Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Sherlocka se obrátí známý ze studií s žádostí o pomoc. V jedné z velkých londýnských bank došlo k vloupání, aniž by bezpečnostní systém cokoliv zaznamenal. Pachatel nic neodnesl, ale zanechal po sobě záhadný nápis na zdi. Sherlock na základě indicií na místě činu vydedukuje, že nápis byl ve skutečnosti šifrovaným vzkazem, určeným jednomu ze špičkových zaměstnanců banky. Toho však objeví zastřeleného v jeho zamčeném bytě. Policie by případ ráda uzavřela jako sebevraždu, Sherlock Holmes je ale opačného mínění. A jako vždy má pravdu. Během vyšetřování, které vystaví přátelství obou hrdinů nejedné zkoušce, se doktor Watson zamiluje a je dokonce obviněn z vandalismu. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je myslím nejslabší díl první série - celý je takový zmatečně působící a osobně mi přišlo, že ty dvě linie (vyšetřování a Watson/Sherlock) jsou trochu neobratně seskládané, takže místy zapadají trochu křečovitě a v důsledku uspěchaně. Ale celkově to je pořád velmi hezký díl. ()

SidneyP

všechny recenze uživatele

Po vydařené první epizodě přišel mírný úpadek, ovšem nic tak velkého, abych se na to přestal dívat dál. Konec taky bohužel není žádná "vytřeštil-jsem-oči" podívaná, pro mě tedy 70%. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialogy dvou hlavních postav jsou občas docela legrační, a to je tak jediné, co mne na tom baví. Jako detektivka je to ubohé, místy trapné, a nestačí to utáhnout tak dlouhou stopáž. Poslední půl hodinka je uspávací. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY Až na pár povedenejch scének humornějšího ražení (Watsonovo rande nebo jeho vandalismus) převážně nuda. Zápletka s čínskou mafií mě moc nebavila a scény spojený s čínskym cirkusem mě už nezaujaly vůbec. Aspoň, že byla vcelku zajímavá pointa a napínavější závěr (eliminace číňanky), dvě silnější hvězdy. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac krimi ako psycho, vlastne, od psycha z prvej časti seriál dosť upustil, čo je škoda, pretože to bola stránka, ktorá rozbila bank. Tak nejako bolo, samozrejme, jasné, že Watsonova známosť na prvom rande nezomrie smrtiacim šípom, ale tak či tak divák nedýcha a čaká, čo sa stane. Chce to menej bitiek a lepšiu drámu a detail, ktorý bol v prvej časti dokonalý. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá časť je veľké sklamanie, samotný Sherlock pôsobí ako nepodarená paródia svojho (v skvelom úvode) načrtnutého charakteru. Dôvtip a nápaditosť sa vytratili, miesto nich sa kŕčovito snaží The Blind Banker pretláčať akciu, čo mu však vôbec nepasuje. Dúfam, že sa v ďalšej časti napravia, toto bol čistý priemer. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock vyšetruje vraždy, kde páchateľ zanechal zvláštne šifry a spolu s Johnom sa zapletu s gangom čínskych paserakov. Chvíľami som sa strácala v deji a chýbali mi Sherlockove geniálne dedukcie. ()

Amarus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*** a půl poníka ------ Naděje v individuální ocenění zmařeny, přidávám se k hromadě sníženého hodnocení. Méně humoru (např. Sherlockovy sociální interakce s jedinci schopnými sarkasmu a respektu zároveň), méně závislostí, více nudy, nepovšimnutá hudba. Hezká kamera. Uvěřitelná přítelkyně. Chybějící Lestrade (Wrong!). Chybí mi atmosféra... jakákoliv. Schází napětí, schází očekávání. Je to Moffatem? U Doctora se cítím podobně, čím dál v sériích, tím silněji. A přitom - těch nápadů, krucifix! Hodlají vyházet všechna tajemství najednou? ------ Zpátky. Přemýšlím, zda k Sherlockovi není třeba průpravy. Mít rozsáhlejší zkušenosti ve čtení anebo sledování detektivek, možná bych jej ocenila spíš. A možná také ne. Neklid přijde, kdykoliv tempo děje zvolní; nikdy jsem nedokázala udržet pozornost u "starých dobrých klasik", s výjimkou Colomba (místy to byla fuška, ještě že Peter Falk nemá chybu). České detektivky leží bez ladu a skladu v paměti sedmiletého dítěte, neviděla jsem drtivou většinu Hitchcockovy práce ani Sherlocka v podání Jeremyho Bretta, Poirot mě - poměrně k jiným nabízeným drogám - k uzoufání nudí. Takže možná jo - možná mi chybí patřičný zápal. (NEBO HUDBA. Kéž by byla hudba lepší.) Downeyho Sherlock je nezastíraná akční komedie, srovnávat jej s tímhle nemá smysl. Co je opravdu zlé: nečetla jsem Doyla. To stoprocentně napravím. ------ Chci se bavit i bez průpravy. Moffata považuji přinejmenším za záruku legrace. Někde. Nějaké. Většinou. Tak kde vězí? Sherlock od BBC sice zatím nestačí k tomu, abych byla unešena, ale epizod je málo a The Great Game slibuje zajímavý děj. Jsem více než ochotna to risknout. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

I tento díl byl pro mě skvělou podívanou. Jednak musím vyzdvihnout humor, který je divákovi předkládán v podobě velmi vtipných scén, které se odehrávají mezi Holmesem a doktorem Watsonem, jednak napětí, které nás provádí celým dílem. Samozřejmě nesmím opomenout ani skvělou hudbu a herecké výkony, které obstarali herci prověření časem Benedict Cumberbatch (nar. 1976, Velká Británie), kterého můžeme znát jako např. dabéra draka Šmaka z filmu The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) a dalších dvou pokračování tohoto skvělého snímku a Martin Freeman (nar. 1971, Velká Británie, kterého můžeme znát z téže filmů jako představitele Bilba Pytlíka nebo jako Arthura Denta z filmu The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005). Můžeme zde také sledovat milostnou linku mezi pracovníkem muzea a specialistkou na čínské vázy. Líbí se mi, že je zde spojena čínská kultura a kultura sprejerská. Samozřejmě se i v tomto díle projevuje Sherlockova naprostá genialita. Cumberbach se Sherlockovy role zhostil perfektně. Přišlo mi i docela zajímavé, že Holmesovi šlo skuitečně o život, stejně tak i Watsonovi. Tento díl bych shrnul jako velmi povedený, ať už po nstránce herecké, tak scénáristické i hudební. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zápletka, bohužel to ale nebylo zdaleka tak dobré jako první díl. I přesto se mi tento díl líbil a zatím jsem a doufám že taky ještě budu z tohoto seriálu nadšen :-). ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím déle Slepý bankéř trval, tím zvláštnějším a zdlouhavějším se bohužel stával. Tady už jde méně o vyšetřování a více o různá spiknutí a tajné společnosti, což mám pocit, že se k Sherlockovi příliš nehodí. Závěr už připomínal spíše grotesku, čímž bylo ale zcela porušeno téma seriálu. 2 hvězdy tak dávám především pro dobrou 1. půli, ve které si ještě Slepý bankéř udržuje kvalitně vybudované mysteriózno. ()

Reklama

Reklama