Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ ukradených dopisů postaví Sherlocka proti Charlesi Augustu Magnussenovi, jemuž se přezdívá Napoleon mezi vyděrači, a kterého Sherlock skutečně nenávidí. Jak ale může porazit nepřítele, který zná všechna klíčová citlivá místa každého významného nebo vlivného člověka v západním světě? (Česká televize)

Recenze (35)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále třetí série dle mého skončilo pro Sherlocka Holmese debaklem. Tento díl se zaměřuje na to jak nejlépe děj vyeskalovat a vygradovat do potřebných otáček, ale moc mu to nevyjde dle očekávání. Štve mě, jak to odflákli. Sherlock mluví o Magnusonovi jako o nejnebezpečnějším muži, kterého kdy potkal a přitom jsme ho viděli jenom asi pět vteřin v prvním díle a v tomto díle až moc v nepochopitelné zápletce. Pozdě na budování charakterů. Příliš pozdě! Moriarty je hlavní záporák už od konce první série a nikdo nepochybuje o jeho inteligenci, propracovanosti a genialitě. Magnuson je oproti tomu jenom špatný vtip. Celou dobu jsem doufal, že mne finále třetí série překvapí. Ale ne. Spíše se drželo ve stejné lince jako předchozí dva díly, takže celá třetí série bylo spíše jedno velké zklamání. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nebyl sem si jistej, jestli koukám na Sherlocka nebo na Doctora Who" prohlásil jeden můj kamarád - a měl bohužel naprostou pravdu. Moffat si připadá jako king kterému projde všechno (a zjevně podle reakcí mu to stále nějak prochází, protože ho fanoušci začali žrát bez jakékoliv kritiky, bohužel) a tak na diváka začíná chrlit věci, které jsou totálně absurdní a dost nezapadající obraty. Jako třeba celá paní Watsonová se svou "tajnou historií" nebo záporák zjevně inspirovaný britským mediálním magnátem Murdockem, který si drží všechny informace... well, spoilers, sweetie. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak seriál Sherlock sa nám definitívne dostal do štádia premeny, ktorá je výrazná a dynamická, čo nemusí každému sadnúť. Ani ja nie som so všetkými rozhodnutiami úplne spokojný, avšak bez ohľadu na to som dokázal elegantnému a chytrému príbehu naprosto prepadnúť. Show už svojho vrcholu síce dosiahla, každopádne to nebráni tomu, aby sme si i terajšie tendencie rovnako skvostne vychutnali. Navzdory polarizujúcim skutočnostiam si seriál svoju podstatu rozhodne zachoval, Sherlock je stále istý, je nevrlý a bezcitný, mimoriadne inteligentný a vysoko výkonný sociopat. Sherlocka máme radi a jeho nemenný charakter je neskutočne očarujúci. Celkom však zamrzí fakt, že Sherlock prichádza o svoju nevšednú jedinečnosť s každým ďalším dedukčne zdatným a myšlienkovým palácom disponovaným jedincom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záporák je skvělý. Nechutný, slizký, mazaný. Mohl to být důstojný Sherlockův protivník, kdyby ovšem tvůrci chtěli. Jenže oni ne, úplně jako by rezignovali na napětí a nahradili ho zdaleka ne vždy účinným humorem, Sherlockovy uvěřitelné dedukce vyměnili za naprosto neuvěřitelné myšlenkové pochody (jestli se vám v posledním dílu druhé řády zdálo jeho pátrání po opuštěné čokoládovně přitažené za vlasy, tak tentokrát si vezmete prášek na uklidnění), do děje zbytečně míchají nejrůznější vedlejší postavy, které jsou buď podobně geniální jako Sherlock nebo podobně tupé jako Lestrade, zápletka je překombinovaná, aby se skryly její nedostatky... A mezi tím vším se bezmocně potácí Watson, do jehož pocitu bezradnosti se snadno vcítíte. A konečné řešení? Překvapilo mě, ale ne tak, jak bych si býval přál. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samostatné časti filmu boli O.K., aj to vložené abstraktno ma zaujalo (keď bol Sherlock na pokraji smrti a v mysli stretol Moriartyho), len ma to nebavilo ako celok. Netuším, či to je prípadom, Sherlockovým nepriateľom alebo zápletkou, ale proste mi to neprišlo nadupané tak, aby som hodinu a pol hltal minútu za minútou. Návrat Moriartyho na konci sa javí, samozrejme, ako návnada, ktorá vás má pohltiť, len samotná 4. séria ukáže, či to nebol krok vedľa. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Dom "Appledore" alebo Magnussenov (Lars Mikkelsen) dom je v skutočnosti dom Sira Davida McMurtryho, zvaný tiež "Swinhay House", nachádza sa v Gloucestershire. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama