Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (42)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je cítit, že první série byla uvažována jako (možná) jediná - celá je postavená jako tribut původnímu Sherlockovi, v druhé řadě pak samozřejmě Watsonovi (zejm. v druhém dílu) a samozřejmě Moriartimu (ve třetím dílu). A funguje to naprosto dokonale (teda, první a třetí díl dokonale, druhý "jen" velmi dobře). Bohužel, zpětně je první série zároveň nejlepší a kvalitou nejvyrovnanější. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu prvú sériu: táto úvodná séria nás pekne pomaly zatiahne do deja a predstaví nám hlavné i vedľajšie postavy svojským spôsobom. Hodinové časti už niekde v polovičke začínajú byť nudné, lenže príde konečné odhalenie a opäť nový poznatok o Sherlockovej mysli. Dobre, každý vie že Sherlock Holmes je totálny génius a zároveň maniak, ktorý dokáže vyriešiť každý prípad. Tu má Holmes trošku nadprirodzené schopnosti, to však k nemu patrí, len troška mi to príde ako by sa Sheldon Cooper stal Sherlockom Holmesom. Neviem, možno to je iba môj pohľad. Herci sú skvelí, prirodzení, nemám im nič vyčítať. Ako milovník detektívnych príbehov som doslova žral prvú seriu, síce nepozrel som všetky tri časti naraz. Som zvedavý čo nám prinesie ďalšia séria. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje hodnocení je přísné, ale jen proto, že hodnotím Sherlocka v Sherlockovi. Seriál jako takový si zalouží vysoké hodnocení, protože má co nabídnout. První série je rozjezd - pro mě - s vzestupnou tendencí. Co díl to o krok výš. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Po úžasném pilotu jsem nevěřil vlastním očím, že ho předělali do regulérního dílu první série, a musím říct že ačkoliv produkční kvality se očividně zvedly, pilot byl bez té místy zbytečné omáčky okolo lepší, a v noci daleko atmosféričtější (nezapomenutelná scéna s Sherlockem na střeše!). I přes to, že si Sherlock snaží zachovat vážnou tvář, tak je tam patrná jistá dávka nadsázky, a tím si získává určitý komediální podtón, což mě opravdu baví. Nedá se tomu upřít technická kvalita a invence, ale příběhy, potažmo scénáře mi připadají někdy až příliš přitažené za vlasy (mimo jiné finále 3. série), schází jim dobré nápady, recyklují se ty staré... Přesto mě Sherlock baví, hlavně díky výborné a sympatické ústřední dvojici, netradičnímu přístupu a nadsázce. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rekapitulácia hodnotení znie nasledovne: 5-4-5. Od prvej epizódy nasadzuje Sherlock vražedné tempo a predvádza úplné psycho. V druhej síce predvádza skôr krimikolotoč, ktorý mi šmakoval menej, v tretej to rozbaľuje naplno a súboj o každú sekundu s Moriartym bol famózny a dych berúci. Až na jednu hviezdičku maximum, ktorému v podstate nie je čo vytknúť. Azda len to, že si musíte pretáčať seriál späť, pretože stíhať vstrebávať Sherlockove myšlienky je občas nadľudská úloha. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píše sa rok 2010 a BBC prichádza s projektom Sherlocka Holmesa. Klasických variácií príbehov z pera sira Arthura Conana Doyla do tej doby vzniklo už nespočetne veľa, ale to, s čím prichádzajú tvorcovia v tomto prípade, sa vymyká všetkému, čo tento detektív podľa literárnej predlohy dovtedy predstavoval. Dominantná dvojica hlavných predstaviteľov - Benedict Cumberbatch a Martin Freeman, prezentujú v troch dieloch prvej série akési netradične fungujúce ying a yang v popredí do najmenších detailov premyslených príbehových línií, v pozadí ktorých sa rozbieha ešte väčší príbeh, neskôr naplno prezentovaný v ďalších sériách. Keď sa však zameriame iba na sériu prvú, nemôže na diváka pôsobiť lepším dojmom. Aj keby niekto možno našiel drobnejšie nezrovnalosti v niektorých veciach, všetko ostatné musí každého ohúriť. Kvalitný scenár odrážajúci sa na jednotlivých epizódach vidno nielen na samotnom príbehu, ale ešte väčšmi snáď na postavách. O dokonale prešpekulovanej Sherlockovej dedukcii by sa dal napísať niekoľko stranový elaborát, ale spadnuté sánky miliónov divákov po celom svete sú snáď ešte lepším dôkazom toho, že svojskosť tomuto seriálu rozhodne nemožno uprieť. Pomimo tu baví aj grafická stránka seriálu, zvládnutý vizuál v kombinácii s kamerou, či v neposlednom rade aj londýnska výprava, ponúkajúca viaceré pestré lokácie. Sherlock - Series 1 je iba trojdielnym začiatkom brilantného detektívneho kolotoča, britskej klasiky v modernom a jedinečnom kabáte. S mimoriadne dobre zvládnutým štartom si ľahko získa nejedného diváka, ktorý okamžite skočí na "bandwagon" tohto seriálu. A tí, ktorí ho už videli, sa k nemu po nejakom čase určite radi vrátia. Detektívna záležitosť so všetkým, čo má ponúkať a ešte s poriadnou dávkou niečoho navyše. Premyslenosť do najmenších detailov, dedukcia a charizma. Nuž, so seriálmi to Briti vedia. A v ďalších seriách dokonca ešte lepšie. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlockovu dedukci prakticky čehokoliv miluju. Série má sice možná někdy až moc zběsilé tempo a pokud divák na minutu vypne, horkotěžko se toho dostává, ale jinak je to skvělý. A za mě je zatím Freeman tahoun, který v prvních 3 dílech převyšuje svým herectvím i Cumberbatche. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající pilot, úžasný druhý díl a luxusní finále proloženo neskutečnými hereckými výkony Benedicta Cumberbatche, Martina Freemana a dokonalého záporáka Andrewa Scotta aka Moriartyho - toto všechno je "jen" pouhá předehra k bezchybné druhé sérii. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem již psal, dlouho jsem serial odkládal a nyní po první sérii vím proč. Po prvním zhlédnutí už to nikdy nebude stejné. Je to zvláštní mít v sérii 3 díly, ale nakonec proč ne, těším se na druhou! ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Tak tohle je naprosto geniální. Sherlock oblečen do moderního kabátu a absolutně perfektně ztvárněn Benedictem Cumberbatchem. Martin Freeman samozřejmě také nezůstává nijak pozadu a svou roli zvládá též opravdu hezky. Série má naprosto úžasnou pilotní epizodu a závěrečná epizoda je ještě lepší. Nejlepší epizoda - The Great Game. ()

Reklama

Reklama