Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dramatických událostí ze závěru poslední epizody uplynuly dva roky. Víme jen tolik, že Sherlock žije. Vrhl se ze střechy nemocnice sv. Bartoloměje, a přesto žije. Pro svět ovšem zůstává mrtvý. Vyrovnat se s jeho smrtí bylo těžké především pro Johna Watsona, nyní se ale zdá, že konečně dokázal obrátit list a posunout se v životě dál. Jeho znovunalezený klid nemá mít ovšem dlouhého trvání. Londýnu hrozí masivní teroristický útok, jehož odvrácení si žádá Sherlockova génia. Detektiv vstává z mrtvých, k jeho překvapení se věci ale nevyvíjejí tak, jak si představoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, po neskutečně nářezové druhé sérii přichází lehčí sprcha v podobě úvodního dílu třetí série. Sherlock je zpátky a s ním opět Dr. Watson. A oba jsou opět skvělí. Nicméně se mi nějak napáčil celý koncept dílu, hlavně pak velmi výrazné zapojení fandomu do příběhu a možná až zbytečné teoretizování s tím, jak to nakonec všechno bylo. Ten hlavní příběh se pak možná až zbytečně moc dostává do pozadí. Někomu tato forma možná vyhovuje, mně o trochu méně. V pořadí sedmá epizoda je první, které bych nedal tak vysoké hodnocení, jako těm předchozím. Hodně slabé 4* ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V lecčems bych souhlasil s uživatelem gogos. Úvodní díl třetí série divákovi nabízí hned několik vysvětlení, jak proběhl závěr Reichenbachu, nabízí upgradované zpracování ve formě více slo-mo záběrů (v celku to bylo tímhle efektem předimenzované) a samotné zapasování fandů, kteří sdíleli hashtagy (?). a koumali všemožné konspirace. Jediné tři body, které bych úvodu třetí série Sherlocka vytknul. Samotný děj o Guyi Fawkesovi je chytrý a zapadá do sebe jednotlivými dílky v průběhu jako mozaika. Špičkování mezi Sherlockem a Watsonem zůstalo a díky konci Reichenbachu bylo v tomhle díle asi nejintenzivnější. Naposled dostal Sherlock od Watsona takovou sodu ve druhém díle druhé série. Já jsem s návratem spokojený. V co však doufám, tak je to, že tvůrci upustí od toliko užívání slo-mo záběrů a vyhrají se raději s jinými atributy seriálu. "Remember, remember, the fifth of November..." 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je třetí série nejvyrovnanější a asi i nejlepší, což dokazuje i první díl, který (opět) naprosto fantasticky a dechberoucně vrací na scénu Sherlocka Holmese, jehož vysvětlení, jak přežil pád ze střechy je něco tak naprosto geniálního, že jsem nic lepšího snad v životě neviděl - no skutečně.... Watson vypadá s knírem blbě a Mary je velmi sympatická a skvěle zahraná... 100%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristi išli na to tentokrát trochu inak. Upustili od atmosféry, pridali na hravosti a trochu zabudli pritom na prípad. To ale nevadí, pretože sledovať alternatívne verzie pádu zo záveru druhej série mi pripadá ako zatiaľ ten najlepší nápad celej série. Nakoniec ide samozrejme aj v tom prípade o vysokú hru a finále je napínavé. Freeman s fúzami vyzerá ešte horšie, ako Pavel Trávniček. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí díl patřil k těm nejlepším a bylo náročné na něj smysluplně navázat. Bohužel se to moc nepovedlo. Vysvětlení předchozích dějů bylo hned několik, ale žádný z nich mě nijak neokouzlil. Pořád jsem čekal na ten moment, na ten pocit, který jsem měl když v minulém díle Sherlock udělal to co udělal. Ve finále mi došlo, že jsem se u tohoto dílu cítil přesně tak, jak se musel cítit chudák Watson, když se mu zjevil duch. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Miesto, kde sa natáčala táto epizóda (metro, ktoré malo vyhodiť do vzduchu parlament vo Westminstri) sa v skutočnosti nachádza vo West Hampstead a nebola to ani časť nedokončeného metra, ani nepoužívaná stanica Bull & Bush. Štáb nezohnal naozajstný vlak, a tak si musel zostrojiť vlastnú repliku vozňa District Line, aj keď interiér je z vlakov Jubilee Line. Milovníci londýnskeho metra však v tejto časti našli ešte viac ako 15 nedostatkov. (JOZZZKO)
  • Pri natáčaní tejto epizódy nakrútili aj zopár falošných scén o tom, ako Sherlock (Benedict Cumberbatch) prežil pád, a to kvôli davom ľudí, ktorí boli pri natáčaní. Hercovi sa tento nápad veľmi pozdával, a tak navrhol, aby mal Moriarty (Andrew Scott) počas jednej scény na sebe jeho kabát. Tiež vznikla falošná scéna, kde sa Moriarty srdečne rozpráva s Mycroftom (Mark Gatiss). (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama