Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S hrdiny seriálu se znovu shledáváme tam, kde jsme se s nimi naposledy rozloučili. Nad mihotavou hladinou zšeřelého plaveckého bazénu. Tři muži, jedna bomba a na ni namířená zbraň. Sherlock Holmes, John Watson a Jim Moriarty. Jakmile se podaří tuto ošemetnou situaci překonat, vše se vrací do zavedených kolejí. John se věnuje pilnému dopisování svého blogu a Sherlock se nudí. Kritické připomínky k literárním výkonům přítele nemohou jeho geniální mozek uspokojit, potřeboval by nějaký šťavnatý případ. Potom se objeví záhada mrtvého turisty s rozbitou hlavou. Je to však pouhé preludium k mnohem rafinovanější partii, jejíž zahajovací tahy se odehrají v Buckinghamském paláci a koncovka málem srazí Británii i Sherlocka na kolena. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začíná přesně tam, kde skončila první a tvůrci nijak neubírají na tempu. Skandál v Belgravii je osudovou a osobitou jízdou, kdy se divák podívá hloub do nitra duše oblíbeného Sherlocka. Jak jsem si říkal, že mě tenhle díl nijak nezaujme, tak opak je pravdou. Ponurá, osudová jízda, plná perfektních scénáristických kliček. Britové mě překvapili v plné síle, spolu s Velkou hrou zatím to nejlepší. 9\10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Sherlocka je vrchol scenáristické geniality. Skandálem v Belgravii to všechno začalo:) "The Woman", Dominatrix, Irene Adler. Johnlock. Vznik Sherlocked. Vatican cameos. Buckingham Palace funny scene. Punch me in the face. John is having bad days. John declaring "not" being gay. Again:) Brainy's the new sexy. Sad Sherlock playing on violin on Christmas evening. When I say run, run! ()

berg.12

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90min brilantního filmového vyprávění, nápadů, zvratů a emocí, vygradovaných skvělou hudbou. Prozatím vrchol Sherlockovské filmotéky. Myšleno čehokoliv, co jsem s visačkou 'Holmes' viděl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělat z Ireny Adlerové dominu, to muselo chtít stejnou odvahu jako převést Sherlocka Holmese do jednadvacátého století. Jenže všechna čest, opět to vyšlo a vznikla působivá přehlídka jiskřivého intrikánství. Příběh tohoto dílu je navíc krásně složitý a propletený (vyloženě se těším, že se na něj podívám podruhé) a oproti finále první řady také přibylo humoru. Když v závěru všechno zapadlo do sebe, byla to čirá radost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda druhé série se tvůrcům převelice povedla. V příběhu jsem nenašel chybu (vlastně jsem ani neměl chuť nějakou hledat), atmosféra byla skvělá, ke svižnému tempu mocně přispěli Sherlock, John a nečekaně i paní Hudson a s postavou Irene Adler rozhodně nešlápli vedle. K tomu všemu přidali pořádnou porci humoru, a pojistili si tak mou spokojenost. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak o dost s větším vtipem, hláška střídá hlášku a čekal jsem uvolněnější díl, s nepříliš poutavou zápletkou. Je až neskutečné, jak i přesto celý koncept šlape a dokonce atmosféru stupňuje do samého závěru. Nakonec i náboj romantické linky je na jedničku. Sherlock se vrací ve výtečném tempu......9/10 ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shodou okolností (2.1. 2016 Přízračná nevěsta) jsem tenhle díl viděla včera a na rozdíl od speciálu, který mě ke znovuzhlédnutí přiměl, je tento s "Tou ženou" absolutně bez výhrad a dle mě tím nejlepším, co jsem ze všech epizod měla tu čest vidět. Úžasné a skoro geniální (aspoň pro mě). ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak,nad touto Irenou Adlerovou se tajil dech i mě,a to je co říct! Pro mě ta nejzásadnější SH povídka (ano kvůli ní), převedená do 21.st.takovým stylem, že to skoro překonává většinu seriálu. A ty botičky,když byla nahá...oh-la-láá. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět (!) brilantně vystavěná a vypointovaná zápletka, tentokrát s lehce pikantním erotickým podtextem. Že je Sherlock člověk - JENOM člověk, to už jste poznali. Teď je na čase, aby vás přesvědčil, že je taky chlap - JENOM chlap, což je určitě pozitivní zjištění ... pro všechny fanynky. (Otázkou - nikoli nepodstatnou - ovšem zůstává, která z nich - pokud vůbec nějaká - by mohla zastoupit TU ženu.) V průběhu zmíněného přesvědčovacího procesu v neposlední řadě uvidíte, nakolik dokáže zůstat koncentrovaný a nad věcí ... a zdali se nenechá chytit do pasti vlastní ješitnosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů... Zní to zvláštně, protože vynikající jsou téměř všechny epizody, ale tahle je jedna opravdu z těch nejlepších. Úvodní střídání klientů, výstřel z výfuku, audience v Buckinghamském paláci, famózní úvod s Moriartym, nejlepší Irena Adlerová, která má s Cumberbatchem dokonalou chemii a hlavně Sherlockovo vyzvánění a opět úžasný hudební doprovod a skvělé tempo. 100%. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skandálně dokonalý mix detektivky, drásávé romance s prvky vymazleného brainy a BDSM fetiše, akce i tíživého thrilleru s několika geinálními twisty. Tvůrcovsky nejlepší propojení řešení případů a chemie všech zúčastněných postav, navíc s možná nejvtipnější scénou celého seriálu - v Buckinghamském paláci. Kdybych mohl zařadit jednu jedinou seriálovou epizodu mezi oblíbené filmy, byla by to tahle. 11/10 ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/GIGANTICKÉ SPOILERY/ Táto epizóda je pre fanúšika tohoto seriálu veľmi kľúčová ,pretože sa v nej nielen ,že dozvedáme ako to dopadlo po stretu Jima Moriartyho s našou dvojicou z Baker street. Okrem toho je nám tu ukázané akou cestou sa budú vydávať budúce detektívky s Benedictom Cumberbatchom v hlavnej úlohe. Ak ste fanúšikmi tých typov detektíviek ,kde máte iba jeden priamočiary prípad ,potom si na svoje neprídete. Odteraz budú epizódy omnoho zamotanejšie. ( A ,že táto epizóda bola zamotaná až až. ) Začne sa tu prípadom mŕtvoly v aute s letenkou pri sebe ,ďalej sa do toho zamotá nejaká Ireen ,o ktorej celý čas nič neviete a postupom času si začnete vytvárať falošnú domnienku o nej a o zdravotnom stave Sherlocka ( jeho typická čiapka vo forme easter eggu je fakt topka ). Takže ,aby som to tu zhrnul Rieši sa tu Jim Moriarty ( btw začiatočná scéna s ním dopadla tak ako som ani nepredpokladal čiže super ) ,Ireenin mobil a jej sejf, mŕtvola v aute, človek záhadne zabitý pri rieke ( vďaka tejto scéne som spoznal Sherleyho ) ,potom sa nám to tu zamotáva ,je tu niečo ako prepadnutie Baker street a "nechcená defenestrácia" ,lietadlo plné mŕtvol a ďalej už nepoviem....VERDIKT: Nová séria Sherlocka je zatiaľ presne to ,čo som chcel ,a čo robí zabehnutý žáner detektívok zase o niečo komplexnejší a sofistikovanejší. Príbeh o geniálnom asociálovi ,ktorý rieši 4 prípady naraz ,kde nemôžete veriť nikomu a ničomu ,pretože tu nič nie je stále ,kde sa prípad vyrieši až v posledných minútach je ojedinelou ukážkou toho ,že aj skromné projekty vedia toho veľa ponúknuť. Za výborný štart a za vlastne všetky gagy ,ktoré tu Sherlock spravil ( či už defenestrácia ,alebo zničenie mravnej výchovy u detí ) dávam tomuto filmu 90% a Známku: A .....Stále to nedokážem brať iba ako jednu epizódu v seriáli....Ak ma nechápete ,pozrite si to sami... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky pribeh "Skandal v Cechach" updatovany do moderni podoby. I kdyz druha serie nezacina primym "navratem" Moriartyho, se kterym se Sherlock stretnul u bazenu na konci prvni serie, na jeho misto zde nastupuje nemene dulezita postava. Podobne jako ma Poirot hrabenku Rossakoffovou, i Sherlock ma svou femme fatale a tou je Irene Adlerova. Obe maji hodne spolecneho. Musi pro detektiva znamenat inteligencni vyzvu. Svym zpusobem jsou mozna i chytrejsi, nez jejich slavne muzske protejsky. Zaroven jsou to vsak kriminalnice a to vse usti v neresitelny problem. Na jednu stranu po nich detektiv touzi, na druhou vi, ze je to opacna strana zakona a tudiz emoce osciluji mezi romantickymi city a vyzvou tyto zeny profesne pokorit. Vetsinou to usti v to, ze nakonec uniknou zatceni :) Zde je vse ozvlastneno tim, ze Adlerova ma spojeni na Moriartovu sit hrdlorezu. Coz muze byt vyhodne ale zaroven smrtelne nebezpecne. Navic se vse odehrava koncem roku, takze ta vanocni atmosfera je prijemna. No a tresnickou na dortu je zahada zamknuteho mobilu ;) to vynikne asi lepe v anglictine (jedna se totiz o grafiku na obrazovce), ale i CT se s tim popasovala solidne. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najintenzívnejší epizóda z hľadiska emócií, ktorá dokázala citovo pohnúť i samotným Sherlockom. Bolo to velice emotívne, vášnivé, horlivé i chladné. Malo to vskutku ten pravý impulz, harmóniu a chvenie. Dynamika medzi Sherlockom a Irene bola neuveriteľná exaltácia. Iskra medzi nimi preskočila ihneď a až dokonca si ich výdatná chémia udržala úchvatný chorál, ktorý bol nepretržite rytmický, melodicky bohate ozdobený a s vynikajúcim taktom. Bol to príbeh o láske, vzplanutí, ale i o žiali, zármutku a sklamaní. Príbeh plný zrád a zlomených sŕdc. Je velice krásne, ako starostlivo si Sherlock stráži svoj kruh blízkych. A je mi veľmi ľúto Molly, jej situácia je vážne nezávideniahodná. A John a Mycroft boli takisto skvelý. Moffat jednoducho vie písať postavy, ktoré ihneď prírastu k srdcu. ()

Reklama

Reklama