Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (119)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Gatiss a Moffat jsou v součastnosti nejpopulárnější tvůrci surrealismu. Jak se mám emcionálně napojit na sci-fi variaci na SAW 5: Hra o přežití (Část 2) - Návrat Ztracené Sestry? V SAW bylo alespoň goreporno, v Šerlokovi je aspoň slušná kamera. V epizodě, kde pád letadla symbolizuje nenaplněnou lásku a teleportuje se se z ostrova (miniostrov) na jiný ostrov (Británie). Plány, tak geniání a nesmyslné, jak jste to ještě neviděli. Moriarty byl tak geniání, neboť byl loutkou na prstech psychopatické autistky a další řada Sherlocka bude nejspíš o řešení sebevražedných tendencí piškvorů v Nové Británii planety Titan. A možná přijde i Rudovous. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak jsem byl z první dvou dílů čtvrté řady na rozpacích, tak mě to třetí díl vrací ve své nejčistší podobě. Jestli tohle byl moment, ke kterému to celé směřovalo, tak klobouk dolů. Rozhodně by se k tomu šlo dopracovat lepší a srozumitelnější cestou, ale na druhou stranu, mě to chytlo jako málo co. A fakt jsem byl zvědaví, jak to nakonec dopadne a oproti předchozím dílům čtvrté, a i třetí řady to bylo napínavé a byla tam cítit ta osudovost. Moje pocity vycházejí z toho, že jsem přistoupil na hru tvůrců a zbytečně jsem nerozebíral logický aspekt toho co vidím, jelikož si nedovedu představit, jak by tohle celé mohlo jít zorganizovat. Budiž, to je asi největší nedostatek celé epizody. V tomto dílu bylo všechno co mám na Sherlockovi rád a navíc tam bylo tolik emocí, které dokáží dojmout, což jsem fakt nečekal. Jsem spokojený a pokud by tohle byl poslední díl seriálu, tak s ním dokáži v klidu žít. 9/10 ()

Reklama

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak otázka, zda v tomto díle bylo konečné rozuzlení celého Sherlocka. Tvůrci si nakonec poradili už s tak spletitou konstrukcí nad očekávání. Celá zápletka je výborná, byť úkoly, které musí plnit jsou docela rutinní a tolik prošpikované bohužel nejsou. Malinko ve mě převládl pocit, že k závěru se schyluje příliš brzy a celé to působilo uspěchaným dojmem. Možná škoda, že dobře vykonstruovaný scénář kolem Moriartyho, další osoby dostal takový spád. Nerad se totiž s tímto zpracováním Sherlocka budu loučit......8/10 ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě ani čtvrtá série ani její poslední díl nezklamaly (ba naopak), pořád se mi nejvíce líbí epizoda s "Tou ženou". Tady, kdybych hledala důvod k odebrání hvězdičky, tak ho asi najdu, ale mě to celé tak pohltilo do děje, že když jim tam zazvonil (teda zavibroval) mobil, tak jsem já zvedala ten svůj, že nemám zájem jejich plný počet snižovat. A ač vzpomínku na Rudovouse jsme už zaznamenali a rozuzlení se dalo čekat, tak rozhodně ne od dílu, kdy jsme se o něm dozvěděli. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď predchádzajúca časť bola poriadny úlet, tak toto je čo? Experiment, myšlienkový aj skutočný. Určite potrebujem vidieť ešte raz. Má to ešte niečo spoločné s Arthurom Conanom Doyleom? –––– Je nejaký rozdiel, keď zomrie nevinný namiesto vinného? –––– Existuje konečný odvolací súd pre všetkých. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama