Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život přináší události radostné i neradostné a zřejmě jen málokdo by zpochybnil, že svatba jednoznačně spadá do první z jmenovaných kategorií. John a Mary se rozhodli vstoupit do manželského svazku a paní Hudsonová ohlašuje konec celé jedné éry. Pro Sherlocka to ovšem znamená, že bude nucen čelit dosud největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov ženichova svědka. A přednést ho před skutečnými lidmi, kteří mu budou opravdu naslouchat. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálne formalistické hrátky neprekonali pocit z najhoršej časti Sherlocka vôbec. Je to absolútne bez atmosféry, no proste svadba. Ak by to bola pohrebná hostina a scenár by bol cca totožný, bol by som spokojnejší :). Ako už vieme, možno by to bolo tak pre Watsona lepšie. Stále však vysoko nadpriemerná zábava. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím sa priznať, že som prekvapený, že sa seriál oproti prvým dvom sériám ubral pomerne výrazne iným smerom. Avšak príjemne prekvapený. Nie je to všetko o riešení záhad(y), hoci v druhej časti je tento moment výraznejší ako v prvej. A to jej dodáva šťavu a robí ju lepšou, hoci aj prvej časti som dal rovnaký počet hviezdičiek (fu%king 5-hviezdičkový systém hodnotenia:). Páči sa mi prelievanie komediálnej a kriminálnej roviny, spozoroval som na sebe, že som sa v jednom momente reálne smial a v ďalšom netrpezlivo očakával. Chápem, že niektorí ľudia nechcú vyliezť z ulity a neakceptujú zmenu štýlu oproti predošlým sériám, u mňa nastáva opak, pretože tretia je skôr o tom, ukázať pohľad do Sherlockovej hlavy a objaviť v ňom ľudskosť. A kde bolo viac ľudskosti ako v tom parádnom prejave? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu to vypadá, že se tentokrát ani nic vyšetřovat nebude, protože na programu dne je Johnova svatba a vtipkování kolem ní. Právě zde se ale protnou hned dva záhadné případy... Kromě nich stojí za zmínku hlavně Sherlockův epický svatební projev a jeho dedukce pod vlivem alkoholu. Celý díl je každopádně jedna velká jízda a předčasný vrchol série, narozdíl od té předchozí, kde byl prostřední díl - PSISKO BASKERVILLSKÉ - nejslabší. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl třetí série. Místo gradace, spíše malý úpadek. Celá epizoda popisuje příběh toho jak Watsona a jeho lepší polovička (ne Sherlock) jdou pod čepec. Ani jsem nečekal, že o tom bude celá epizoda, ale ukázalo se, že ano a dokonce bude mít i ten detektivní podmět. Ale v celku slabé. Je hezké být součástí něčeho takového pokroku ve vztazích s hlavními postavami, ale nějak mi to celkem nezapadalo do přímého Sherlockého universa. Stále ale cenný materiál. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno souvisí se vším ... zejména je-li nablízku Sherlock. Na to už jste si asi zvykli - ale v tomhle případě to platí dvojnásob, neboť profesní rovina příběhu je neobyčejně těsně propojena s rovinou privátní neboli soukromou. On sám je ovšem neodolatelný - ostatně jako vždycky ... veškeré kličky v prostoru i v čase včetně konečného řešení a drobné závěrečné pointy rovněž. P.S.: ----- "Mimochodem, Sherlocku, pamatuješ na Rudovouse ?" ----- Tak, vážení přátelé ... a je to tady ! Vůbec první odkaz, ze kterého je nade vší pochybnost zřejmé, jak dlouho měli páni scénáristé alespoň v hrubých obrysech promyšlené, co s milým Sherlockem ve finále provedou - kterak s ním zatočí, aby mu trochu srazili hřebínek ... aby jim čirou náhodou nepřerostl přes hlavu. Kdo viděl čtvrtou sérii, ví, o čem mluvím. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)
  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)
  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)

Reklama

Reklama