Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Recenze (721)

venison 

všechny recenze uživatele

ICE AGE jsou snad nejlepšejší animované pohádky, co kdy vznikli.. Skvělá animace, vybroušené dialogy, sofistikované souvislosti a halda hrdinů (pro každého nějaký ten oblíbenec).. Překvapilo mě, že vzali dospívání Broskvičky tak rychle, ale nebylo to na škodu.. Trošku jsem se obávala "Pirátů z Karibiku", ale tento typ zlounů měl v ději svůj opodstatněný smysl.. Trošku mě zklamal můj neoblíbenější Scrat - téměř vše, co použili nám už ukázali v upoutávkových spotech :-( Ale jo, standard si to drží a nasmála jsem se :-D ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtvrté ledové dobrodružství,které pokračuje ve stejném duchu,jako díly minulé a opět je na něm vidět technologický pokrok,takže vizualizace je opravdu skvostná(ta voda fakt nemá chybu!)a divák prožívá animační orgie.S příběhem je to opět o trochu horší a je vystaven ,stejně jako jeho předchůdci ,na tradičním rodinném schematu.Napětí a humor zde obstarávají především nové postavy(piráti,lenochodí babička) a ano,místy se objevují tradiční klišé a místy se trochu recykluje.Nápad na rozdělení Pangey díky veverce je opravdu praštěný,ale velmi zábavný ,stejně jako cestování na moři pomocí ledových ker.Scénář je opět ryze funkční a mírně nadbíhá mladšímu publiku,které se bude tetelit blahem.Možná ne tolik při moralizování,kterého je tu celkem dost,ale vzhledem k tomu,pro jakou cílovou skupinu je film určn ,sem myslím patří a vůbec bych ho nekritizoval.Je celkem přirozené a udává ony sociální hranice a bariéry,které by ,zejména děti,měly ve filmech a knihách nacházet.Režiséři se opět snaží zachovat dobrodružství,které je tu zejména díky pirátům,a humor,který je tu hlavně díky lenochodí babičce a opět veverce,jejíž eskapády mě tu opět přšly opravdu vtipné.S hodnocením to nebylo úplně snadné,protože mě to ale připadlo na úrovni třetí ledovky a o trochu lepší než ledovka druhá,dávám stejně jako trojce 75% a doufám,že zemské jádro veverku moc nepoškodilo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu.Ale už to není jako dříve.Ještě před pár lety se každý animák vyhlížel několik měsíců dopředu a většinou to za to stálo.Teď každé studio dělá na vlastních animácích a velkým hráčům docházejí nápady a recyklují staré značky.Po slabé trojce přichází čtvrtá Doba ledová aspoň s něčím co ukazuje snahu pohnout se z místa.Bohužel ta snaha trvá jen půlku filmu, aby se ve druhé půli mohli zopakovat všechny moudra z předchozích dílů a vše dobře skončit.Na druhou stranu můžeme být rádi za prehistorické piráty a jejich souboje s ústředním triem, který vženou trochu akce do příběhu.Na odreagování je to perfektní, ale v rámci žánru se dají najít lepší kousky. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Nekonečné putování zvířátek před nástrahami Doby ledové a rodinné trampoty mamutů a jejich vtipných přátel. Nepříjemný tlak na dospělého diváka v podobě neustálých variací na rodičovství a vztahy. Nejmenší diváci zase budou vylekaně koukat na neplyšovou podobu velitele pirátů - hrůzného gigantopitheca kapitána Gutta, či gerontologické eskapády lenochodí stařeny. Že všechno zas dobře dopadne je špatná zpráva. Bude zas jistě další díl, nejspíš o tom jak se Broskvička zamilovala do Zdeňka Buriana. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Mě to dostalo. Upoutalo. Pobavilo. Na stejné úrovní jako 1. a 3. díl. Neli o trošku povedenější. Hlášky dobré: ''Na babi, babi.'' Scrat opět neodolatelně vtipný. Jako vždy. 95% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Další vyvařování z "pravěku" a tady té série Doba ledová. Úsvit dinosaurů mě bavil podstatně více i přes to že neměl tak vesele pozitivně chytlavý závěrečný song. Redukováno vesměs na veselou taškařici pro děti s jednoduchým příběhem postaveným na základních nejjednodušších premisách. Pár veselých blbinek, vtípků a gagů tam je, ale celkově mi to přišlo o dost slabší a ohřátější. A kéž by ledové kry byly jak v Době ledové! Potom bychom pravděpodobně nemuseli bychom trpět epos o jedné nabourané kocábce v hlavní roli s kate Winslet a (jinak skvělým) Leonardem DiCaprio... ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pokračování za každou cenu. Je to znát na recyklovaném příběhu, ohranosti hlavních postav a neúměrném přehánění. Vidět jednou stačí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Som v podstate strašne sklamaný (dúfam že 5. mi už nenaservírujú). Akože svoje vtipné miesta to stále má, tento diel oživený o vtipnú Sidovu babku. Ale rozprávka by mala byť aj trochu logická keď chce mútiť vodu a toto mi prišlo fakt ako len nejaká zlátanina vtipných a "vtipných" scén bezohľadu na príbeh. Nanajvýš 60% ()

IdentityS73 

všechny recenze uživatele

Je to o něco horší, než díly předešlé, ale pořád tam byly chvíle, kdy jsem se vážně smála a hlášky, které se zase vryjou do paměti...Podle mě tam bylo až moc nových postav, ale všechny tak nějak povrchně- bylo jich tolik nových, že tam potom žádná z nich nebyla tak říkajíc "pořádně". Snad už to tímto dílem skončí, protože se obávám, že dál už by to šlo jenom z kopce- teď to bylo pořád ještě dobrý, ale už "vařili z posledního"...Ale nezapomenutelně jsme se dozvěděli od legendární veverky, jak vlastně vznikly kontinenty a všechny divy světa, to bylo krásně vymyšlený! Dávám sice 3*, ale víc to směřuje k těm čtyřem... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná velkolepá akce a stále zábavná šavlozubá veverka zachraňují, co se dá, ale jinak už Doba ledová prostě vyčpěla. Mnoho starých i nových "vtipných" postaviček, neustálé mlácení se, padání a žvatlání nadchne opravdu jen ty nejmenší. ()

Prekarkar 

všechny recenze uživatele

Počítačová grafika vládne světem, co si budeme namlouvat. I když je animované dílo určeno převážně mladším divákům, musím uznat, že i já jsem si našel spoustu krásných scén, někdy veselých, někdy smutných, ale hlavně romantických. Jo, po technické stránce opět profesionální dílo. Musím zmínit velmi dobrý zvuk a hudbu. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Kvalita Doby ledové zatím periodicky klesá a zase se zvedá. Čtvrtý díl je rozhodně méně zábavný než trojka (u které série klidně mohla skončit a zůstat docela kvalitní animovanou trilogií, ale když to nese, tak tomu nikdo neodolá), jenže stále recyklovaná veverka nebude táhnout navždy, stejně tak přidávání nových elementů, zde v podobě protivné lenochodí důchodkyně a tygřice, akorát rozšiřuje ústřední bandu, ale příliš ji neobohacuje. Jestli vznikne pětka, tak jí snad ani nemusím vidět, mnohem lepší by bylo, kdyby se studio vrhlo na nové projekty ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mě fakt zklamal. V kině jsem usínala a jediné, co mi vždy zvedlo náladu, byly krátké scény s veverkou. Asi jsem na tuhle pohádku moc stará. Pro mě to bylo bez šťávy. ()

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama