Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až príliš šialené a rýchle, ale nakoniec práve to je najväčšou devízou tohto do súčasnosti preneseného Sherlocka. Cumberbatch s Freemanom si paldi do noty a milujem pochmúrnu britskú atmosféru, ale inak nie som jednak fanúšik postavy ako takej (bavil ma len hororový Pes baskervillský) a jednak ani tohto seriálu. Prvú sériu ešte hodnotím nadpriemerne - predsa len, bolo to nieoč nové, svieže a nečakané. Ale ďalšie série... no, potom ma to už prestávalo baviť. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svižné, chytré, vtipné, atmosférické, nápadité, sexy. Britové oprášili svoje ostrovní zlato tak, že znovu oslnivě září a Sherlock už nezůstává v područí našich maminek a babiček, ale můžou z něj šílet i puberťačky. Cumberbatch a Freeman jsou trefa do černého. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Po dlhých rokoch som sa konečne odhodlal k tomu novodobému Sherlockovi a musím uznať, že to má niečo do seba. Zaujímavé a chytré príbehy majú čo ponúknuť a sympatické duo Cumberbatch - Freeman perfektne zapadajú do roli Sherlocka a Watsona. Už chápem prečo si na tomto seriáli spravili meno. Za zmienku stojí aj dobrá hudba. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé epizódy síce nie sú všetky za plný počet, ale ako celok, kedy je nám predstavený zhusta nový, postmoderný fikčný svet s inak značne otrepanou seriálovou postavou, skrátka Sherlock nemá chybu. Chybu nemajú ani Cumberbatch s Freemanom a nakoniec som si zvykol aj na Scotta ako Sherlockou nemesis. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě i na druhý pohled velmi bavila. Jasně se v ní ukázalo, že Sherlock není James Bond, ve chvíli, kdy se ve druhé epizodě tvůrci uchýlili ke spíše akčnímu pojetí, přestalo kouzlo působit a kvalita šla dolů, aby hned následující díl, jehož děj probíhal v mnohem klidnějším tempu, fungoval jako ten nejlepší z první řady. Pořádná porce dedukce a suchého humoru na mě platila mnohem víc než divoce vykopávající členové čínské mafie. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nemá chybu, první s třetím dílem je naprosto bez výhrad a možná druhý je o něco horší. Přesto první série načíná jednu z nejdokonalejších detektivek.......10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keby som neviem ako chcel, porovnávaniu z Ritchieho Holmesom sa jednoducho neubránim. Tam kde Ritchie spravil z Holmesa akčnú figurku z podmanivým vizuálom, tak tam McGuigan zo svojim povestným rukopisom, zmodernizoval jedného z najúžasnejších detektívou svetovej literatúry. Zmodernizoval ho a vdýchol mu veľmi príťažlivý feeling. Ústredná dvojica Cumberbatch a Freeman si skvelo sekundujú a tvoria jednu z najpôsobivejších dvojíc vôbec. Štúdia v rúžovom – Jedná sa o typický Holmesovský prípad, ktorý je spravený veľmi chytro a efektne. Hranie z divákom, využívajúc rôzne filmárske prvky a zručnosti, len hrajú na tú správnu strunu celkovej atmosféry. Trefné hlášky, skvelo napísané party a skvelé konfrontačné finále. Neskutočná radosť na to pozerať Slepý bankár je jedným z tých konšpiračných prípadov, kedy sa hlavný hrdinovia dostanú do problémov so syndikátom pašerákov, ktorý sú nebezpečnejší a rozšírenejší než sa na prvý pohľad zdá. Charaktery postáv sa rozpitvávajú a aj keď zápletka ani zďaleka nedosahuje elegancie a prekvapivého zvratu ako v prípade prvého dielu, tak každému z nás je jasné, že chtiac, či nechtiac sa dostávame k odhaleniu totožnosti tajomného pána M. alias Moriartyho. Najväčšou devízou Veľkej hry je to, že sa tam neustále niečo deje. A všetko dáva na konci zmysel. Inteligentne poprepájané súvislosti o ktorých by sa to nečakalo, fungujú ako skvelý gradujúci prvok. Zároveň je tu miesto pre vtip aj pre prehlbovanie charakterov. Druhá devíza je predstavenie nemesis v podaní Jima Moriartyho v podaní fantastického Andrew Scotta. Vyvrcholenie ako má byť. A hodne vysoko zdvihnutá latka. Hlavne na prvú sériu. Prvá séria - 90% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem se tomuto seriálu bránila kvůli fanouškovské základně, který úplně šílí po hlavních hrdinech. Navíc se mi příčila myšlenka umístění klasického Sherlocka do současnosti. Kupodivu mě zpracování a scénář nesmírně překvapil. Bohužel stala jsem se taktéž fanouškem a třesu se na další díly. Dokonce jsem se koukla i na Pilot, který nebyl oficiálně odvysílán :) ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo mi to zabrat, ale první sérii Sherlocka mám za sebou. Pravdou je, že novodobé zpracování Doylovské klasiky je dost netradiční, ale pro mě, překvapivě, trefné a solidní. Cumberbatch je jako Holmes perfektní a Freeman mu jako Watson výborně sekunduje. Kvalita pravda trochu haprovala, ale to je u rozjezdu seriálu běžné. Po první sérii převládá relativní spokojenost. Cumberbatche jsem si zamiloval, jeho Holmes je perfektní. Jsem zvědavý na další sérii. Líbí se mi popichování mezi postavami a zároveň souznění tak těžce rozdílných charakterů (Holmes/Watson). I trochu jiné pojetí Doylova detektiva mi vcelku sedlo, takže proč ne? P.S. I když se mi druhý díl nepozdával, tak s kvalitou bych to viděl asi takhle - Velká Hra 9/10, Studie v růžové 9/10, Slepý Bankéř 6/10. První série 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle promyšlené, napínavé, vtipné. Benedict se pro roli Sherlocka narodil, kam se hrabe s Doctorem Strangem, jako Sherlock je daleko lepší. Martin Freeman v roli jeho společníka Johna Watsona take skvělý. Líbí se mi, že je to zasazené do modern doby, je to něco originálního a nového. Funguje to na jedničku. Měla bych ale jednu výtku k seriálu a to je délka dílů. Škoda, že díly nejsou kratší a není jich vice, například v prvním díle je toho až moc najednou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejně sympaticky ujeté. Ve své podstatě nanejvýš pozoruhodná, nečekaně výbušná a po všech stránkách okouzlující záležitost, v níž pospolu v dokonalé symbióze vegetují zavedených pravidel dbalá, přísně pragmatická logika a veškerá pravidla ignorující, lehce frivolní absurdita. Výsledek jejich obětavé spolupráce je stoprocentně nezničitelný ... a vpravdě nezapomenutelný. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrození jednoho z nejgeniálnějších seriálů, co jsem kdy viděla. (A také jednoho z mých nejoblíbenějších homosexuálních shipů. :D) Tempo začíná velice slušně, dalším dílem se trochu uklidní a v tom třetím graduje na maximum. Doslova, hlavně konec epizody The Great Game je odzbrojující. Což ostatně je každý poslední díl tohoto seriálu. Za zmínku stojí i postupné odhalování Jima Moriartyho, o kterým zpočátku nic moc nevíme, užíváme si to zahalení tajemna a na konci se ukáže v celé své potrhlé kráse. Zaručeně jeden z nejlepších záporáků. Hlavně seriál je plný ikonických hlášek, obzvlášť hned v prvním díle. Jo, takhle se vybudovává závislost.. I’m not a psychopath, Anderson. I’m a high-functioning sociopath. Do your research. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to bol povedal že seriálový Sherlock bude taká pecka. Len vysoké percentá to istili, ale tým netreba vždy veriť. To pomalé tempo tam je cítiť ale vždy ta pointa proste príde a človek si vychutnáva každú jednu epizódu. Aj napriek veľkej stopáži, je to od tvorcov tohtoročného draculu, ale spoločne to ma len dĺžku epizód a takisto počet. Kvalitou je niekde inde . Pilot najlepší, druhý diel o niečo slabší ale treti opäť výborný. Genialita, toto je silný konkurent do mojej top 10. Zrejme niečo vyradí, uvidíme, dám si aj ďalšie série. A dúfam že budú minimálne tak napínavé ako táto prvá. 5* ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 5,5*, 2.díl 4* a 3.díl rovných 5* - dohromady tedy suterénní hodnocení a sám sobě se divím,že jsem s k tomu seriálu nedostal již dříve, já hloupý - vzhůru na druhou sérii!!..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to strašně dlouho, kdy sem dával tomudle novodobýmu Sherlokoj šanci. Tenkrát mě to vůbec neoslovilo, asi sem byl nabaženej dvou filmů s Iron manem. Teď poletech musím říctt, že je to hodnw koukatelnej soroš. Chemie mezi Watsnem a Sherlockem perfektně funguju. A i ty moderní vychytávky mi už nevadí ,což je možná tím, že teĎ už sou SMSky retro jako kráva :o) ()

Reklama

Reklama