Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Zajímavosti (18)

Sherlock (2010) (seriál)

  • První dvě série si vysloužily 3 ceny BAFTA. 1. série uspěla v kategoriích "Nejlepší dramatický seriál" a "Nejlepší herec ve vedlejší roli" (Martin Freeman jako Dr. John Watson). 2. série pak získala jednu hlavní cenu za "Nejlepšího herce ve vedlejší roli" (Andrew Scott jako Jim Moriarty). (gogos)

Sherlock - Studie v růžové (2010) (epizoda) (S01E01)

  • V první epizodě seriálu se dozvíme, že žena v růžovém přijela do Londýna z Cardiffu. Právě tam se ve stejné době (v lednu 2009) natáčel seriál Pán času (od r. 2005), další projekt scenáristy Stevena Moffata. (Itar)

Sherlock - Studie v růžové (2010) (epizoda) (S01E01)

  • Pilotní epizoda seriálu, která měla 60 minut a stála 800 000 liber, nebyla nikdy odvysílána. Objevila se až na britském DVD. BBC s ní sice spokojena byla, ale požadovala změnu formátu na 90 minut. Došlo tedy k jejímu přepracování a rozšíření. Výsledkem byla první oficiální epizoda Studie v růžové. (gogos)

Sherlock - Slepý bankéř (2010) (epizoda) (S01E02)

  • V tejto epizóde bola slávna scéna s perom, ktoré Sherlock (Benedict Cumberbatch) zachytí bez pohľadu naň, natočená na prvýkrát, avšak musela byť opakovaná kvôli problémom s kamerou. Trvalo ďalšie tri klapky, kým scéna dopadla opäť úspešne. Trik spočíval v tom, že Benedict sa pozerá do zrkadla, a preto vie, kedy pero zachytiť. (JOZZZKO)

Reklama

Reklama