Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Recenze (36)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé sérii je bohužel cítit, že autoři vlastně moc netušili, kolik těch sérií bude a co s nimi mají dělat. První díl je naprosto excelentní, nejspíš protože se nesnaží hrát si na nic moc víc - je to další případ, který Sherlock řeší. Druhý díl je pořád dobrý a zajímavý, ale už dost rozpačitý. A třetí díl který se snaží o dekonstrukci postavy Sherlocka a o jeho zobrazení jako upjatého maniaka kterého lze přimět věřit totálním šílenostem, i když se jednoduché vysvětlení přímo nabízí, sérii v závěru totálně sestřeluje - každopádně první dva díly si ty souhrné 4* zaslouží. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo väčšine prípadov je druhá séria trash, tu je druhá séria ešte bombastickejšia než prvá! Napätie funguje reálne fajn a hlavne teda v Psovi Baskervilskému. To je fakt doposiaľ najlepšia časť seriálu. Skvelý záporák Moriarty, ktorý sa pohráva so Sherlockom neskutočne zapadá do príbehu. No, potom tu je jedna štrbinka, o ktorej by som sa chcel zmieniť. (spoiler) je to to, ako Sherlock zomrie, pretože skočí zo strechy aby zachránil svojich príbuzných lenže potom to zázračne prežije. Určite nám dajú veľmi dobré objasnenie jeho "smrti". Ale tak či onak, sa neviem dočkať tretej série. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se pochlapili a jdou stále narohu. Po výborném prvním dílu přišel jeden trochu slabší, aby se třetí zase vyšvihl. A kdo tvrdí, že se netřese na další sérii, tak lže! ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rekapitulácia hodnotení znie nasledovne: 4-4-5. Napriek tomu nemôžem hodnotiť 2. sériu celkovo inak ako naplno, vysvetlenie je nasledovne rozvrstvené: 1. Časť s Irene Adler bola na prvé pozretie priťažká, pri druhom môžem pokojne vypáliť 5 hviezd. 2. Pes Baskervilský bol thrillerové predstavenie, z ktorého som skoro pustil do gatí, no - podobne ako v prípade S01E02 - nebol to úplne môj sherlockovský šialok kávy. A potom je tu 3. dôvod = 3. časť 2. série, ktorá je jedným z najdokonalejších filmárskych počinov, aké som kedy videl. To zmietlo akékoľvek pochyby zo stola... ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po chytľavej prvej sérii, ktorá dozaista dostala takmer každého jedného diváka, ktorý ju videl, sa legendárny britský detektív nového tisícročia vracia aj v druhej sérii. Opäť s porciou troch dielov, ktoré každý svojou dĺžkou môžu konkurovať bežným filmom. Nie však len dĺžkou minutáže sa druhá séria Sherlocka približuje filmom, ale rovnako je tomu aj na poli kvality spracovania. V tomto prípade dokonca veľmi ľahko strčí do vrecka svojho kabáta nejeden film čo i len jednou epizódou. Po otvorenom konci na začiatku prvej série tu nabieha dej do zabehnutých koľají veľmi ľahko, ale pritom dokonalo sofistikovane, čo dáva vyniknúť kvalitne spracovanému scenáru. Jeho kvalita je výsadou celého seriálu, ale na epizódnych "drobnostiach" vyniká najviac. Bez prezrádzania akéhokoľvek deja treba povedať, že je tomu tak aj tu. Séria ponúka kvalitatívne viac-menej vyrovnané epizódy, až s výnimkou tej druhej, ktorej kultový námet ponúka, bohužiaľ, nie veľmi lákavé spracovanie. Avšak aj v tejto časti sa dajú nájsť viaceré pozitíva. Čo je však ťažným koňom všetkých troch epizód, okrem do detailov zvládnutého scenára, sú samozrejme rovnako dobre napísané postavy. Tie opäť dostávajú o čosi viac priestoru na akési sebaprezentovanie sa divákovi. Tradične silná dvojica Benedict Cumberbatch a Martin Freeman v spoločnosti obvyklých vedľajších postáv tentokrát dopĺňa aj Andrew Scott v roli hlavného Sherlockovho nepriateľa, Jima Moriartyho. A to je postava, o ktorej by sa dalo písať naozaj veľké množstvo riadkov, pretože tak dobre napísaná postava, ktorá navyše hercovi tak skvelo sadne, sa často nevidí. Možno je trochu odvážne tvrdiť, že ju možno zaradiť medzi vôbec najlepšie, aké sa vo filme či seriáli objavili, ale prečo nie? Správne využitý potenciál rozhodne ponúka a diváka musí baviť vždy, keď sa objaví na obraze. "Criminal mastermind" vyšperkovaný k dokonalosti. Sherlock - Series 2 baví minimálne rovnako, ak nie viac, ako epizódy v prvej sérii. Ponúka väčšiu prešpekulovanosť deja, o kúsok viac vyzretejšie postavy, o ktorých sa divák postupne dozvedá nové a nové veci, a ktoré zároveň majú otvorený priestor na ďalší postupný vývoj vrámci jednotlivých epizód. Všetko navyše okorenené humorom, eleganciou a takmer potrebným dejovým plot twistom, tak Sherlockovi vlastným. A nebyť v tom cliffhanger pre ďalšie pokračovanie, to by nebolo ono. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série (i když podle mě hodně přeceňovaná) byla zábavná a plná nápadů, ta druhá už je křečovitá, zdlouhavá, plná balastu a dokonce sentimentální (díl s Adlerovou) - všechno je děláno jen na efekt, značné zklamání. ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Naprosto bezchybná a perfektní druhá série. Dostali jsme úžasné tři díly a znovu se vrátilo sympatické duo Cumberbatch a Freeman. Naprosto perfektní, smutné a šokující finále. Dokonalost! Nejlepší epizoda - The Reichenbach Fall. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je ještě o trochu lepší a scénář tady dosáhl nejvyšší možné geniality. Reichenbašský pád je jedna z nejlepších epizod televizních seriálů. Dokonalost! 100%. ()

Reklama

Reklama