Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (17)

Sherlock (2010) 

Nezapírám kvalitní zpracování ani sympatie hlavní dvojice a jejich "přicmrndåvačů", ale já u toho seriálu prostě usínám. Ráda se potom dodívám... to jo. Ale prostě mě to nikdy tak úplně nepohltí a nevtáhne do děje. Což je škoda. // 12.10.2017 začínám koukat zase od začátku a teprve teď jsem nejspíš schopná pořádně ocenit kvalitu tohoto seriálu. Dobrá kamera, hudba, super atmosféra a dva skvělí herci. Sakra... co víc si přát. ()

Série 1 (2010) (S01) 

Moje hodnocení je přísné, ale jen proto, že hodnotím Sherlocka v Sherlockovi. Seriál jako takový si zalouží vysoké hodnocení, protože má co nabídnout. První série je rozjezd - pro mě - s vzestupnou tendencí. Co díl to o krok výš. ()

Studie v růžové (2010) (S01E01) 

Začátek povedené série. Není to žádná pecka, ale slušné to je. Skvělá atmosféra, dobře udělaná provázející hudba, dva skvělí herci, převedení do současnosti se prostě povedlo. Pro mě je největší zklamání závěrečné rozuzlení, kdy vrah láká Sherlocka SPOILER!! do taxíku, přesvědčujíc ho, že nikoho vlastně nezabil, že to všechny oběti udělaly samy po tom, když si s nimi prostě jen... promluvil. Jooo to navnadí nejednoho diváka, natožpak samotného Sherlocka. A pak? Trochu nuda ne? // A tvůrci to umí mnohem lépe. ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

O pořádný kus lepší jak Studie v růžovém a přesto ještě ne úplně TOP. Sluneční brýle v temném tunelu (či co to bylo) mě fakt pobavili. Napínavé. ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Skvělé zakončení kraťoučké první série. Dynamický děj, který přikurtuje diváka k tomu na čem právě sedí :-) Sherlockova posedlost a potřeba se nenudit je fascinující. A divák se taky konečně osobně seznámí i s hlavním záporákem... sama si nejsem jistá, zda je to to pravé ořechové. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Tvůrci se pochlapili a jdou stále narohu. Po výborném prvním dílu přišel jeden trochu slabší, aby se třetí zase vyšvihl. A kdo tvrdí, že se netřese na další sérii, tak lže! ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

Ach... ach ach... :-) no jestli si vaše srdce (milé dámy) nezíská Sherlock zde, tak už asi nikdy. Skvělý případ plus je to díl, kdy se dooprady zasmějete. Super! ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

Nezastírám... rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Když jsem díl viděla poprvé, tak to pro mě bylo zklamání. Přiznávám, že knihy A. C. Doyla jsem nikdy nečetla a neznám nic víc, než jen strašidelný příběh o psu baskervillském, který mě jako dítě fascinoval a jehož adaptaci jsem si nikdy v tv nenechala ujít. Poprvé mi vůbec nesedlo to moderní pojetí, to sterilní prostředí laborek jsem vnímala mnohem víc, než tajemná blata... nebo rokli, chcete-li. Teď po opětovném vidění můžu říct, že díky tomu, že jsem na to byla připravená, jsem si díl mohla mnohem více vychutnat. ;) Co je na tomhle díle fajn, je větší prostor daný Lestradovi - ke dvoum sympaťákům se přidává třetí. A mimochodem... ten pes je prostě udělanej blbě. Když už jde vidět, tak víc než strach vzbuzuje pobavení. A to je škoda. ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Rozhoduju se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Už jen proto, že nakonci mi hlavou zuřivě šlo (jo, přiznávám, říkala jsem to nahlas a třásla přítelovým ramenem jak pominutá): ,,Další díl! Dalšíííí dííííl!!!" Pravda je taková, že tam na mě bylo až moc Moriartyho... já nemám ráda, když se mým oblíbeným hrdinům ubližuje :-))) a taky taková, že až když teď konečně dostal Moriarty dost prostoru, tak jsem konečně dokázala ocenit toho herce, co ho hraje, protože je to paráda. Předtím mi jeho pojetí role vždy připadalo spíš k smíchu než abych cítila obavy. Zápletka skvělá, role Katherine Parkinson z ajťáků na facku ;) ()

Série 3 (2014) (S03) 

Po slabším prvním dílu přichází dva lepší. A mně se fakt stýská po tom méně utrápeném Watsonovi a mnohem "všepevněvrukoudržícím" Sherlockovi. ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

Když se spolu kluci nebaví, tak mě to taky nijak vzlášť nebaví. A tak jsem se několikrát přistihla, jak koukám na hodinky. Kdo se tady kapku vyloupl ze své ulity je Sherlockův bratr Mycroft a je velmi zajímavý. ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Výtečná svatba s tím nejhorším svědkem, co může být. :-) ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

Kolik toho jen může Watson unést? Začíná to pro mě být kapku otravné a Mary je jen třešnička na dortu. Sherlock už je několikátý díl spíš ztracen, než že by měl věci ve svých rukou a já ho mám mnohem radši jako arogantního všeználka, co doopravdy tu pravdu má. A Magnussen je pěknej hnusák ;) pocitově snad i horší, jak Moriarty. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Vidím, že čtvrtá série to má s hodnocením jako na houpačce a skoro to vypadá, že ji buď budete zbožňovat, nebo nenávidět. S nadsázkou napsáno. Já byla, až na ten opravdu slabší první díl spokojená. Vedle efektů a nereálností je tu totiž ta emoční linka a na to já většinou slyším. A.... budu si muset od A. C. Doyla fakt něco přečíst, strašně by mě zajímalo, jak moc se těch děl tvůrci drží. V téhle sérii si nedělám naděje. ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Popravdě. Asi nejzajímavější na této epizodě mi přišel Watson a jeho mobil. Bídák! :D Jinak mám potřebu zdůraznit, že je to stále velmi sympatické, aby ten můj komentář nevyzněl moc přísně. ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

Zezačátku jsem byla rozpačitá. Koukat se na nějakou smažku, ať už jde o Sherlocka, nebo kohokoli jiného mi nepřipadá nijak zábavné a Watson byl na ránu pěstí. Ale potom se to rozjelo a konec měl grády. A teď píšu spíš o té citové stránce, než o úplným závěru. I když i ten je zajímavý, jsem zvědavá, co se z toho vyklube. ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Já vlastně nevím! Střídavě jsem se zmítala mezi pocity jako WTF a to je PECKA! Jasně, je to něco úplně jinýho než na začátku a já sama si nejsem jistá, zda s tím souzním nebo ne. Ale asi jo, protože pořád tam jsou výborní Cumberbacht a Freeman, kteří si vytvořili dostatečně pevnou půdu pod nohama, aby to NEMUSELO být pořád to samé a mohlo se víc experimentovat. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama