Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Sherlocka se obrátí známý ze studií s žádostí o pomoc. V jedné z velkých londýnských bank došlo k vloupání, aniž by bezpečnostní systém cokoliv zaznamenal. Pachatel nic neodnesl, ale zanechal po sobě záhadný nápis na zdi. Sherlock na základě indicií na místě činu vydedukuje, že nápis byl ve skutečnosti šifrovaným vzkazem, určeným jednomu ze špičkových zaměstnanců banky. Toho však objeví zastřeleného v jeho zamčeném bytě. Policie by případ ráda uzavřela jako sebevraždu, Sherlock Holmes je ale opačného mínění. A jako vždy má pravdu. Během vyšetřování, které vystaví přátelství obou hrdinů nejedné zkoušce, se doktor Watson zamiluje a je dokonce obviněn z vandalismu. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slepý bankéř se mi doopravdy zalíbil až napodruhé, kdy jsem se v něm lépe orientoval a kromě toho, abych se snažil vyznat v ději, jsem se mohl soustředit i na vztah Holmese a Watsona, který se zase trochu posunul. Obzvlášť pěkné je sledovat, jak jde Holmes Watsonovi sice pekelně na nervy, ale zároveň ho i neustále ohromuje. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda mě bavila mnohem více než první, byť nemohu říci, že by startovací díl byl nějak špatný. Naopak. Slepý bankéř mě však zaujal zejména řešením šifry a atmosférou kolem čínského cirkusu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína to dokonale, vyšetrovanie je taktiež napínavé, aby to ku koncu prešlo k lacným banalitám a zameniteľnej tuctovosti. V druhej časti série však ani nie je ešte priestor na pociťovanie nejakého sklamania, pretože je to stále nové, neohmatané a visíme na každom Sherlockovom slove, geste, pohybe. V skutočnosti jediným skutočným prešľapom je neschopnosť dvojice ochrániť Číňanku v múzeu a ich následná ignorácia pocitu viny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I s druhou epizodou první řady jsem byl v podstatě spokojen, přestože k ní mám pár připomínek. Klidně bych se smířil s tím, kdyby tvůrci více šetřili s akcí, některé scény mi totiž přišly úplně zbytečné, oželel bych i příšerně překombinovanou popravu pomocí jakési minibalisty (či obří kuše), ale přidal bych Mycrofta, ten mi tady chyběl. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slepý bankéř nabízí zápletku s čínským gangem pašeráků. Sherlock se dostává díky okolnostem k zločinu vražd se spletitými symboly. Cele to působilo méně geniálně jako v úvodním díle, ale naopak závěr se podařil skvěle vygradovat. Možná tentokrát více o náhodě, ale o to akčnější. Navíc ta mystika kolem Moryartyho strašně funguje......8/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slepý bankár je jedným z tých konšpiračných prípadov, kedy sa hlavný hrdinovia dostanú do problémov so syndikátom pašerákov, ktorý sú nebezpečnejší a rozšírenejší než sa na prvý pohľad zdá. Charaktery postáv sa rozpitvávajú a aj keď zápletka ani zďaleka nedosahuje elegancie a prekvapivého zvratu ako v prípade prvého dielu, tak každému z nás je jasné, že chtiac, či nechtiac sa dostávame k odhaleniu totožnosti tajomného pána M. alias Moriartyho. 80% ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dost těžce stravitelný díl. Několikrát jsem u něj zaspal a celý jsem ho shlédl snad až na šestý pokus. Téma asijských pašeráků mě nijak nechytá a celkově mě dělalo dost problém, abych se dokázal vžít do děje. Líbilo se mi popichování Sherlocka s Watsonem. Po prvním dílu zklamání. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zřejmé, ře i Sherlock je jenom člověk, tudíž i jemu se situace tu a tam lehce vymyká z rukou, což sice může být pro nezúčastněného diváka zábavné ... ovšem pro zainteresované aktéry mohou být následky každého z takových - byť drobných zakolísání nevratné. Nicméně ... "vysoce výkonný sociopat" neobyčejně flexibilně přizpůsobil styl své práce zcela nové - a pro něho osobně až dosud nepoznané situaci, v níž se neočekávaně ocitl už v pilotním díle: Má parťáka, který ho bere takového, jaký je ... parťáka, kterého poznamenala válka - a možná i proto se po svém dokáže vyrovnat se všemi ... řekněme nestandardními způsoby a výstřelky svého spolubydlícího. Krom toho ... zdá se, že na pozici "úhlavního" nepřítele se nenápadně, leč převelice cílevědomě dere úplně jiná persona nežli ta, která tak sama sebe dílem ne(sebe)kriticky a dílem sarkasticky ocejchovala minule. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První důkaz toho, že prostřední epizody Sherlocka jsou slabší, než ty ostatní. Opět se jede divoké tempo nastavené minule, za samostatnou zmínku (jako u každé epizody) stojí i jedinečná kamera a samozřejmě herci. První polovina fantastická, ale finále bylo tentokrát o něco slabší. 85%. ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tohle se mi moc nelíbilo. Ano, je to vtipné, ano ten vztah těch dvou pánů je pěkně vykreslený, ale tenhle díl mě tak trochu i nudil. Nijak mě vlastně neohromil .. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehoulince slabší, než-li první díl první série, ale jde spíš i to, že po prvním dílu byl člověk okouzlen vyřídilkou BC a trošku si již zvyknul v případě druhém. I tak, skvělá zápletka, skvělé vyústění.................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý diel je s omnoho pomalším začiatkom ,ale za to s ohromným koncom. Zo začiatku sa to môže zdať ako nepodarená výplň ,ale časom sa začnú veci rozbiehať ( dajte tomu tak 10 minút ) a máte super epizódu na svete. Námet ,ktorý neohúril nápadom ,ale scenárom a prevedením dokáže vždy rozveseliť náročného diváka. Ak vás na začiatku tohto (ako to nazvať? Mini-filmu? asi...) neodradili scény ako si tam Sherlock skáče po kancelárii a premýšľa ako je možné ,že náš Spider-man to dokázal vyliezť tak vás neodradí nič a už sa to bude len unormálňovať a zoseriózňovať ( nevytvoril som náhodou nové slová? ). Ak mám byť úprimný začína sa mi to páčiť. Narozdiel od prvej epizódy sa tu spolieha najskôr na jednoduchý ,suchý Britský humor a neskôr sa prejde do toho typického dráma momentu ,do ktorého som skok ani poriadne nepostrehol. Jednoducho to prešlo plynulo a uvedomil som si to až na konci. Ak budú ďalej rozoberať Moriartyho budem od radosti skákať až po plafón. 85% Dokážem oceniť pašerácke príbehy. Zatiaľ super seriál a niekedy ma fakt udivuje moja ignorancia nad skvelými seriálmi. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrat se vse toci kolem Ciny, coz bylo popularni tema i v klasicke verzi s Brettem - holt kolonialni Anglie. Sherlock je povolan k podivnym vrazdam v zamcenych a zdanlive bezpecnych bytech. Cili vrah bude nejaky akrobat. Jedinou zmenou je absence Lestradea, misto ktereho je tu jakysi zastupce. Vtipnych hlasek je tu sice o neco mene nez v jednicce, ale i tak je to svizny a zajimavy dil drzici svuj standard. A take tu Watson ziskava prvni znamost. Navic mam rad ty perfektni pointy a i zde je natuknuta linka k uhlavnimu Sherlockovu nepriteli... ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená a svižná detektivka, spojující do originálního celku Doylovy oblíbené prvky tajné společnosti a kódovaných zpráv (Tančící figurky, Údolí strachu) se šplhajícím vrahem (Podpis čtyř). Lepší než úvodní díl. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlockov intelekt ma neprestáva udivovať a jeho spôsob myslenia zase fascinovať. Benedict Cumberbatch bol skutočne stvorený pre rolu geniálneho detektíva, s ktorou prišiel uznávaný Arthur Conan Doyle. Martin Freeman sa na druhú stranu opäť ocitá v dosť civilnej pozícií a ozaj kontrastne interaguje so Sherlockom. Bolo veľmi podarené, do akých situácii a stavov privádzal bláznivý Sherlock svojho spolubývajúceho. Zázrak, že to s nim John dokázal vydržať. Príbeh bol značne enigmatický, čo pri kryptickom Sherlockovi je čo povedať. Ozaj skvostná epizóda plná prastarých spôsobov šifrovania, na ktoré moderné metódy dekódovania jednoducho nestačia. Tu však prichádza na rad Holmesov brilantný mozog a jeho výnimočný talent sa zakaždým nejako vynájsť. Nádych orientu príbehu takisto veľmi pomohol. ()

Reklama

Reklama