Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí považujú prvú časť z 2. série za vrchol, pre mňa je ním jednoznačne Reichenbašský pád. Neuveriteľné, čo so mnou táto časť spravila za jeden a pol hodiny. Geniálne, bez chyby. Či už dej, jednoduchá a zároveň zložitá a prešpekulovaná zápletka, fantastické výkony postáv v dychberúcom psycho súboji Sherlocka s Moriartym. Inak, nebudem porovnávať postavu Moriartyho s Jokerom v podaní Heatha Ledgera, ale je to jedna z najdokonalejších záporných postáv, aké som kedy videl. Toto bol jednoducho majstrštyk. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dorazil jsem závěrečný díl druhé série a jasně se mi potvrdilo, že "baskervillská" epizoda byla nešťastným úletem a první i třetí části to zbytečně kazila. Jim Moriarty se tentokrát pořádně odvázal, zamíchal kartami a tvůrci si tak nadělili skvělou příležitost, jak dostat do příběhu potřebné tempo i atmosféru, přidali i humor a napětí a výsledek byl jasně na plnou palbu. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"And honey, you should see me in a crown." I po více než 10 letech mě z téhle epizody příjemně mrazí. I když víte, jak to dopadne, má to úžasný spád a můžete se dívat pořád znova a znova. A když vás Andrew Scott okouzlil na poprvé, tak si pamatujete téměř všechna jeho slova, a právě zmíněná věta předtím je pro jeho postavu tak typická, že ho vidím, jak tu větu úplně prožívá. Moc nepomáhá, že český dabér je také dabér Spongeboba :D jednoznačně nejlepší epizoda celého seriálu a velkolepé finále. Co přišlo potom už, bohužel, nebylo ono. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zkouknutí tohoto dílu mi zbyla v puse naprostá pachuť a málem mě to přivedlo k tomu se seriálem seknout. Díl je výborně odehraný, nejspíš i dobře napsaný... jenže já prostě nenávidim "dekonstrukce" hrdinských charakterů a jejich prezentaci v podobě "běžných lidí jako jsme my". V poslední době se to dělá s kdekým (zejm. s postavami z komiksového prostředí) a vždycky mě to jen zdeptá. Nesleduju Sherlocka abych viděl tuctového detektiva co dělá tuctové chyby (které se navíc protiví hlavním principům té postavy, jako třeba hledat nejjednodušší řešení...) - na to mi stačí kdejaká starší kriminálka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moriarty videl prvý diel druhej série a rozhodol sa, že musí slečnu Adlerovú prekonať. Skoro sa mu to podarilo. Namotaní diváci tu musia hltať každú scénu až do finále, kde je jasné, že veci sa zdajú byť inak, akými v skutočnosti sú. Lepší "vrabec na streche", ako "holub vo vreci pri bazéne". Toľko k porovnaniu finále oboch sérií. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)
  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)

Reklama

Reklama