha, dobré lekačky, jen škoda, že v druhé polovině filmu je tohle nedostatkové zboží. Příběh není nikterak originální. Je to něco již několikrát viděné. Film byl trochu zbytečně natahovaný. Ovšem co mi opravdu silně vadilo byla hudba v tomto filmu. Disco styl se opravdu do hororu prostě nehodí ! Indická disco hudba. To byl děs. Tohle prostě do hororu nepatří. Úplný konec filmu se mi líbil :). Suma sumárum - opravdu jen lehce nadprůměrný horor. Já osobně bych doporučil jiné asijské pecky. ()

Reklama

Reklama