Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)
  • Ve filmu můžeme vidět postavu jménem Amun (Omar Metwally), který je dle mytologie série nejstarším upírem na světě. Stal se nesmrtelným ve svém rodném Egyptě přibližně v roce 2500 před Kristem. (Nick321)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2012 v Los Angeles. (Varan)
  • Závěrečný díl ságy vidělo v českých kinech za první víkend na 215 tisíc diváků, což byl v době uvedení třetí nejlepší výsledek v historii českých kin. (Sekmen)
  • Pod závěrečnými titulky zní píseň skupiny Green Day "The Forgotten", která byla vydaná jako propagační singl na oficiálním soundtracku. (GreatestFan)
  • Během natáčení ságy se Kristen Stewart (Bella) a Robert Pattinson (Edward) stali partnery. Před začátkem propagace tohoto filmu se ale rozešli a společnost Summit musela pro vystresované fanynky vydat oficiální prohlášení, že tato skutečnost nijak propagaci neohrozí. (kklepkaa)
  • „Když hrajete nějaký čas stejnou roli, prostě vám dojdou nápady. Máte pocit, že jste na nic a už nevíte, co máte dělat," přiznal Robert Pattinson (Edward) u příležitosti závěru ságy a dodal: „Už nechci dělat filmy pro teenagery." (Sufferer)
  • Nedlouho před oficiálním představením filmu na Comic-Conu jedna z fanynek ságy zahynula pod koly automobilu. Před prezentací snímku za ni byla držena minuta ticha. (R´Hell)
  • S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner). (Sufferer)
  • Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny. (kklepkaa)
  • S rozpočtem 136 milionů amerických dolarů šlo o nejdražší díl celé ságy. (pan Hnědý)
  • Při natáčení s dětmi tvůrci střídavě používali opravdové třítýdenní děti a animatronickou "hračku". Kristen Stewart (Bella) měla raději práci se skutečnými dětmi, protože cítila, že díky nim dosahuje lepšího hereckého výkonu. (pan Hnědý)
  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)
  • Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011, a to v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janiero v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě. (Verunka1995)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)
  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)
  • Záverečná bitka zaberala v scenári 25 strán textu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama