Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes si zoufá. Již dlouho nenarazil na případ hodný jeho intelektu a jestli něco opravdu z duše nenávidí, pak je to nečinnost kriminálních živlů, která jej uvrhává do hlubin stále nesnesitelnější nudy. Netuší, že již brzy stane před dosud největší výzvou svého života. Baker Street otřese výbuch a šílený útočník hrozí dalšími pumovými atentáty, pokud Sherlock nedokáže ve stanoveném časovém limitu vyřešit hádanky, které mu předkládá. Zvrácená hra začíná. A tentokrát je to velmi osobní. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co může být horšího nežli nudící se geniální detektivní poradce ? Nudící se geniální zločinec ... či zločinecký poradce ? Řešením může být jen HRA - zatím největší a nejdůmyslnější výzva, jaké Sherlock čelí ... se skoro až pohoršující dychtivostí. Jeho zdánlivá citová neprůstřelnost ovšem doznává povážlivých trhlin ... a finále ... finále mě zase dostalo - pochopitelně ... tak jako poprvé, tak jako VŽDYCKY. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizodu jsem jinak než pěti hvězdičkami ani ohodnotit nemohl, když v ní bylo všechno to, co mi v předchozím dílu chybělo. Tvůrci se naštěstí vykašlali na další popravy s pomocí starověkých nebo středověkých obléhacích strojů a výrazně ubrali na divoké akci,díky čemuž se mohlo mocně dedukovat, suše humorovat a prostor dostal konečně i hlavní záporák. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečný Sherlockov prípad 1. série ,z ktorého zaručene dostanete silnú migrénu. Oproti menšiemu ústupku kvality v minulej epizóde sa táto vyznačuje rovnakou energickosťou ako prvá. Dialógov je tu fakt hromada takže ak nemáte radi príliš textovité filmy ,môžete sa mu rovno vyhnúť. Je tu viacero navzájom zamotaných prípadov ,ktoré sa často prelínajú do seba ,čo môže pôsobiť zmätkovite ,ale vo výsledku ak máte aspoň trochu zmysel pre medzidejové chápanie (ten pojem som si práve vymyslel ,neviem ako inak by som popísal ,že sa nájdu jedinci ,ktorí sa dokážu stratiť vo filme) potom si tento diel užijete rovnako ako všetky ostatné. Dostávame tu zaujímavého vraha ,ktorý sa vyžíva v bombách a ako už je u Sherlocka zvykom opäť sa do niečoho zažere tak moc ,že nevníma svet ( Benedict je fakt klasa ). Po celý čas som vlastne nevedel ,ktorí prípad riešili ,pretože ich riešili naraz ,ale každý inakším spôsobom takže ste až do poslednej minúty nevedeli ,ktorý prípad sa skôr rozuzlí ,alebo či sa vôbec rozuzlí. Tiež sa tu dozvedáme nové veci o Moriartym. Jedinou väščou vadou na kráse je vlastne len to ,čo dokáže dosrať každý seriál - cliffhanger. 90% - Bolo zaujímavé zistiť ,že Sherlock ,keď sa nudí tak strieľa do stien ,alebo ,že nevie ani základy slnečnej sústavy ,ale za to pozná Golema :) ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nervydrásajúca hra majstrovsky zmýšľajúcich strán, ktorá poriadne zvýši krvný tlak a ešte k tomu tesne pred cieľovou rovinkou pritvrdí, čím sa nám zinscenuje skutočne grandiózny záver. Nad príbehovou štruktúrou popretkávanú všelijakými zvratmi a odhaleniami nemôžem inak, než žasnúť. Ide o neuveriteľne prešpekulovanú skladbu, ktorá je umocnená sériou chytro vypoinovaných plot twistov a vygradovaného cliffthangeru, ktorý nemohol prekvapiť viac. Moriarty je v mnohých ohľadoch tak veľmi identický práve so Sherlockom, čo z neho robí enormnú hrozbu. Ich uvažovanie funguje na veľmi podobnom princípe, takže až časom uvidíme, kto z koho vyjde víťazne. Výrazne navrch má však Moriarty, ktorý si očividne dosť uvážene rozložil figúrky po celej šachovnici a tým vytvoril perfektný rozptyl pre Sherlocka. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V závěru první série se nachází tribut proslavenému záporáku Moriartimu - tribut naprosto geniální, jak co do svého scénáře tak co do ztvářnění samotného Moriartiho. Na první zkouknutí mi to úplně nepřišlo, ale zpětně musím říct že už tady bylo cítit, že Gatisovy scénáristické kvality za Moffatem moc nezaostávají, spíše naopak. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) v 61. minutě vychází z muzea a rozráží dveře směrem ven, tak po nesmyslně dlouhé době spatříme záběr na dveře zavírající se z druhé strany. (necisty)
  • V tomto díle je párkrát zmíněna Česká republika. (karol_)

Reklama

Reklama