Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život přináší události radostné i neradostné a zřejmě jen málokdo by zpochybnil, že svatba jednoznačně spadá do první z jmenovaných kategorií. John a Mary se rozhodli vstoupit do manželského svazku a paní Hudsonová ohlašuje konec celé jedné éry. Pro Sherlocka to ovšem znamená, že bude nucen čelit dosud největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov ženichova svědka. A přednést ho před skutečnými lidmi, kteří mu budou opravdu naslouchat. Co se může stát nejhoršího? Třeba to, že se mezi svatebčany vyskytne někdo s vražednými úmysly. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl třetí série. Místo gradace, spíše malý úpadek. Celá epizoda popisuje příběh toho jak Watsona a jeho lepší polovička (ne Sherlock) jdou pod čepec. Ani jsem nečekal, že o tom bude celá epizoda, ale ukázalo se, že ano a dokonce bude mít i ten detektivní podmět. Ale v celku slabé. Je hezké být součástí něčeho takového pokroku ve vztazích s hlavními postavami, ale nějak mi to celkem nezapadalo do přímého Sherlockého universa. Stále ale cenný materiál. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím sa priznať, že som prekvapený, že sa seriál oproti prvým dvom sériám ubral pomerne výrazne iným smerom. Avšak príjemne prekvapený. Nie je to všetko o riešení záhad(y), hoci v druhej časti je tento moment výraznejší ako v prvej. A to jej dodáva šťavu a robí ju lepšou, hoci aj prvej časti som dal rovnaký počet hviezdičiek (fu%king 5-hviezdičkový systém hodnotenia:). Páči sa mi prelievanie komediálnej a kriminálnej roviny, spozoroval som na sebe, že som sa v jednom momente reálne smial a v ďalšom netrpezlivo očakával. Chápem, že niektorí ľudia nechcú vyliezť z ulity a neakceptujú zmenu štýlu oproti predošlým sériám, u mňa nastáva opak, pretože tretia je skôr o tom, ukázať pohľad do Sherlockovej hlavy a objaviť v ňom ľudskosť. A kde bolo viac ľudskosti ako v tom parádnom prejave? ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že se jedná o seriál, ale zároveň jsem si myslel, že jde o adaptace příběhů skutečného Sherolocka Holmese. To bylo zásadní zklamání. Do moderní doby je ovšem zasazen Sherlock, který má s tím Doylovým jen pramálo společného, snad jen jeho deduktivní metodu, jinak se chová jako cvok a všude kolem rozsévá zmatek, rozhodně mi to nesedělo a jestli toměla být komedie, tak to zas tak moc k zasmání nebylo. Ale samotná vražda, ta trošku dojem vylepšila. ()

berg.12

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'A žili spolu šťastně až do smrti'. Ďábelský scénář, skvělá práce s časem. Vše co následuje po tomto dílu, je jakoby princ umřel na souchotiny, z princezny se poté stala alkoholička a horší než byl zlý drak je čarodějnice, o které do té doby nikdo nevěděl. Což nemusí být úplně špatně, jen to nesplňuje nastavená příběhová očekávání. Po tomhle předělu je to prostě jiný Sherlock a většina by si přála, aby zůstal u toho zabíjení draků. Znovuzhlédnutí po letch na jeden zátah vytváří o něco celistvější a shovívavější dojem a na svém hodnocení seriálu nemusím vůbec nic měnit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá řada seriálu Sherlock měla nejslabší střed a já doufám, že je to pravda i tentokrát a závěrečná epizoda třetí série mi opět zlepší náladu. Organizované svatební veselí mě vždycky prudilo (filmové i to reálné), celé mi to přišlo takové nezáživné a zdlouhavé a navíc mám podezření, že bych cítil, kdyby mě někdo bodl do zad (tedy kdysi, dnes mi můžete useknout ruku sekerou a já na to přijdu až ve chvíli, kdy nenahmatám ovladač k XBOXu). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)
  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)

Reklama

Reklama