Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Recenze (721)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $161,299,492Tržby Celosvetovo $879,765,137Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,403,345 //počet predaných kusov 1,000,339Tržby za predaj DVD v USA $42,797,431 //počet predaných kusov 2,324,389║ Príbehovo len priamočiara spleť(dejovo zatiaľ najslabšie), dokonca úvodom poskladaná aj zo spotov, ktoré nám boli ponúkané už rok pred premiérou animáku ale nevadí, dobre zapasovali, príbeh nenudí ani chvíľu a tendencia zábavnosti abnormálna. Nové postavičky sa dobre aklimatizovali, malo to svoju iskru súdržnosť hlavných postáv - ťahúňov, skvelý SK dabing, super oddychovka a fajn 3D. /videl v kine 3D verziu 2x: 80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž praveverka zapříčiní lámání zemských desek a rozpad Pangey, patří k tomu nejlepšímu, co nejen v téhle sérii bylo kdy zanimováno, dál přichází vcelku očekávaný nášup klasického mixu partičky z doby ledové a praveverčích eskapád točících se kol vysněného oříšku. Tentokrát jsou ještě více posíleny rodinné hodnoty, což je v apriori dětském filmu věc zcela pochopitelná a tím pádem i lehce akceptovatelná. Trochu mi vadila jen postava lenochodí babičky, animovaného ztělesnění všech seniorských klišé. Po technické stránce se nedá přehlédnout velká progrese animačních technik, vodní hladina vypadá skutečně jako by ani nebyla animovaná a cizelovány byly třeba i detaily obličejů a řada dalších maličkostí. Jako příznivec peripetií zvířátek Doby ledové jsem i se čtrvtým pokračováním vcelku spokojen... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ SE DĚJE COKOLIV, NIKDY SE NEVYKAŠLEŠ NA PŘÍTELE....“ /// …a rodina je základ státu i v době ledový… Ta mamutí má problémy jako každá jiná. Broskvičce se totiž začínaj zapalovat lejtka (ještě že né … fuj! Pro děti vole!). No a Many, jakož to starostlivej fotřík to špatně nese… A aby toho nebylo málo, zachvěje se Země… Všechno je akční, všechno se pohybuje, všichni jsou ukecaný a zřejmě i 3dé bude úplně 3dé. Ale jinak je to taková pohádka s postavičkami z Doby ledový, kde už ani ten Scrat pomalu nemá co hrát. Možná je na čase to nechat roztát…. i když parchanti asi budou proti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem spíš na ty mamutí holky voplácaný, než na vyhublý kozy. 2.) Netrpělivě čekám na okamžik, až Broskvička přestane bejt malá holčička. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ n ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,886 // Otvárací Víkend USA: $46,629,259 // Ice Age je proste Ice Age. Môže mať 100 rovnakých pokračovaní a aj tak ma to bude stále baviť. Musím však priznať, že tento diel sa mi momentálne páčil najmenej...... 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabsi dil. Porad je to sice zabava a tech 80 minut utece jako nic, ale uz to nejak neni ono. Zbytecne moc postav, tvurci se snazi neustale nakusovat nejaky vedlejsi linie, ale vysledek je stejne jen zmatena a kolikrat nelogicka nastavovana kase. Foru krapet ubylo na ukor akce, ale i tak se da sem tam necemu zasmat. Animace o fous lepsi nez predchozi dily. Takze vicemene jsem dostal to, co jsem cekal. Lepsi 3*. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát viděné je tu po tisící prvé a zase nic nového. Za pozornost stojí pouze nápadité grafické ztvárnění pirátských elementů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem prorokoval u trojky - Tentokrát už to nebylo důstojné... Zoufale roztříštěná báchorka bez jakékoliv ujasněné poetiky, stylu, ale vlastně i nějakého alespoň trošku smysluplného děje, která jen recykluje nápady z předchozích filmů. Inteligentní humor ustupuje do pozadí, namísto něho se film pokouší budovat komično skrze zoufalé, nevkusné a trapné skeče, které by nefungovaly ani v němé grotesce. Po hvězdě za Diega, který se stává jedinou zajímavou postavou a za scénu se sirénami, která je příjemně haluzní.... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Podle slov mé neteře, s kterou jsem to viděl v kině, se jednalo o úplně nejlepší podívanou všech dob. No. Úplně nesdílím její dojmy. Pravda, 3D kino zážitek zcela jistě umocnilo, ale shluk dětí chechtajících se každé stupiditě a vesele si mlaskajících nad tím svým sladkým popcornem a do toho nějaká babička silně provoněná odpuzovačem molů, byly elementy, který mi ten kino požitek dokonale zkazily. Film samotný měl několik prvků, které mohly dospělého škarohlída zaujmout, leč celou dobu se vezl v docela protivném moralistickém duchu otravných mamutů. Jakoby tvůrci vyextrahovali to nejhorší z druhého dílu a vrazili to sem. Mamutí rodinku jsem opravdu nerozžvýkal. A škoda, že jméno malé mamutice Peaches (foneticky Píčəs) v české verzi přejmenovali na Broskvičku. Ostatní postavy si ale vedou docela dobře. Idiotská veverka tradičně bere dětskou bránici útokem. Vačice také opět nezklamaly. Dokonce jejich krátký vstup, kdy vysvětlují, proč dělají takové pitomé skopičiny, byl jeden z nejvtipnějších v celém filmu. Příběh je docela jednoduchý a tak není divu, že ta kaše, kterou se to po celou dobu vyplňuje, občas zasmrdí. Přesto všechno, zde máme pohádku, která v mnohém překonává své předchozí díly, zejména pak ten druhý. Jen je možná trochu smutné, jak se tvůrci zcela odklonili od prvního dílu a jen s oblíbenými hrdiny vytvářejií variace na různá témata z dějin. Co bude dál? Doba ledová 5: Stěhování národů? Doba ledová 8: Pád Říše římské? Doba ledová 16: Stalingrad? Snad už ne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přehnaně se nemoralizovalo, humor nebyl nucený, či lámaný přes koleno a díky minimu hluchých míst jsem nemusel v rámci zabavení počítat, jaké průměrné množství popcornu za minutu mizí v bezedných útrobách mé vedle sedící dcery. Vše orámováno vlivem veverky na rozparcelování Pangey, či "vypuštění" Atlantidy a jednou lenochodí vyschlou hrozinkou, co názorně ukázala, že stárnout se má s noblesou.. Jen ta "teenage mamut bezva parta" smrděla. Jejich dokonalej, hustej, stěrkověj slang mě div nedonutil prohnat si skrz uši brčko od coly.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Po štvrtýkrát stále to isté... Už ma to proste neberie. If I don't make it, find me a wife, and tell her I love her! ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

O úroveň lepší než úmorná dvojka a stejně zábavné jako svěží trojka. Animace velmi kvalitní a např. voda vypadala téměř fotorealisticky a 3D efekt měl smysl. Český dabing je často k popukání, ovšem jistě ne cílenému. "Dvojitá stěrka" nebo "Broskvičko" to jsou prostě jistoty záchvatu smíchu. Veverka už je bohužel těžce zrecyklovaná, lenochod je snad poprvé skutečně vtipný a babička ztělesněním všech důchodcovských klišé. Mamuti nudní, otravně pouční a moralizující (problémy s dcerou v pubertě, ach jo). Ovšem nečekala jsem, že se několikrát rozesměju. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokračování jsou nejzajímavější - jak už upozornili jiní komentátoři - další pokroky v animační technice. Voda je opravdu vodou. A tak trochu vodový a na vodě stojící je i příběh a neuvěřitelně upovídaní hrdinové upomínající na nekonečnost bublinových telenovel. Údaje o výši docílených tržeb jsou tak trochu údaji o úrovni publika, které na taková představení dochází. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběhy nesourodé smečky a krysoveverčáka máme s dcerou rády od prvního dílu a ani tento díl nás nezklamal. Bavily jsme se od začátku do konce, smíchu bylo až až :-) Jsem spokojená s dějem, hudbou, s českým dabingem ... nenapadá mě nic co bych vytkla. V sále se ozýval smích neustále, jak dětí tak i dospělých. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že kvalita dílů tolik klesá, spíše se tohoto typu humoru člověk rychle přejí. Několikrát jsem se upřímně zasmála, ale byly tu i chvíle, kdy mi bylo částečně trapně. Především ve scénách s "Broskvičkou", tahle dějová část splňovala prostě všechna klišé a tvůrci ji snad okoukali odněkud z Hanny Montany. S pirátskou písničkou je to podobné. Zkrátka nesnáším, když se ve filmech zpívá. A když to dělají zvířata, je to o to horší. Jinak to bylo fajn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování velmi oblíbené animované série opět potěší snad všechny mladé diváky. Je celkem jedno, o jaký jde příběh, hlavně že je to zábava, na což děti slyší. Samozřejmě se vrací všechny známé postavy a opět přibyde několik nových. Jinak je to stejně jako předchozí díly, opět se musí někam putovat. V konkurenci s Madagaskarem u mě vítězí Doba ledová... 81%...[14.07.2012_Cinestar_Plzeň] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Queen Latifah - (Ellie) +++ Denis Leary - (Diego) +++ John Leguizamo - (Sid) +++ Jennifer Lopez - (Shira) +++ Nicki Minaj - (Steffie) +++ Heather Morris - (Katie) +++ Keke Palmer - (Peaches) +++ Josh Peck - (Eddie) +++ Simon Pegg - (Buck) +++ Ray Romano - (Manny) +++ Seann William Scott - (Crash) +++ Patrick Stewart - (Ariscratle) +++ Chris Wedge - (Scrat) +++ Produkcia: Lori Forte, Chris Wedge +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt otravné linky s mamutí slečnou, tak jdu na plný počet, protože jsem se u tohoto pokračování opravdu pobavil, vše plynulo svižně a animace byla jako vždy parádní. Ruku na srdce, Ice Age: Continental Drift nenabízí nic, co bychom už v této "ledové" sérii neviděli, ale umí pobavit a to, speciálně u animáku, mi ke štěstí tak nějak stačí. Navíc má asi tu nejlepší úvodní scénku z celé série - veverčák Scratt zkrátka pořád jede. 80 %. ()

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama