Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Skomírající detektiv (S04E02)

(epizoda)
  • Česko Prolhaný detektiv (více)

Watson se vyrovnává se šokující tragédií. Sherlock se mezitím pouští do boje se svým zatím nejschopnějším protivníkem – bohatým filantropem s temným tajemstvím. (Netflix)

Recenze (98)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt moc nemusím podobné halucinogenní scény, nebaví mě ve filmech, seriálech, ani ve hrách (i když jinak mám Far Cry hodně rád), ale nejtěžší zklamání mi připravil místní Marty Hopkirk. Měl jsem za to, že když chtějí tvůrci nějakou postavu zabít, definitivně z děje zmizí, ale to ne. Je na obraze o to častěji, tvoří se kolem ní zápletka, která je tak přitažená za vlasy, až jí lezou oči z důlků, a hloupost vítězí nad inteligencí a lstivostí. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdo by měl Moffatovi s Gatissem darovat nový slovník, protože v tom jejich se "symetrie" očividně speluje jako "sebevykrádání". Nejlepší moment: John Watson s pláčem vysvětluje zdi, že mu byla tou nejlepší manželkou evr a vždy od něj čekala to nejlepší, což ho dovede ke slibu věčného celibátu, zatímco Sherlock potichu spekuluje, kdo to vlastně strávil celou epizodu komičkoušsky sjetý. Btw takže Mary ve videu na rozloučenou požádala nejlepšího rodinného přítele, aby zahájil proces systematické sebedestrukce potenciálně ústící v Sherlockovu smrt, přičemž účelem tohoto procesu byla "záchrana" Johna Watsona, o jejíž potřebě jednak Mary neměla důvod spekulovat, která závisela na vzniku stupidního johnlockovského konfliktu založeného na konceptu Sherlockovy viny za Maryinu dobrovolnou sebevraždu debilitou a jež ve výsledku opět nabrala podoby manipulace Johna k usmíření se Sherlockem, což teda nevím není záchrana a Mary o tom neměla jak vědět možná předpokládala že Moffatovi s Gatissem se opět nebude chtít dělat nic než přepisovat třetí sérii aby se mohli spolehnout na zcela vymaštěnou zápletkovou berličku a lá deus ex machina a nemuseli psát nic originálního boha jeho zastřelte to někdo už to je jak koukat se na na retardovanýho psa jak se marně pokouší zbavit se svého trápení brokovnicí v zadku. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita Sherlocka, která je dle mého standardem a tedy to nejlepší, co je možné vidět. Minulý, doposud nejslabší díl byl konečně kvalitativně vyrovnán tímto nadprůměrem, kde exceluje vedle Cumberbatche a Freemana i Toby Jones, jenž mi opět dokazuje své herecké kvality, které patří k tomu nejáčkovějšímu, co lze u filmu vůbec vidět. A tedy samotný Toby Jones se u mě zde řadí mezi ty nejlépe zahrané záporáky, které jsem měl tu čest vidět. Šokující rozuzlení bylo příjemnou třešničkou na tomto krásném hodinu a půl velkém dortu. 90% ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivně a neoddiskutovatelně samoúčelný konstrukt zvratů. Hlavně aby si fanoušci zaplesali nad tím, jak moc je to všechno chytré. A ono se opravdu zdá, že Moffat s Gatissem se buď smějí jejich zprzněným nárokům, nebo maskují tvůrčí krizi. Lying Detective rozhazuje jednu vějičku za druhou v přemíru složitém ději naplněném odkazy pro nenasytné Cumberbitches a maskuje to, že původní motivace postav, tak jak vzejdou z poskládaného příběhu, vlastně absolutně postrádají smysl. Tvůrci jenom potřebují dostat diváka do stavu mysli "nic není nemožné", což je vlastně perfektní alibismus. A člověk se skoro nechá zmást, protože ono to všechno pořád vypadá moc dobře, dokonce líp než kdy dřív - dynamika strhne, herci jsou přesvědčiví, technická stránka je brilantní a Sherlock má dokonce emoce... Ale pro co? Ono je někdy lepší proti namachrovanýmu válečníkovi se spoustou skills s šavlí vytáhnout pistoli jako Indiana Jones a poslat ho do hajzlu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starý dobrý Sherlock na drogách je späť. Ocitá sa v zapeklitom prípade, alebo prípad v ňom, vlastne to je jedno, keď je to skvelá zábava na zamotanie mysle. A naviac sú tu aj zaujímavé triky a skvelá pani domáca s novým autom. –––– Smrť človeka najviac postihne ostatných. Život vám nepatrí, nesiahajte si naňho. –––– Sleduje vás veľký brat. – Áno, doslova. –––– Na čísle tri musí byť čosi uspokojivé. Ľudia to zvyknú vzdať, keď dôjdu k trojke. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama