Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život přináší události radostné i neradostné a zřejmě jen málokdo by zpochybnil, že svatba jednoznačně spadá do první z jmenovaných kategorií. John a Mary se rozhodli vstoupit do manželského svazku a paní Hudsonová ohlašuje konec celé jedné éry. Pro Sherlocka to ovšem znamená, že bude nucen čelit dosud největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov ženichova svědka. A přednést ho před skutečnými lidmi, kteří mu budou opravdu naslouchat. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu to vypadá, že se tentokrát ani nic vyšetřovat nebude, protože na programu dne je Johnova svatba a vtipkování kolem ní. Právě zde se ale protnou hned dva záhadné případy... Kromě nich stojí za zmínku hlavně Sherlockův epický svatební projev a jeho dedukce pod vlivem alkoholu. Celý díl je každopádně jedna velká jízda a předčasný vrchol série, narozdíl od té předchozí, kde byl prostřední díl - PSISKO BASKERVILLSKÉ - nejslabší. ()

berg.12

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'A žili spolu šťastně až do smrti'. Ďábelský scénář, skvělá práce s časem. Vše co následuje po tomto dílu, je jakoby princ umřel na souchotiny, z princezny se poté stala alkoholička a horší než byl zlý drak je čarodějnice, o které do té doby nikdo nevěděl. Což nemusí být úplně špatně, jen to nesplňuje nastavená příběhová očekávání. Po tomhle předělu je to prostě jiný Sherlock a většina by si přála, aby zůstal u toho zabíjení draků. Znovuzhlédnutí po letch na jeden zátah vytváří o něco celistvější a shovívavější dojem a na svém hodnocení seriálu nemusím vůbec nic měnit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, zatím nejslabší díl Sherlocka. Skoro se mi nechce věřit, jaká nuda, místy až otravná, to byla. Co naplat, že se mě v závěru tvůrci pokoušeli přesvědčit, jak měli všechno promyšlené, stejně jsem se nezbavil pachuti z toho sitcomového svatebního řádění, kvůli kterému na případ došlo až po půlhodině (!)... A pak jsem si ho stejně neužil, protože ho scénář neustále rozmělňovali onou svatbou a naprosto příšernou rozlučkou se svobodou. Tohle si pánové nezasloužili. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálne formalistické hrátky neprekonali pocit z najhoršej časti Sherlocka vôbec. Je to absolútne bez atmosféry, no proste svadba. Ak by to bola pohrebná hostina a scenár by bol cca totožný, bol by som spokojnejší :). Ako už vieme, možno by to bolo tak pre Watsona lepšie. Stále však vysoko nadpriemerná zábava. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá řada seriálu Sherlock měla nejslabší střed a já doufám, že je to pravda i tentokrát a závěrečná epizoda třetí série mi opět zlepší náladu. Organizované svatební veselí mě vždycky prudilo (filmové i to reálné), celé mi to přišlo takové nezáživné a zdlouhavé a navíc mám podezření, že bych cítil, kdyby mě někdo bodl do zad (tedy kdysi, dnes mi můžete useknout ruku sekerou a já na to přijdu až ve chvíli, kdy nenahmatám ovladač k XBOXu). ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trošku jsem byl překvapen rozjezdem předchozího dílu, který navazoval na předchozí sérii a zvolil humornější formu na úkor zápletky. Pro mě nečekaně ve stejném duchu, což z mého pohledu Sherlockovi hodně škodí. Vtipy šlapou a fungují, ale nemůžu si pomoci, s přibývajícím časem až rutinní záležitost. Hlavní zločin se táhne, je banální a místy přetažený za vlasy. Sherlockovi dochází dech a směr, kterým se vydal není to pravé ořechové......6/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno souvisí se vším ... zejména je-li nablízku Sherlock. Na to už jste si asi zvykli - ale v tomhle případě to platí dvojnásob, neboť profesní rovina příběhu je neobyčejně těsně propojena s rovinou privátní neboli soukromou. On sám je ovšem neodolatelný - ostatně jako vždycky ... veškeré kličky v prostoru i v čase včetně konečného řešení a drobné závěrečné pointy rovněž. P.S.: ----- "Mimochodem, Sherlocku, pamatuješ na Rudovouse ?" ----- Tak, vážení přátelé ... a je to tady ! Vůbec první odkaz, ze kterého je nade vší pochybnost zřejmé, jak dlouho měli páni scénáristé alespoň v hrubých obrysech promyšlené, co s milým Sherlockem ve finále provedou - kterak s ním zatočí, aby mu trochu srazili hřebínek ... aby jim čirou náhodou nepřerostl přes hlavu. Kdo viděl čtvrtou sérii, ví, o čem mluvím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak byly předchozí dvě prostřední epizody nejslabší, tak tahle je naopak moje nejoblíbenější napříč celým seriálem, a může za to jak zápletka s opaskem, tak i úchvatná, dechberoucí, svižná a neskutečně vtipná část ze svatby. Prostě epizoda tak svěží, která nejlépe ukazuje, co je na tom seriálu tak strašně super. 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl třetí série. Místo gradace, spíše malý úpadek. Celá epizoda popisuje příběh toho jak Watsona a jeho lepší polovička (ne Sherlock) jdou pod čepec. Ani jsem nečekal, že o tom bude celá epizoda, ale ukázalo se, že ano a dokonce bude mít i ten detektivní podmět. Ale v celku slabé. Je hezké být součástí něčeho takového pokroku ve vztazích s hlavními postavami, ale nějak mi to celkem nezapadalo do přímého Sherlockého universa. Stále ale cenný materiál. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá mňamka !! Tenhle díl, spolu samozřejmě s posledním dílem 2.série u mě způsobil ten klasický stav, kdy člověk sedí před televizí s držkou dokořán a občas má záchvat smíchu nad komickými výjevy Sherlocka, kterak se snaží řešit, nebo komentovat běžné životní situace, používajíc přitom svůj odborný detektivně-dedukční slovník - a to, že znamení tří vlastně nakonec znamená 3 vlastnosti, které se u ženy projevují v těhotenství, to je prostě mazec !...............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svadba a prípad, obe proporcie vyskladané z najmenších maličkostí a zároveň vkusne skĺbené dohromady. Exemplárna ukážka toho, že na detailov proste záleží. Nič nebolo na vyše, všetko malo svoje opodstatnenie, čo sa retrospektívne efektne zužitkovalo. Toto bola skutočne nádherná a nostalgická púť priateľstvom Sherlocka Holmesa a Johna Watsona, tejto neodlučiteľnej dvojky. Oni sú stvorení jeden pre druhého, veční parťáci a ani svadba na tom nič nezmení. Sherlock sa role svedka zhostil naozaj svojrázne, hoci spoliehal na racionálne myslenie a nedával najavo emócie, nakoniec sa ani on tomu nebránil a intenzita tej chvíle ho skrátka pohltila. Jeho reč bola mimoriadne senzitívna, emočne ukotvená, ale aj šialene zábavná. Tento sociopat vie poriadne rozvíriť vody a spraviť svadbu ozaj divokou. ()

Reklama

Reklama