Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Recenze (36)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte lepšie ako prvá séria? No možno aj áno, stále je to dobrý Sherlock a tie záhady a epizódy majú svoje čaro. Škoda že netflix ponúka iba tieto 2 série. Ktoré boli vynikajúce. A zaslúžene sa Sherlock zaradí do mojej seriálovej top 10. Ďalšie 2 série už budú s dabingom ale verím že to ostane na rovnakej úrovni ako doteraz. 5* ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Sherlocka Holmesa mám najradšej Psa baskervillského a práve aj jeho adaptácie sme sa dočkali v druhej sérii. Avšak vzhľadom na to, že scenáre tohto seriálu sú aktualizované do súčasnosti, nakoniec je to s tým psom trocha inak, než by ste mohli čakať a za seba dodávam, že "horšie". Takisto od atmosféry som čakal viac pochmúrnosti a hmly. Škandál v Belgravii taká sherlockovská "klasika" a posledná časť... čo dodať, smrť. Ale nebojte sa, je to ako ten vtip z Doby ľadovej. "Zomrel som... Ale prežil som to." ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé sérii je bohužel cítit, že autoři vlastně moc netušili, kolik těch sérií bude a co s nimi mají dělat. První díl je naprosto excelentní, nejspíš protože se nesnaží hrát si na nic moc víc - je to další případ, který Sherlock řeší. Druhý díl je pořád dobrý a zajímavý, ale už dost rozpačitý. A třetí díl který se snaží o dekonstrukci postavy Sherlocka a o jeho zobrazení jako upjatého maniaka kterého lze přimět věřit totálním šílenostem, i když se jednoduché vysvětlení přímo nabízí, sérii v závěru totálně sestřeluje - každopádně první dva díly si ty souhrné 4* zaslouží. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo väčšine prípadov je druhá séria trash, tu je druhá séria ešte bombastickejšia než prvá! Napätie funguje reálne fajn a hlavne teda v Psovi Baskervilskému. To je fakt doposiaľ najlepšia časť seriálu. Skvelý záporák Moriarty, ktorý sa pohráva so Sherlockom neskutočne zapadá do príbehu. No, potom tu je jedna štrbinka, o ktorej by som sa chcel zmieniť. (spoiler) je to to, ako Sherlock zomrie, pretože skočí zo strechy aby zachránil svojich príbuzných lenže potom to zázračne prežije. Určite nám dajú veľmi dobré objasnenie jeho "smrti". Ale tak či onak, sa neviem dočkať tretej série. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část první série si brutálně našlápla, skončila v té nejvyhrocenější situaci a druhá série pokračuje přesně tam, kde ta první skončila a na tempu rozhodně neubírá. Z adrenalinového tempa Velké hry se celková atmosféra přehoupla ve Skandálu v Belgravii do nebezpečného thrilleru plného výborných scénáristických kliček. Cumberbatchův Sherlock neubral na svém šarmu a Freemanův Watson je víc uštěpačnější oproti první sérii. I šperkování mezi hlavními protagonisty seriálu se vyhouplo na další úroveň. Druhá série Sherlocka je výborným scénáristickým dílem, plným perfektních hereckých výkonů, plným chytrých a inteligentních zápletek a hlavně přeplněný Sherlockovým kouzlem a humorem. Posledních pár minut druhé série (stejně jako celý Reichenbach je jedno z nejlepších děl na poli seriálové tvorby. Doyle vytahuje ruce z hrobu a tleská Cumberbatchovu Sherlockovi. 100% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Když dr. John Watson (Martin Freeman) jede na setkání s Irene Adler (Lara Pulver), míří do pověstné londýnské elektrárny Battersea, která se mihla ve filmech Help! (1965) s Beatles nebo ji využila britská hudební skupina Pink Floyd pro svůj obal k LP „Animals“. (Robbi)

Reklama

Reklama