Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(210)

Obsahy(1)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield - král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Garfielda zbožňuju (toho stripového, hezkého papírového), ale v jakékoli "rozhýbané" podobě a barvě jiné, než černobílé ztrácí Garfield polovinu svého kouzla, v této verzi navíc v nechutné 3D animaci, která se ke Garfiedovi hodí asi stejně, jako čajová lžička místo zbraně v zákopech první světové války, navíc ani scénář není dobrý (ani být nemůže, kdo kdy četl jeho stripy, pochopí) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Existuje mnoho seriálov z môjho detstva, na ktoré s radosťou spomínam, no Garfield medzi ne nepatrí. Jedná sa v poradí už o niekoľkonásobný pokus previesť slávneho pruhovaného kocúra, milujúceho Lasagne, na televízne obrazovky. Tentokrát, ale prvý raz v 3D prevedení. V jadre veci sa nejedná o až tak stupidný nápad, no bohužiaľ najviac na tom trpí samotné prevedenie. Jedná sa o klasickú zápletku z komiksov Jima Davisa, kedy Garfield (alebo John s Odiem) vyvedú dajakú neplechu, ktorú potom musia postupom celej epizódy dávať do poriadku. Miestami sa niektoré epizódy tiahnu slimačím tempom, keďže natiahnuť pár sekundové komiksové stripy do cca 12 minútových epizód je číre bláznovstvo. Ak, ale nebudem počítať úplne bizarné zápletky, ktoré pravdepodobne vznikli tak, že si tvorcovia pri práci zohnali dílera veľmi nekvalitných drog a tie sa následne dostali až k animátorom, ktorí následne neboli svoju prácu vôbec schopní odviesť, tak nám tu stále svieti obrovský red flag v podobe animačných errorov. Áno, počuli ste správne. Animačné chyby. Keby sa jednalo o klasické chyby v počte objektov, pochopil by som. Nikto nie je dokonalý, môže sa to prihodiť. Lenže celý seriál vyzerá ako keby, nikto z celého tímu nemal nervy skontrolovať svoju prácu a rovno to pustili do éteru. Sem tam sa nevykreslili celé steny, farby, objekty, ktoré práve postavy využívajú, alebo sa ich textury glitchli s veľmi zvláštnou farebnou paletou ba dokonca sa do konečnej podoby dostali aj krátke rozpracované, nevyrenderované sekvencie. A to už problém je. Aby som teda svoje pocity zhrnul. Garfield 2008 je taký lacný smažák v tureckom chlebe. Dokážete to použiť na zabetónovanie žalúdka, no že by to bol nejaký kulinársky zázrak, to sa povedať teda nedá. Malým deťom by som to asi nepúšťal, keď už tak staršie projekty s Garfieldom, na ktoré sa používala tradičná animácia. V tejto podobe v akej sa seriál nachádza, je len na smiech a prípadný MEME materiál. Nič viac, nič menej.  ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Nápad, zpracování Garfielda ve 3D se mi líbí, ale není to takový Garfield, kterého známe z klasické 2D animace. | Průměr všech zhlédnutých dílů: 55% (2*) | ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakým záhadným způsobem se děje, že kdykoliv je kocour Garfield vržen do televize, nebo nedej bože do filmu, je to vůči mnohaleté comicsové předloze strašlivá hana. V tomto případě tedy 'ana, protože to vyrábějí Francouzi. A tohle je ještě navíc regulérní samohana, protože se na tom podílí sám Jim Davis;) Asi během těch let ztratil jakýkoliv náznak soudnosti anebo prostě začal naslouchat jen řeči peněz (executive producer:P), protože i když je nutno uznat, že seriál po vizuální stránce vypadá slušně, příběhově a vůbec stylem humoru je to bída z běd velmi bědných. Kdyby alespoň nebyli tvůrci tak strašlivě líní, a pohlídali si, jestli tedy Garfield vlastně mluví nebo ne - tady to střídají naprosto na náhodu i v rámci jednotlivých dílů. Mnohem blíž je to dřívějším filmovým zpracováním, nežli comicsu, jehož první číslo (mimochodem s Garfieldem tak odlišným od toho dnešního, že byste ho měli problém poznat) spatřilo světlo světa na mé narozeniny. Tedy vlastně naopak - já se dostal na scénu až po tomhle neopakovatelném kocourovi. Ale to není podstatné - podstatné je, že tohle je, pokud jde o Garielda, opět ZLO. Ale jestli je vám do deseti let, tak vám samozřejmě nějaká neoriginalita nebo slaboduchost scénáře ani nepřijde... 40% ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem sledoval vůbec nějakého Garfielda. Ty příběhy takové ze života a s vtipem, např. jak ho někdo napálí, nebo jak on dělá naschvály, mě baví. Ale loni co jsem viděl, mnoho dílů za sebou, ty všechny sci-fi, piráti, western, atd. mě úplně odradily na rok sledovat ten seriál v domněnce, že to je hlavně o tom. Animace je taková plastická až uměle nezáživně vypadající a pomalé pohyby, i kdyby utíkali o život. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama