Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes si zoufá. Již dlouho nenarazil na případ hodný jeho intelektu a jestli něco opravdu z duše nenávidí, pak je to nečinnost kriminálních živlů, která jej uvrhává do hlubin stále nesnesitelnější nudy. Netuší, že již brzy stane před dosud největší výzvou svého života. Baker Street otřese výbuch a šílený útočník hrozí dalšími pumovými atentáty, pokud Sherlock nedokáže ve stanoveném časovém limitu vyřešit hádanky, které mu předkládá. Zvrácená hra začíná. A tentokrát je to velmi osobní. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapletkami "narvana" epizoda. Zakladem je pribeh Bruce-Partingtonovych dokumentu, ktery byl i v serii s Brettem, ale k tomu vstupuje na scenu Sherlockova nemesis a to pekne stylove. Rada podivnych pripadu z minulosti i soucasnosti, na jejichz vyreseni ma Sherlock jen par hodin, jinak zemre bombovym teroristickym utokem nekdo dalsi. Je to zavod s casem a zaroven zabava pro tajemneho muze v pozadi, o kterem se vsichni boji mluvit. Kdo je Moriarty a co ma s Sherlockem v planu? // Za sebe musim rict, ze me strasne bavi casting hlavnich postav. Kdyz jsem poprve videl ulisneho a kupodivu mladeho Moriartyho, mel jsem pocit, ze se objevil anglicky Joker :) Ten styl zabijeni, psychopaticka mluva, planouci oci a velmi chytra mysl, ktera i tu Sherlockovu vpohode vyzve "na ferovku"... Omladit Moriartyho vuci klasicke predloze byl skvely napad a clovek citi, ze od nej muze cekat jeste velke kousky...i kdyz neblaheho charakteru... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak by řekl Bosák ve Fifě, "chucha !!"...první díl byl skvost, druhý (byť se jedná o žánrový nadstandard) lehce klopýtnul, ale na vše je zapomenuto v díle třetím, to byla zase jízda - nemá smysl rozepisovat, tohle se prostě musí vidět, kdo neviděl, jakoby nebyl.............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizodu jsem jinak než pěti hvězdičkami ani ohodnotit nemohl, když v ní bylo všechno to, co mi v předchozím dílu chybělo. Tvůrci se naštěstí vykašlali na další popravy s pomocí starověkých nebo středověkých obléhacích strojů a výrazně ubrali na divoké akci,díky čemuž se mohlo mocně dedukovat, suše humorovat a prostor dostal konečně i hlavní záporák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock sa už naplno rozbehol a tvorcovia usúdili, že je ten pravý čas na vytiahnutie najväčšieho žolíka, Moriartyho. Sme z jeho vizáže prekvapení? Asi všetci áno, ale mne zase Andrew Scott ako dokonalý sliz nesedí. Ale aspoň má Sherlock o jeden dôvod k nenávisti viac. Scott je btw dokonalým dvojníkom Caseyho Afflecka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější díl z první série a také jedna z nejlepších epizod vůbec. Moriartyho hádanky pro Sherlocka jsou bezkonkurenční a zatraceně skvělé a zábavné a finále a obří cliffhanger jsou nezapomenutelné. A Andrew Scott jako Moriarty absolutně nemá konkurenci a je mnohem, mnohem lepší, než Cumberbatch, i když má tak málo prostoru. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V této epizodě si Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) uvědomí, že Carl Powers byl zavražděn pomocí jedu/bakterie. Divákovi je nabízen pohled přes mikroskop na bakterii. Sherlock ale používá optický mikroskop, zatímco bakterie vypadá, jakoby byla zkoumána pod mikroskopem elektronickým. (Wifinus)
  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) v 61. minutě vychází z muzea a rozráží dveře směrem ven, tak po nesmyslně dlouhé době spatříme záběr na dveře zavírající se z druhé strany. (necisty)

Reklama

Reklama