Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele Tumbik k tomuto seriálu (16)

Sherlock (2010) 

Vynikající převedení Sherlocka Holmese do 21. století. Skvělé herecké obsazení a naprosto geniální scénář. Téměř každá epizoda najednou dostane skvělý rychlý spád a jen těžko předvídatelné zakončení. Benedict Cumberbatch a Martin Freeman předvádí GENIÁLNÍ herecké výkony. Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. :-) ()

Série 1 (2010) (S01) 

Vynikající pilot, úžasný druhý díl a luxusní finále proloženo neskutečnými hereckými výkony Benedicta Cumberbatche, Martina Freemana a dokonalého záporáka Andrewa Scotta aka Moriartyho - toto všechno je "jen" pouhá předehra k bezchybné druhé sérii. ()

Studie v růžové (2010) (S01E01) 

Nejlepší úvodní díl do seriálu co jsem kdy měl možnost vidět. Představitel Sherlocka, Benedict Cumberbatch hraje svou roli naprosto dokonale. Ta genialita a promyšlenost celé epizody je až neuveřitelná! Naprosto skvělý díl, pokud takhle skvěle budou pokračovat i další díly, tak budu absolutně šťastný. Tak dlouho mě nic nebavilo ani zdaleka tolik, jako tato epizoda. Neskutečný nářez :-). ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

Skvělá zápletka, bohužel to ale nebylo zdaleka tak dobré jako první díl. I přesto se mi tento díl líbil a zatím jsem a doufám že taky ještě budu z tohoto seriálu nadšen :-). ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Naprosto GENIÁLNÍ epizoda, ještě lepší než ta první (a to jsem si myslel, že je první epizoda nepřekonatelná). Nechybí vynikající zápletka a vynikající rozuzlení, nad kterým mi zůstává rozum stát. Myslím si, že tuhle epizodu už žádný díl v pozdějších sériích nepřekoná (ale kdoví, to samé jsem si myslel u 01x01 ;D). Cumberbatch jako by se pro roli Sherlocka narodil, hraje ji naprosto dokonale a zdatně mu sekunduje i Martin Freeman jakožto dr. John Watson. I když je to ale vynikající epizoda, tak mi spousta informací unikla, takže jsem je musel zpětně dohledat (což ale nedávám za chybu seriálu, jsem prostě nepozorný :D). Všechny epizody jsou geniálně provázané a chvíli mi trvalo než mi došlo jak to vlastně vše je. Také mě mile překvapila zmínka o českém papíru a Česku samotném :-). Skvělá epizoda, náramně jsem se bavil a nemohl jsem odtrhnout oči od obrazovky :-). ()

Série 2 (2012) (S02) 

Nejlepší série seriálu s dokonalým zakončením. ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

Naprosto geniální epizoda, které nelze nic vytknout. Skvělé herecké výkony (hlavně slečna Adlerová), úžasná zápletka a geniální vyvrcholení. Dokonalost sama! ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

Vynikající epizoda, snad poprvé jsem všemu rozuměl a vše pochopil, nebylo to tolik komplikované jako předchozí epizody (tímto ale nechci shazovat předešlé díly, většina jich byla lepší než tento díl). Zápletka opět vynikající a až do samého konce jsem netušil, jak by to mohlo dopadnout. Skvělá epizoda :-). ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Herecký výkon Andrewa Scotta (Mortiartyho) je naprosto dokonalý, bez jediné chybičky. Tato epizoda je pro mě nejlepší epizodou celého seriálu, je absolutně geniální a nelze jí nic vytknout. Scénáristé odvedli vynikající práci - každou scénu jsem naprosto hltal a nemohl se dočkat nervydrásajícího finále, které bylo famózní. Cumberbatch (Sherlock) v této epizodě (a vlastně i v celém seriálu) hraje stejně jako Scott výborně. Jediné, co bych tak mohl """"""vytknout"""""" je to, že úplně poslední scéna (při které odchází Watson ze hřbitova a Sherlock se na něj dívá) měla být až v další sérii, aby udržela diváky v nervydrásajícím napětí, které by nejspíše skončilo obrovskou úlevou (tedy tak bych to aspoň udělal já :-). G.E.N.I.Á.L.N.Í.!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Série 3 (2014) (S03) 

Stále vynikající, ale bezchybná druhá série zůstává nepřekonána. ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

Geniální a velmi emotivní setkání dvou starých přátel a následné zjištění toho, co Sherlock pro Johna znamená. Tento seriál je tak dokonalý, že už ani pomalu nevím, co bych měl napsat. Skvělé herecké výkony, geniální zápletka a scénář celkově. Famózní epizoda. :-) ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Skvělé jsem se pobavil :-). Stále žasnu nad dokonalým nápadem, že Sherlock najednou téměř vyřeší starý případ během svatby. I když zde nebyla tak skvěle a rafinovaně promyšlená zápletka, moc se mi to líbilo. Opět Famózní epizoda a tak "musím" dát pět hvězdiček. :-) ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

Magnussen byl dost odporný a slizký padouch, ale já bych do jeho role obsadil někoho ještě více nechutného :D. Vynikající zápletka. SPOILER: Nejneočekávanější věcí na celém tomto dílu pro mě bylo zavraždění Magnussena... A ten konec... Nu, čtvrtá série bude napínavá, máme se na co těšit :-)... ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Nevím proč, ale tahle epizoda mi přišla moc vyhrocená... Herecké výkony, kamera a tak dále byly samozřejmě perfektní... Ovšem kromě asi prvních patnácti minut, kdy Sherlock řešil obyčejné případy během chvilky, jsem z toho neměl stejnej sherlockovskej feeling jako u předchozích dílů. Navíc podle mě scénáristé udělali krok vedle. Celá epizoda směřovala k velkému epickému finále, které mě však naopak přes moje velká očekávání zklamalo... Tady se ten scénář moc nevydařil... Snad všechny takto vyhrocené předchozí epizody měly lepší finále než měla tato epizoda. Stejně tak i Watsonův vztek a žal neodpovídal ztrátě, co právě prodělal... Prostě z toho nemám moc dobrý pocit... Je to tak na tři hvězdičky, ale protože tento seriál fakt miluju, přidávám jednu navíc. I přes celkové zklamání a nenaplněné očekávání (navíc po velmi dlouhém čekání) k této epizodě se těším na další díly a věřím, že se to určitě zlepší. EDIT: Po zhlédnutí druhého dílu musím čtvrtou hvězdu ubrat. ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

*SPOILERY* Rozhodně bych toto neoznačil za "nejlepší díl celého seriálu" - to ani náhodou. Snad všechny díly z úžasné první a dokonalé druhé série byly lepší než tento. Stále to není jako starý dobrý Sherlock, kterého jsem tak zbožňoval - tím myslím celkovou atmosféru, scénář, apod. Ovšem pokud bereme v potaz vizuální efekty apod., pak žádný díl neměl tak dobré efekty jako tento. Dokonalá kamera a výborné záběry propracované do nejmenšího detailu (Např. když Sherlock hodil tou kabelkou, to s oknem a nástěnkou apod.). Příběh byl vymyšlen skvěle, avšak na předchozí díly (hlavně prvních tří sérií) je to slabota... Toby Jones jako záporák zaválel, avšak na nejlepšího záporáka - Moriartyho - jednoduše nemá. Shrnutí: Výborně (až dokonale) vizuálně zpracovaný díl, poměrně dobrý příběh (avšak bylo tak strašně moc mindfucků - Sherlock, který pozná, co dotyčný člověk dělal před třemi roky, jestli je rozvedený nebo ženatý či co má rád za knížku pouze díky jedinému pohledu, nepozná dva jednoduché převleky jediné ženy... - Co to jako má bejt!? - Ale pořád to není tak absurdní, jako že je Mary rychlejší než kulka - tím myslím předchozí díl)... Herecké výkony Cumberbatche i Freemana opět úžasné.... Chápu, že je velmi těžké navázat na dokonalé dvě (potažmo) tři bezchybné série, ale tomuto srovnávání se tvůrci jednoduše nemohou vyhnout - stále je bude "pronásledovat" stín přechozích sérií.... Čtvrtá série je v půlce (dokonce za půlkou) a celkově se to ani zdaleka nevyvíjí podle mých představ - čekal jsem něco úplně jiného a něco mnohem lepšího... Snad finále této série bude nezapomenutelné a napraví reputaci tohoto výjimečného seriálu - Pevně v to věřím a doufám, že se to tvůrcům povede... Avšak celkový potenciál seriálu se pomalu ale jistě s každou další epizodou vytrácí... I tak se ale těším na další díl, který snad už bude pětihvězdičkový, pořádně sherlockovský, s pořádně sthrujícím finále! ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Nejlepší díl čtvrté série, překvapilo mě (na Sherlocka) tak nízké hodnocení. Scénáristé zkusili (v tomto seriálu) zase něco nového a podle mě se jim to povedlo. Eurus byla zahrána velmi dobře, Sherlocka s Johnem či Mycrofta netřeba zmiňovat. Sice jsem od závěrečného dílu série čekal něco víc, ale toto bylo taky dost dobré - přesto to většině lidem podle hodnocení nesedlo tolik jako mně. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama