Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Recenze (36)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Sherlocka Holmesa mám najradšej Psa baskervillského a práve aj jeho adaptácie sme sa dočkali v druhej sérii. Avšak vzhľadom na to, že scenáre tohto seriálu sú aktualizované do súčasnosti, nakoniec je to s tým psom trocha inak, než by ste mohli čakať a za seba dodávam, že "horšie". Takisto od atmosféry som čakal viac pochmúrnosti a hmly. Škandál v Belgravii taká sherlockovská "klasika" a posledná časť... čo dodať, smrť. Ale nebojte sa, je to ako ten vtip z Doby ľadovej. "Zomrel som... Ale prežil som to." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 95%. Zatiaľ čo prvá séria ma až toľko nebavila a miestami som hľadal návnadu, na ktorú by som sa chytil, tu v druhej sérii som to tvorcom zožral aj s navijakom. Absolútne brilantné tri diely a predovšetkým ešte lepší Cumberbatch s Freemanom, ale hlavne neprekonateľne a šokujúce finále. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najobľúbenejšia séria z celého Sherlocka. Tvorcovia sa rozbehli a najmä ponúkli ten najznámejší prípad, a to Psa Baskervilleského. Tentokrát šlo o psi, ale modernizácia v tomto prípade bola dokonalá. No a ostatné dva diely taktiež výraznejšie nezaostávajú, čo vo výsledku znamená, že sériu číslo dva som videl trikrát, pričom tie ostatné "iba" dvakrát. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to psal v komentářích k jednotlivým epizodám, ale musím se k tomu znovu vrátit. Druhá epizoda druhé řady se vyjímala mezi oběma skvělými díly jako exkrement v kredenci. Tedy poněkud nepatřičně. Nějak jsem to celé nepobral, mám z toho pocit, jako by se tvůrci taky něčeho nadýchali, a úplně proto vypadli z rytmu. Úvodní ani závěrečné epizodě jsem naštěstí neměl, co vytknout, na ty byla radost se dívat, a celá druhá řada tak u mě dopadla velmi dobře (ale mohlo to být lepší...). ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část první série si brutálně našlápla, skončila v té nejvyhrocenější situaci a druhá série pokračuje přesně tam, kde ta první skončila a na tempu rozhodně neubírá. Z adrenalinového tempa Velké hry se celková atmosféra přehoupla ve Skandálu v Belgravii do nebezpečného thrilleru plného výborných scénáristických kliček. Cumberbatchův Sherlock neubral na svém šarmu a Freemanův Watson je víc uštěpačnější oproti první sérii. I šperkování mezi hlavními protagonisty seriálu se vyhouplo na další úroveň. Druhá série Sherlocka je výborným scénáristickým dílem, plným perfektních hereckých výkonů, plným chytrých a inteligentních zápletek a hlavně přeplněný Sherlockovým kouzlem a humorem. Posledních pár minut druhé série (stejně jako celý Reichenbach je jedno z nejlepších děl na poli seriálové tvorby. Doyle vytahuje ruce z hrobu a tleská Cumberbatchovu Sherlockovi. 100% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejslabší série. Jsem ráda, že tam bylo více Moriartyho, za to velké plus, ale díly jako takové nic moc. Hlavně mě zklamal druhý díl o přízraku psa. Bylo to až moc přitažené za vlasy. První série se mi líbila daleko více. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nezůstává své starší sestřičce ani sama sobě nic dlužna ... v průběhu vyšetřování neobyčejně rafinovaně - jakoby mimoděk odkrývá další stránky osobnosti milého Sherlocka ... a s poněkud marnivou, maličko nedůtklivou vzdorovitostí zakolísá jen v blízkosti vojenské základny Baskerville, aby se v pravý čas vzpamatovala a završila svůj poslední příběh vpravdě nepřekonatelným (a nepřekonaným) finále: S nedbalou elegancí .... ve velkém stylu ... zvolí cosi na způsob oslňujícího, leč vkusného, důmyslně odpalovaného ohňostroje. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na prostřední díl, který sice je asi nejznámější počin Sherlocka Holmese, ale nedostalo se mu až tak kvalitního ztvárnění, jak bych čekala, si troufám říct, že druhá série je o něco ostřejší. Sice se mi zdá, že tady už tolik nezabrouzdáme do tajemné "mind palace", ale i přesto Sherlockovy počiny jsou strhující. Co dodat, Moriarty prostě tomu dodává šťávu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte lepšie ako prvá séria? No možno aj áno, stále je to dobrý Sherlock a tie záhady a epizódy majú svoje čaro. Škoda že netflix ponúka iba tieto 2 série. Ktoré boli vynikajúce. A zaslúžene sa Sherlock zaradí do mojej seriálovej top 10. Ďalšie 2 série už budú s dabingom ale verím že to ostane na rovnakej úrovni ako doteraz. 5* ()

Reklama

Reklama