Reklama

Reklama

Neříkejte mé matce...

(seriál)
  • Francie Don't Tell My Mother
Francie, 2006, 5x50 min

Režie:

Diego Buñuel

Hrají:

Diego Buñuel

Obsahy(1)

Diego Buñuel provádí v dokumentárním cyklu zeměmi, kam byste na dovolenou asi fakt nejeli. Jedná se převážně o destinace s vysokou mírou nebezpečnosti. Severní Korea, Kongo, Afganistan, Kolumbie, Pákistán, Írán...Svým hostitelům se nebojí pokládat i velmi nepříjemné otázky na téma, jak to v jejich zemi chodí. (sator)

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som len epizody KLDR a Kongo. V ani jednom pripade som sa toho vela noveho nedozvedel. U KLDR ma to ani neprekvapilo, kedze vsetky dokumenty natocene na zaklade toho turistickeho programu sa podobaju ako vajce vajcu. Co dokazuje jdine. Ze v KLDR maju dokonale zmaknute, co chcu ukazat turistom. O Kongu toho vela neviem ale aj ked sa snazi autor snazi ukazat nam KOngo z kazdej stranky, tak stopaz je proste prilis kratka a tak sa v skutocnosti nic poriadne nedozvieme. Ale v ani jednom pripade to vdaka autentickym zaberom nenudi, takze ako taky nenarocny poznavaci dokument tato seria celkom funguje. Vysledkom bude, ze ked vas niektora krajina skutocne zaujme, tak budete mat chut vidiet dokument v ktorom sa dozviete nieco viac. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Hurá za turistikou lží a videem..... KLDR **** Chtěli by jste se vydat na návštěvu do posledního Stalinskýho zřízení na světě? 21 dní rozumných dotazů, který mi dají víc než připitomělá turistická atrakce. Tenhle chlápek ví co chce točit. Ono taky v zemi, která směřuje (dle korejskýho průvodce) ke konečnýmu vítězství socialismu není zas takovej problém dostat své průvodce do úzkých. Diego Buñuel už něco vojel (myslím, jako že je zcestovatelej). Sympatický dokument. Má tempo a míra zajímavosti informací je nadprůměrná. Jelikož mě baví poznávat cizí země ,,drzou formou“ – brzy NASHLEDANOU! ....... AFGHÁNISTÁN **** Souhlasím, že Afghánistán, zemi, která má jako národní sport výsměch cizím armádám nejlépe poznáte z výšky. Uvidíme i 1.afgánskýho rapera, golfové hřiště v Kábulu, ale hlavně všudy přítomný islám a jeho odlišnosti od našeho světa. Děje se v této zemi také něco dobrého? Život zde přináší těžce uvěřitelné příhody. ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele

Svatá země *** – zajímavý pohled na „soužití“ židů a muslimů, oceňuji, že Izrael byl zobrazen jako utlačovatel, což nebývá časté; KLDR ** – stalinistický ráj, kam by se měli přestěhovat všichni evropští marxisti, zejména ti zelení, oranžoví a rudí, mnoho nových věcí jsem se nedověděl, jelikož turistům ukazují jen pečlivě vybraná místa a nechávají je mluvit jen s prověřenými osobami, nejdříve jsem nechápal, proč se pan cestovatel ptá zrovna na homosexuály, odpověď mi poskytl díl o Kolumbii; Afghánistán * – kdybych před tímto cestopisem neshlédl několik reportáží od českých vojáků, kteří v Afghánistánu byli, možná bych se i něco nového dověděl, pan cestovatel rozjíždí agitku s cílem ukázat muslimům, že jedinou cestou z jejich tmářství je přijetí západního humanismu a nemorálnosti, a za tímto účelem podporuje nahlodávání obyvatelstva nemravnými videoklipy; Kolumbie ODPAD! – pan cestovatel se v přímém přenosu hrdě připojuje k pochodu sodomitů a zneužívá cestopis k propagaci zvrácenosti a perverznosti, zde jsem společné putování ukončil, na další díly už jsem neměl žaludek ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

videl som diely Kongo, KĽDR, Kolumbia, Svätá Zem, Pakistan a Afghanistan ... a aj keď sa nepovažujem za geografického a geopolitického analfabeta, myslím, že každý diel mi priniesol aj poznanie niečoho nového a zaujímavého (napr. o Číňanoch v Afrike sa toho síce vie už dosť, ale tu je to "na vlastní bulvy", tak isto ma prekvapilo nepriestrelné sako alebo červená polokošela pre venezuelského Cháveza z Kolumbie, fotografické štúdiá v Gaze, ktoré si zarábajú tým, že vytvárajú glorifikujúce plagáty "mučeníkov", ktoré visia na každom rohu v pásme Gazy, ortodoxní židia v Hebrone, ženy policajtky, dvojník Mullaha Omara, ruský vojak konvertita na islam v Afghanistane, transsexuáli v Pakistane... v podstate ten diel z KĽDR mi priniesol najmenej prekvapení, aj keď napríklad nadhodiť tému hladomoru bolo od Buňuela dosť odvážne:)... príjemne a poučne strávené minúty. P.S.: zaujímať stanovisko k tomuto dokumentu iba po zhliadnutí KĽDR je dosť povrchné, ale to pochopí iba ten, čo videl aj viac častí ;) ()

serpencia 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit celkově, úroveň (minimálně 'zajímavosti' z individuálního pohledu) je jiná u různých dílů. Osobně nesouhlasím s hodnocením po shlédnutí pouze jedné epizody, což je tu většinou asi KLDR, a myslím že je škoda neseznámit se tímhle stylem i s dalšími místy Země. Také se některé díly špatně shání (v době psaní komentáře je jich na světě 23) a z těch zajímavých můžu doporučit rozhodně Írán (překvapivý díl zvlášť v porovnání s propagandou, která kolem tohoto státu panuje na Západě) a Svatou zemi. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama