Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (978)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer / Námet: Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Temple Hill, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 821,816,683 $ || Našťastie, tento diel nabral znovu pravý smer Twilightu: Je to tak patetické a umelé, že sa na tom dá s chuťou zasmiať :) Z predošlého dielu totiž hrozilo, že sa z toho stane seriózna záležitosť - bolo to tým pádom málo zábavné. Finálny diel však disponuje s obrovským zmyslom pre humor - tvorcovia si uvedomili, že sa už niektoré veci fakt nedajú brať vážne, a tak si np z vyzliekania Jake-a robia srandu naschval. Až do konca finálnej bitky to bolo za poctivé tri * ako pilotný diel, no happy endig posral značku Twilight ako sa patrí. Ps: Aj ked Kristen Stewart ukázala v Snehulienke a lovcovi strašný výkon, bol určite lepší, než v ságe. Tu sa ale potrvdilo, že to bol len klam, a je fakt hodná svojej nominácie na Zlatú Malinu za najhorší ženský herecký výkon v roku 2012 ;) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti všem předchozím dílům je to docela i stravitelné. I tak ale hodně podprůměrné a ne zrovna něco, co chci vidět znovu. Fascinuje mě, jaký z toho vznikl kult. Lidé asi potřebují něčemu věřit a jestli i v cizině je stejný bordel jako tady, tak se není co divit, že se chytají každého Schwarzenstébla. Ve výsledku je to vlastně jedno, najdi totiž stéblo v kupce slámy. Děj filmu, no aspoň se tu něco děje. Není to jen plácání hloupé neschopné nanynky mezi dvěma metrosexuály nulové inteligence, jako dříve. Tedy ne pouze. Navíc nanynky neschopné, nehezké a totálně jakoby pořád mimo-sjeté. Šerednější jak deBELLA je už jen to její nechutný digitální děcko. Bylo mi řečeno, že tento díl je prý spíš pro chlapy, že se skoro v celé knížce bojovalo a bude to masakr... Finální bitva mi opravdu vzala dech, přestože se z hodiny scvrkla na cca 20 minut. Je vtipné, že štít, který může fungovat jen pokud je v klidu, se vrhne do největší bitky a neustále ho někdo vyrušuje, takže nemůže pracovat jak má. Je vtipné, že generál se nechá zabít jako první, asi že už se na to svoje vojsko nemohl dívat. Je vtipné, že zbraně/schopnosti, které fungují ve velkém měřítku, pořádném rozptylu a na velkou vzdálenost používají všichni až v boji muže proti muži... Je vtipné, že se všichni mlátí hlava nehlava, bez jakékoliv taktiky... Po tolika staletích existence by upírští vládci mohli přijít na něco lepšího, než je hodit všechny do mixéru a počkat, co vzejde... Ale nešť! Je to slátanina pro ženský, který jsou v hlavě pořád malý naivní holčičky. A to je dneska skoro každá. Má to šokovat zabitím hlavního hrdiny (protože spousta fenynek uchcává feromony už při pomyšlení na ty nagelovaný blond lokny). Je mi smutno a na blití, čemu dnes lidé říkají zábavné a kultovní. Chtělo by to opět potopu a začít znovu. Tenhle mixér už je totálně zanešenej bordelem a potřebuje umejt... A obávám se, Savo nebude stačit. PS Červeňákovo přirovnání k sektě sedí opravdu dokonale. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po jedničce druhý nejlepší díl a vlastně i s jedničkou jediný opravdu sledovatelný pro "normálního" diváka.Condom měl kliku jako prase, že mu poslední díl ságy nabídnul mnohem větší prostor pro práci s herci, jelikož nemusí pracovat jen s úvodní gumovou trojící, která byla tak rutinní, sladká a zoufale okoukaná, že i z mé oblíbené a herecky velice talentované Kristen Stewart se stala jen povrchní a obyčejná tuctovka, která tady vypadá doslova jako luxusní kurva.Pryč je ta něžná a krásná Bella, z tohodle monstra se mi chtělo spíš blejt.No díky bohu se s příchodem celé řádky upírů z celého světa otevřela herecká možnost pro slušnou řádku opravdových a charismatických herců, kteří konečně dodali téhle umělé sáze to, co jí chybělo nejvíc...kvalitní herce!Kdo četl knížku (já né přísahám :D ) nemohl být ničím překvapený, všechno zase jede (prý) slovo od slova a mě celkem bavilo sledovat hlavně získávání dalších členů téhle MTV crue sosádky.Mluvit o něčem, jako je romantika či sympatie s ústřední trojící se prostě nedá, jelikož ze mě to jejich romantické ňufíčkování odešlo hned s druhým dílem.Líbil se mi především nepřekonatelný výkon Michaela Sheena, který je doslova diamantem mezi plejádou hnících hoven a vše kolem otce Belly, to bylo taky docela úsměvný.Jinak vše samozřejmě zachraňuje dost dobře zmáknutá a k mé radosti skoro 40 minutová finální bitka, což bylo vlastně to jediné, co mě už od začátku na Stmívání zajímalo a v co sem doufal a přišlo to až po dlouhých osmi hodinách romantického zvracení.Škoda jen, že to neskončí přesně jako v knize, i když tvůrce chápu, na stole by měli pěknou řádku žalob od rodičů mrtvých nanynek, kterým by pod takovým tlakem pukalo srdíčko a dostávali by hromadně po kinech v celém světě mozkové mrtvičky.Tuhle ságu jsem dokoukal čistě ze zvědavosti a taky kvůli tomu, že jsem šel kdysi na první díl do kina s partou kámošů v domění, že to je nějakej "horor" a oni mě chtěli na konci zabít.Myslim si, že se po těch předchozích nesnesitelných blitkách rozloučili tvůrci s touhle sérií docela se ctí i když mi je jasný, že nebude trvat dlouho a Hollywood nás zase obšťastní nějakou mocinky moc cool pentalogií, ze které nanynky budou vlhnout, pokladny kin se plnit a zdejší intelektuálové šílet.55%. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč je to rozděleno na dva díly. A jo, vlastně chápu, prachy jsou prachy. Oba filmy jsou utahané, vleklé a do dvou hodin by se daly zhustit úúúúplně v klidu. Trochu mi taky vadilo to umělohmotné bejby - copak nešlo udělat nějak přirozeněji? O Kristen Stewart, která snad už neumí pusu vůbec dovřít, se raději nebudu zmiňovat, jen řeknu, že jakmile se přeměnila na vempájrku, tak mi vadila ze všech filmů asi nejmíň. Jo a ještě něco -to byl opravdu Patizón zvolen nejvíc sexy mužem planety? Brrr.... ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, máme to za sebou. Skončila sága o prázdnych zápletkách, bezduchom zízaní, strašných hereckých výkonoch, shirtless chlapcoch, jednej večne pootvorenej hube, nezmyselnom pobehovaní po lesoch a odporných digitálnych efektoch. Videl som to celé, pretože mám dostatok voľného času a o taký "fenomén" sa jednoducho medzi ľuďmi, čo sami tvoria a píšu o filmoch, treba zaujímať. Hodnotil som rôzne, nakoniec si dovolím udeliť celkový záverečný ODPAD, hoci posledný diel vlastne nie je najhorší. V každom prípade môžem teraz kvalifikovane nenávidieť a pohŕdať. Celá "sága" predstavuje exemplárny príklad "úspešnej sračky", určenej pre ten najpodradnejší divácky hmyz bez štipky vkusu, racionálneho uvažovania či aspoň zdravého nadhľadu. Najviac ma irituje, že pani Štefánia (oddaná mormonka) napísala celú story ako alegóriu na vstup do náboženskej sekty a ani sa to nesnažila veľmi zamaskovať. Ústredná tupaňa, ktorá nemá žiadny talent, žiadne vzdelanie, žiadne koníčky a žiadne ambície (perfektný role model pre generáciu dnešných dorastkýň), túži len po tom, aby vstúpila do sekty a otehotnela od prominentného predstaviteľa tohto spolku. Samozrejme, on trvá na tom, aby zostala pannou až do svadby. Ona preto koketuje s inou, menej radikálnou sektou a zmieta sa v samovražedných melanchóliách, ktorými vydiera svojho vyvoleného, aby jej konečne vybavil vstup a oplodnil ju. On to teda nakoniec urobí a pár pod dohľadom sekty splodí dieťa, ktoré je výnimočné (Mesiáš alebo Antikrist, záleží na uhle pohľadu). Finálna časť v tejto schéme pokračuje - len čo pár splodí dieťa, sekta (ktorej spôsob získavania finančných prostriedkov zostáva záhadou) im daruje luxusne zariadený dom, ktorý je samozrejme niekde v lesoch, teda pokračuje izolácia členov sekty pred "normálnou" spoločnosťou (v poslednej časti už sa hlavné postavy vôbec nestýkajú s okolitým svetom, výnimkou je krátky kontakt s otcom). On musí svojej drahej vysvetliť, že zvieracie obete sú prípustné, ľudské iba u cool známych zo zahraničia. Následne dochádza ku konfliktu medzi miestnou pobočkou a zahraničným ústredím kultu. Chvíľu to speje ku schizme a krvavému konfliktu, ale keďže v celej ságe nikdy nedošlo k ničomu dramatickejšiemu, ako je pád z motorky, i to záverečné trhanie hláv (musím uznať, že celkom zábavné) je zamietnuté pod koberec a všetko končí šťastne. Ústredné postavy môžu spokojne čakať, kým ich nevyzdvihnú ich dávni mimozemskí predkovia. V možnom pokračovaní by mohli členov sekty prenasledovať "bezverci" a patriarcha by v obkľúčení rozhodol o hromadnej samovražde - to jediné tomu chýba k dokonalosti. Peklo pekelné, s ktorým bojovali niekoľkí solídni režiséri, no dosiahli maximálne remízu. Jediný prínos týchto piatich filmov sú kvalitné soundtracky, hlavne ten Desplatov sa vydaril. Zbohom a neďakujem! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu můžeme vidět postavu jménem Amun (Omar Metwally), který je dle mytologie série nejstarším upírem na světě. Stal se nesmrtelným ve svém rodném Egyptě přibližně v roce 2500 před Kristem. (Nick321)
  • Pod závěrečnými titulky zní píseň skupiny Green Day "The Forgotten", která byla vydaná jako propagační singl na oficiálním soundtracku. (GreatestFan)

Reklama

Reklama