Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ,ktorá mimoriadne naserie die-hard fanúšikov pôvodného konca jednej z najintelektuálnejších literárnych postáv modernej éry. Už tu o tomto filme bolo povedané a napísané dosť ,preto budem veľmi stručný. Niekomu sa môže toto dielo zdať ako prznenie pozostalosti Sira Arthura Conana Doyla s prepisovaním jeho pôvodnej dejovej linky. Lenže doba sa zmenila a tak to potrebovalo niečím ozvláštniť. A tou osobitou zmenou bolo práve zvýraznenie Andrewa Scotta aliaz "pána M" a jeho herecký výkon plus úplná šialenosť je absolútny strop v oblasti herecký výkonov ( Miestami mi to prišlo až desivé ). Viac o tom nemusíte vedieť ,pretože tu dostanete milión šokov ako na nejakej šokovej terapii ,ešte viac zvratov ,chaos ,rozuzlenia, nové prípady...jednoducho všetko. Môj osobný favorit ,u ktorého ale nevyzradím prečo. Bolo okolo toho veľa kecov a ešte viac budete mať ,keď dáte na moje slovo a dopozeráte sa až sem. Teraz mi ostala len jediná otázka... /SPOILER/.........................................................................................................Ako dokázal Sherley sfejkovať svoju smrť?...Známka: S ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reichenbach feels. Heartbreaking emotional breakdown. Gatissův a Moffatův scénáristický Everest všech sérií. Zlomová a osudová epizoda, která nás "left torn to pieces." Nina Simone a Sinnerman. Staying Alive, so boring, isn't it? The Fall Music. Consulting criminal vs. Consulting detective. Richard Brook, Mr. Sex, The Man with the Key, Jim Moriarty. One of the greatest villain of all time. Get Sherlock. I. O. U. Grimm's Fairy Tales. No Rush. Not our Division. CSI Baker Street. Rooftop Showdown. We feel ashamed, if we started to doubt, just for one second, about Sherlock being Fraud. Broken John. "Every fairy tale needs a good old-fashioned villain.", "I may be on the side of the angels, but don't think for one second, that I am one of them.", "You look sad. When you think he can't see you.", "And then, even the king began to wonder.", "Alone is what I have. Alone protects me." - "No. Friends protect people.", "Nobody could be that clever." - "You could.", "You told me once that you weren't a hero. There were times I didn't even think you were human, but let me tell you this, you were, the best man and the most human... human being that I've ever known, and no one will ever convince me that you told me a lie.", "Oh, please, there's just one more thing. ONE MORE MIRACLE, Sherlock, for me..." 😭 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dorazil jsem závěrečný díl druhé série a jasně se mi potvrdilo, že "baskervillská" epizoda byla nešťastným úletem a první i třetí části to zbytečně kazila. Jim Moriarty se tentokrát pořádně odvázal, zamíchal kartami a tvůrci si tak nadělili skvělou příležitost, jak dostat do příběhu potřebné tempo i atmosféru, přidali i humor a napětí a výsledek byl jasně na plnou palbu. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohí považujú prvú časť z 2. série za vrchol, pre mňa je ním jednoznačne Reichenbašský pád. Neuveriteľné, čo so mnou táto časť spravila za jeden a pol hodiny. Geniálne, bez chyby. Či už dej, jednoduchá a zároveň zložitá a prešpekulovaná zápletka, fantastické výkony postáv v dychberúcom psycho súboji Sherlocka s Moriartym. Inak, nebudem porovnávať postavu Moriartyho s Jokerom v podaní Heatha Ledgera, ale je to jedna z najdokonalejších záporných postáv, aké som kedy videl. Toto bol jednoducho majstrštyk. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zkouknutí tohoto dílu mi zbyla v puse naprostá pachuť a málem mě to přivedlo k tomu se seriálem seknout. Díl je výborně odehraný, nejspíš i dobře napsaný... jenže já prostě nenávidim "dekonstrukce" hrdinských charakterů a jejich prezentaci v podobě "běžných lidí jako jsme my". V poslední době se to dělá s kdekým (zejm. s postavami z komiksového prostředí) a vždycky mě to jen zdeptá. Nesleduju Sherlocka abych viděl tuctového detektiva co dělá tuctové chyby (které se navíc protiví hlavním principům té postavy, jako třeba hledat nejjednodušší řešení...) - na to mi stačí kdejaká starší kriminálka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)
  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)

Reklama

Reklama