Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 7
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele MikyAff k tomuto seriálu (5)

Sherlock (2010) 

Sherlock Holmes zase trošku jinak a troufám si říct, že velmi povedeně. Herci jsou naprosto perfektní! Cumberbatch je úžasný sociopat a spolu s Freemanem jsou skvělá dvojka. Když se k nim přidá Andrew Scott jako Moriarty, který je jeden z nejlepších záporáků, jaké jsem kdy viděla, nemám žádné výhrady. S každým dílem je seriál lepší a lepší a jako každý fanoušek si dovolím povzdechnout nad tím, že interval natáčení mezi sériemi je moc dlouhý a já příliš nedočkavá. Chci další! Jak už zde bylo několikrát zmíněno, vyplatí se sledovat v originále, Benedict má opravdu charismatický hlas. Navíc Sherlock nabízí jednu z nejlepších úvodních znělek a prostředí Londýna a všeobecně Velké Birtánie je zde opravdu kouzelné. I am not a psychopath, I am a high functioning sociopath. Do your research. ()

Série 1 (2010) (S01) 

Zrození jednoho z nejgeniálnějších seriálů, co jsem kdy viděla. (A také jednoho z mých nejoblíbenějších homosexuálních shipů. :D) Tempo začíná velice slušně, dalším dílem se trochu uklidní a v tom třetím graduje na maximum. Doslova, hlavně konec epizody The Great Game je odzbrojující. Což ostatně je každý poslední díl tohoto seriálu. Za zmínku stojí i postupné odhalování Jima Moriartyho, o kterým zpočátku nic moc nevíme, užíváme si to zahalení tajemna a na konci se ukáže v celé své potrhlé kráse. Zaručeně jeden z nejlepších záporáků. Hlavně seriál je plný ikonických hlášek, obzvlášť hned v prvním díle. Jo, takhle se vybudovává závislost.. I’m not a psychopath, Anderson. I’m a high-functioning sociopath. Do your research. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Až na prostřední díl, který sice je asi nejznámější počin Sherlocka Holmese, ale nedostalo se mu až tak kvalitního ztvárnění, jak bych čekala, si troufám říct, že druhá série je o něco ostřejší. Sice se mi zdá, že tady už tolik nezabrouzdáme do tajemné "mind palace", ale i přesto Sherlockovy počiny jsou strhující. Co dodat, Moriarty prostě tomu dodává šťávu. ()

Série 3 (2014) (S03) 

Třetí série je bohužel poněkud slabší. Vypadáváme ze starého dobrého dua Sherlock + Watson a na scénu nám zde hodně přichází Mary. Kdybych nebyla takový zastánce Johnlock shipu a neměla averzi na ženské postavy, ke všemu blonďaté, možná bych ji překousla poněkud lépe. I když musím uznat, že tam má několik dobrých scén a chemie mezi ní a zbytkem postav funguje. Poslední díl je bohužel i nejslabší, přestože se Magnussen snaží být silný záporák, na mě nijak nezapůsobil a naopak spíš nudil. Zato překvapení na konci dílu ("Miss me?") potěšilo více, než dost. :) ()

Série 4 (2017) (S04) 

První díl je bohužel poněkud slabší, čímž nás připravuje na jízdu ve zbytku série. Zfetovaný Sherlock, zoufalý John.. Opět se navracíme blíže k jejich vztahu a to vítám s radostí. I přesto, že hodnocení posledního dílu je poněkud nižší, považuji ho za jeden z nejlepších dílů vůbec. Obsahuje fantastický zvraty a napětí, dostáváme kupu nových informací, objeví se Moriarty a to se vší parádou! Sice mě děsí, že zároveň ukončení tohoto dílu by bylo i celkem dobré zakončení celého seriálu, ale budu doufat v opak. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama