Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Diskuze

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mně se první série líbila o kousek víc než druhá a obě byly v pohodě. Ovšem proč ve třetí z toho udělali místo detektivky vztahovku, to mi hlava nebere. Ale ona to je asi bolest většiny seriálů (stačí vzpomenout na Big bang theory, kde se ze specifické geekoviny postupně čím dál víc stávali amorfní Přátelé).

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

cz_maxx

Druhá série je vůbec nejlepší. První se ještě trochu hledala, v druhé byl každý díl naprosto mistrovský. A to vyvrcholení s Moriartym, jedna z nejvíc nezapomenutelných epizod televize, co jsem kdy viděl. (Ale moc nezaostával ani Skandál v Belgravii díky úžasné Irene Adler a celkové chemii mezi herci). V dalších sériích kvalita ale začala už znatelně klesat. To je pravda.

na příspěvěk reagoval cz_maxx

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

Tak pořád čekám, až v žebříčku narazím na fakt pětihvězdový seriál, který jsem ještě neviděl. Nevyšlo to s Černobylem, s Bratrstvem neohrožených a teď nezabodoval ani Sherlock. Jednotlivé díly jsou moc dlouhé, což ještě v prvních dvou sériích tolik nebije do očí, ale bohatě by stačilo vměstnat to do hodiny. Po první sérii jsem dal čtyři hvězdičky, bylo to osobité, celkem to fungovalo mezi hlavní dvojicí a překombinovanost ještě byla snesitelná. Druhá série už se trochu topila ve stereotypu a čtyřhvězda se pomalu, ale jistě rozplývala. No a třetí série už byla jenom zmatená telenovela, na sílu překombinovaná, schematická, kvůli přehnané délce výrazně nudná, až jsem váhal jestli ještě vůbec pouštět tu poslední. Ta je tak plytká, že se hodí maximálně jako kulisa k vaření nebo domácím pracem. Za poslední dvě série bych dal jednu, maximálně dvě pecky. Nechápu takový brutální sešup. Něco jako dr. House, kde to měli po pěti dílech ukončit, než se z toho stal kolovrátek stokrát vyvařeného čaje.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

LadyRainier

Benedict říkal, že Strange bude hrát dokud mu postava bude připadat zajímavá a dokud to bude výzva ji hrát... Jinými slovy ještě hodně dlouho. :D

na příspěvěk reagoval LadyRainier

LadyRainier

LadyRainier (hodnocení, recenze)

tron

Uvidíme no...já si zatím nakoukám Freemana a Cumberbatche a budu vyčkávat. Vždy čekám, až seriál ztratí "hype", teď jsem pozadu o 11 let😁Ještě, že zatím pokračuje Dr.Strange...

na příspěvěk reagoval dragon94

tron

tron (hodnocení, recenze)

LadyRainier

To slovo "nebrání" je v prípade Sherlocka dosť dôležité, ak nie rovno zásadné. U iných seriálov je to komplikovanejšie. Nechce sa pokračovať rozhádaným hercom, alebo do toho nechce nikto investovať, lebo to neboli až také hity. Prípadne sú iné dôvody. Tu mi to pripadá skôr tak, že by sa všetci radi vrátili, ale jednak nemajú čas a jednak ešte nebol napísaný dostatočne perfektný scenár na to, aby sa nechalo zlomiť. Dôležité každopádne je, že sa návratu nikto nebráni. To je určite svetlo na konci tunela.

na příspěvěk reagoval LadyRainier

LadyRainier

LadyRainier (hodnocení, recenze)

tron

Právě jsem četla článek, že tvůrci se tomu nebrání,jen zatím maj jiné projekty.  Mně se nejméně líbila asi 3.sérka, 4. jsem se bála po těch recenzích...a za mne dobrý. Ale tak to je subjektivní no...

na příspěvěk reagoval tron

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

v tomto už sa nedá pokračovať, pretože v ďalšej sérii by musela byť záporák godzilla so strojom času.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Ja si myslím, že časom neodolajú. Je tam prítomná istá únava materiálu a všetci sú už trochu niekde inde, než vtedy, ale zas na druhej strane nikto sa s nikým do krvi nerozhádal a pokračovanie by dávalo logiku. Podľa mňa je teda otázkou iba to, kedy a ako (seriál, film...).

na příspěvěk reagoval LadyRainier

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

LadyRainier

Myslím že spíše ne. I když teď jsou v módě návraty do starých seriálů. Viz. 24 hodin, Hrdinové, Dexter, Útěk z vězení atd... Ale stejně si myslím, že to neklapne.

LadyRainier

LadyRainier (hodnocení, recenze)

Myslíte, že bude někdy i 5.sérka? Mně osobně se poslední epizoda zas hodně líbila (dokoukáno před týdnem).

na příspěvěk reagoval dragon94

colin

colin (hodnocení, recenze)

Zde se píše, že jsou 4 série po 3 dílech, viděl jsem v originále další 3 díly, i ty se mi líbily.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Poslední série byli už více než hrozné. Měli nechat Sherlocka pod drnem. Když už ho tak přiblble nechali zabít. -_-

k4n9ur

k4n9ur (hodnocení, recenze)

Proč bych se na to koukal? držky hrozný (hlavně ten kudrnatej vychrtlej zjev, přijde mi jako teplej Sherlock). Viděl jsem ukázku a BLBOST totál. No jo, angličani. Ne.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, dragon94

Cooller

Cooller (hodnocení, recenze)

4. serie je za 0%... šileny odpad proti zbyvajicim 3m.. už ta 3tí haprovala... smutný

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Cathrina

Vidím to úplně stejně a už jsem to i v praxi vyzkoušel - dal jsem si celý seriál znova, přičemž prvních 6 epizod jsem doslova prolítl. Empty Hearse jsem jakž takž protrpěl, protože se mi nechtělo skončit Sherlockovou "smrtí", asi s dvoudenním odstupem jsem si pustil ještě Sign of three a od té doby nic, konec.

Cathrina

Cathrina (hodnocení, recenze)

Nechala jsem si to řádně rozležet v hlavě...

A mým závěrem bude, že Sherlock musel za předstírání smrti Moriartymu obětovat koule, či co. Pro mě poslední koukatelnej (teda víc než koukatelnej - ale jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy viděla v TV :D) byl Reichenbach Fall. A od té doby to šlo teda ale zatraceně z kopce. Tam už prostě není nic... nic... 

A když si po poslední epizodě čtvrté série ani leckteří fanoušci nepřejí pokračování... to o lesčems vypovídá :( Já si ho taky nepřeju :( :D A asi sami tvůrci si to nepřejí...

To je úplně jinej seriál - byla bych zatraceně vděčná, kdyby všechnu tu omáčku z druhý poloviny seriálu nacpali do jedný jediný série a ne do dvou, zbytečně rozpatlaných, kdy se snažili udržet tu úžasnou kanonádu v dialozích, které ale ovšem už byly o ničem. :( Pak by to možná vyšlo.

Je to taková škoda - Sherlock pro mě zůstane jedním z nejlepších - o tom není pochyb - ale až si to budu reprízovat - skončím u Reichenbachu a dál nejdu... možná Empty Hearse pro připomenutí toho, co přijde... :)

Souhlasím s tím, jak to tu někdo psal - pokud chtějí pokračovat, měli Sherlockův přerod trochu protáhnout a ještě si s tím trochu vyhrát - takhle je z toho opravdu obyčejná kriminálka - teda ne, že bych to chtěla srovnávat třeba s CSI :D  - ale už tomu moc nechybí. :D Kdy řešil Sherlock poslední pořádný případ? Se všema těma výhybkama, kdy člověk nevěděl, kde je?

A Moriarty? Z toho je mi do breku :D Tohle fakt mohl být NĚCO - a je - k poslednímu dílu druhý série - pak průměr a je to zase o penězích - ale když je to sakra o penězích, proč to teda nenatáhli dál. Mě už to přijde, že ty dvě série Moftiss vymysleli někde na hodince u piva. Prostě je na tom až moc vidět, že to měli vymyšlený do Reichenbachu a pak už to jenom natáhli jako žvejkačku a tím to zničili... Jednoduše škoda - ale i tak - Sherlock je (byl) Sherlock - co naděláš :)

Tím končím svůj výlev a děkuji všem, co to přečetli :D :D

na příspěvěk reagoval Camulator

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Jediný problém vidím v tom, že prostě neproběhlo nějakých deset normálních epizod, kde by se jen řešily případy a rodinné drama rozmělnilo mezi ně. Že Sherlock skončil vpodstatě svojí vlastní abstrakcí bych, považoval za ideální můstek právě k těm 'normálním' případům. Třeba se sa 10 let zase všichni sejdou a pojedou dál. Poměrně dost hlasů na obranu Sherlocka také přichází ze strany znalců předlohy. Objevuje se tam nějaký třetí sourozenec?

Mr.KarlAdler

Mr.KarlAdler (hodnocení, recenze)

TheRaven

muhuhuaah, to s manželkou a milenkou je prvotřídní vtípek.

ale ta recenze mě zaujala! (POLO-SPOILER) podobný přetvoření z legendy přes traumatizovanýho asociála až k citový otevřenosti proběhlo i v Dextrovi, a ani tam to nedopadlo nejlíp. vždycky se mezi fanouškama najdou zastánci i odpůrci takovejch kroků - a to je vidět i tady v diskuzi. ale v tý recenzi je podle mě pěkně vyargumentovaný, jak moc Moffatovi s Gatissem došly nápady. i díky všem recyklacím jsou ty pointy čtvrtý série strašnej konstrukt. pak to, co chtěli z Sherlocka udělat, nepůsobí ani za mák přirozeně.

TheRaven

TheRaven (hodnocení, recenze)

Manželka i milenka na mě naléhají, ať tady zmínim tuhle recenzi, protože jinak nepochopíte čtvrtou sérii, potažmo celý seriál, stejně jako já.

na příspěvěk reagoval Mr.KarlAdler

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

joker.george

je tam watson ženská a ke všem čínanka, a tím to pro mě NENÍ o tom S:H: o kterým psal Doyle. je to můj šistě subjektivní postoj a nikomu ho nenutím, ale měnit ho nebudu. je podle mě ostuda a hnus fialovej tohle s Johnem Watsonem udělat, je to čistýfekální  porno, a tím to pro mě končí.

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Podle této logiky by někdo nemusel uznávat tohoto Sherlocka, jelikož se odehrává v současnosti, což je samozřejmě hloupost. A jinak to jde normálně porovnávat jako seriály i jako dva Sherlockové, i když Cumberbatch vede na plné čáře. A mě si Elementary celkově nezískalo, přišlo mi jako slabý odvar, který zůstane ve stínu staršího seriálu. A už ani Elementary nesleduji, takže doufám, že se nějakým zázrakem kvalita najednou nezvýšila...

na příspěvěk reagoval bloodcountes

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

Allien.9

už jenom kdybych to chtěla porovnávat, tak bych uznala, že to porvonatelný je. Jenomže podle mě to porovnatelný není. Jenom proto, že nějakej blbeček dal svým postavám jména Holmes a Watson neznamená, že jde o Sherlocka Holmese a Johna Watsona. To je jako bych chtěla srovnávat seroš, kde se hlavní čínská hrdinka jmenuje Watson a její pes Sherlock Holmes. Prostě to neberu, nedá se to srovnávat,  maximálně jako dva seriály, ale ne jako dva Sherlockové.

na příspěvěk reagoval joker.george

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama