Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (109)

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock na psychoterapii? Z osobních důvodů se mi tento směr moc nelíbí. Chápu snahu autorů o posun dopředu, o hledání něčeho nového, ale kdo stojí o dospělého (či jen traumatizovaneho) Sherlocka? Co ovšem tuto epizodu sráží nejvíce dolů je pokus o osudovost. Závěr už připomínal besidku amatérského divadla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šesť železných dám ide podľa mňa vo vyšľapaných koľajach a v podstate ma ničím neprekvapili. Je to možno o niečo hutnejšie, ako pominulé roky, seriály totiž musia vyzerať stále filmovejšie, aby obstáli v tvrdej konkurencii. Prípad je opäť zapeklitý, len ten prípad pôvodný, ktorý to celé rozbehne, je šmahom vyriešený, pričom mi pripadal dosť tajuplný na to, aby v ňom bolo niečo viac. Teda čakal som, že prípad mŕtveho študenta bude previazaný so soškami a nebude to iba čistá náhoda, ktorá Sherlocka presmeruje k rozbíjaniu sádrových hláv. To rodinkárske pozadie nie je moja šálka anglického čaju, asi by som sa bez tohto typu zvratov zaobišiel. Inak spätne celkom doceňujem tretiu sériu aj po viacerých jej zhliadnutiach, i keď pomerne bezatmosférické, ale mali nápady, aké som v tomto dieli nezaznamenal. Celkovo spokojnosť a týždeň napätého čakania predo mnou. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na rovinu... Tohodle moderního Sherlocka sem viděl uplně 1. díl, kterej mě nenadchnul, takže sem ho dal na hezkejch pár let k ledu. A hle, myslím, že v pondělí si jen tak cvakám (žádnej film stáhnutej, takže sem byl odsouzenej sledovat to, co nám předhodí telka). Ty jo, novej Sherlock, kterej je prej hrozně moc očekávanej. A tak jo, řekl sem si, dám tomu znova šanci, páč dr. Strangeho můžu :o). Ani by mi snad nevadilo, že Sherlock datluje do mobilu jako každej 1. člověk, ani by mi snad nevadilo, že tímhle způsobem rozlouskává mraky záhad. Vlastně mě nevadilo vůbec nic na tomhle dílu, tak proč tomu dávám sakra jen 3 hvězdy a proč mě to moc neba? Jo, tak to ti nepovím :o). Asi mám prostě SH spojenýho se starým Londýnem a se starou dobou a né s tím, že každou chvíli musím číst na obrazovce nějaký zapráskaný SMSky. Dějově nikterak mysteriózní a překvapivý. Takže další díly už pravděpodobně vynechám a rači si pustím něco dobrýho, což už sem viděl... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak totálně zabít tempo a dějovou přípravu z konce 3. série a vánočního speciálu, vyplácat celou třetinu série na nekoherentní píčovinky bez pointy, vypotřebovat očekávaný zvrat ještě před tím, než se vlastně cokoli rozjede, pojmout ho tím nejtelenovelovitějším, totálně významu prostým způsobem vůbec, a navrch to zastříknout vycucaným melodramatem, které popírá veškerou narativní logiku, předchozí vývoj i dosavadní charakterizaci. The Sign of Three bylo místy aspoň legitimně vtipný, tohle je Downův syndrom i mezi potraty a jo, tenhle můj vzteky vypocený dadaismus stoprocentně dává větší smysl než cokoli, co jsem právě přinutila starého zhlédnout. Neuvěřitelný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí řadou mě tvůrci Sherlocka dohnali k tomu, že jim teď nic nevěřím, a to ani smrt jedné z hlavních postav. No a pokud ta smrt měla být tím nej, co se v tomto dílu stalo, tak pardon, nepovedlo se. A přitom to začínalo tak dobře, ozvěnami první řady, vypadalo to na docela pěkné pátrání, jenomže pak se všechno zkomplikovalo, překombinovalo a v závěru zmíněným zvratem zazdilo. O nejlepší scénu se nepostaral ani Sherlock, ani Watson, ale jejich půjčený pes. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama