Reklama

Reklama

I Gordon Ramsay se nechá poučit

(pořad)
  • Česko S Gordonem Ramsaym kolem světa (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2010, 7x50 min

VOD (1)

Světoznámý šéfkuchař Gordon Ramsay se vydal poznat taje indické kuchyně a zjistit, jak mají opravdová indická jídla chutnat... (TV Prima)

Recenze (19)

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Cesta za jídlem po všech koutech Asie, napříč všemi společenskými vrstvami a tradicemi je dost výživná, poučná a navrch hodně zábavná. Kdo chce vidět Ramsayho jinak, než řvoucího a házejícího jídlem, směle do toho! Mimo jiné můžete vidět model "Gordon vylučuje maggi v kostkách" a "Gordon nechce jíst (určité) maso", což jsou opravdu pozice, ve kterých slavnýho chefa jen tak neuvidíte. Pokud jsem jeho hatery stále nepřesvědčila, věřte tomu, že V Gordon's great escape se nám ukazuje ten nejpokornější a (občas nekorektně) nejvtipnější Gordon Ramsay vůbec. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V některých dílech mám pocit, že to Gordon dělá jen z nějaké povinnosti a celé to putování ho nebaví, Jindy bych ocenil víc z jeho cest (třeba vlakem). Nebo víc podrobnějších receptů, jak by to dal Keith Floyd. Ale jindy je to zase velmi vtipné, vidět třeba Gordona, jak kope jámu v poušti, nebo jak baští mravence, taky stojí za to. Jsou chvíle, kdy je vidět, jak mu vadí kuchyně plné much a nefungujících kohoutků s vodou, ale snaží se přizpůsobit, aby poznal tu skutečnou indickou kuchyni. Celkově nakonec příjemný nadprůměr. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kedže je indická kuchyňa vo Veľkej Británii veľmi populárna, tak sa Gordon Ramsey rozhodol urobiť TV program čisto len o putovaní po Indii. Až v druhej sérii navštívil kulinárske zákutia typu Kambodža, Vietnam, Malajzia, Thajsko. Gordon's Great Escape má koncept ako S kuchařem kolem světa, len vďaka sile značky GR sa k návštevam domorodých obyvateľov, trhov a nemichelinských reštaurácií pridalo aj varenie pre členov vlád a spol. Len škoda, že Ramsey občas pôsobil unaveným, nenadšeným dojmom. Veď ho dokázal nenadchnúť dezert v podobe sladkej polievky vyrobenej z netopiereho hniezda. Ale to som asi zblblý z nečeskoslovensky nadšeného francúzskeho pupuša, ktorý by aj na ľudské mäso povedal:"Mmmmmm, úžasné, úžasné." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je fajn, keď sa amatér pokúša robiť to, čo my, profesionáli.“ Zabite ma, viem, že to znie mimoriadne primitívne, prízemne a arogantne, ale India ako krajina sa mi hnusí a hnusí sa mi aj tamojšia kuchyňa, ktorá mi pripadá šialene nehygienická. Prvá séria „I Gordon Ramsay se nechá poučit“ (to ozaj chcelo fantázie na rozdávanie, preložiť to takto) tomu plne odpovedá. Nechutné, odpudivé, 80% z toho (minimálne) by som nikdy nedal do úst. A to som vyštudoval potravinár (alebo práve preto?). Mínusy dole i za Gordonovu netaktnosť (byť pozvaný k niekomu domov, určite by som sa domácej nepýtal, či je mŕtva, keď nič nehovorí) a za absurdné momenty (žena drviaca extrémne štipľavé čili papričky a ich šťavu si vtierajúca do očí v snahe prekonať rekord). Našťastie, v druhej sérii Gordon Ramsay zavíta do po stránke gastronómie značne kontroverzných krajín, ako sú Kambodža, Thajsko alebo Vietnam – a začína sa poriadna sranda. Pani manželka práve preto druhú sériu odmietla pozerať. Vraj to bude na ňu príliš nechutné. A mala pravdu. Pamätáte si na slávnu scénu večere z Indiana Jonesa 2? Tak druhá séria je niečo na ten spôsob. Fakt. Ešte sa ani poriadne nezačala a už Gordon musel chrúmať obrovskú tarantulu (ktorú si predtým musel vlastnoručne odchytiť a urezať jej zuby). Jasné, druhá séria je robená čisto na efekt, pretože kým zmysel prvej dáva logiku (Gordon vycestoval do Indie, aby sa viac naučil o tamojšej kuchyni a tú následne mohol ponúknuť svojim zákazníkom v UK), o druhej sa nič také povedať nedá (bude vari Gordon doma variť klientom hada?). Ale komu to vadí? Každopádne to nič nemení na veci, že je to vďaka úchylným jedlám a surovinám riadna šupa. Napr. v jednej scéne priamo pred Gordonom zabijú obrovského hada, rozrežú ho, jeho ešte tlčúce srdce (!) dajú do pohárika, ten po okraj nalejú alkoholom a Gordon to celé vypije, vrátane srdca. Následne mu chcú ponúknuť ako vyhlásenú miestnu delikatesu aj žlč úbohého plaza, ale to už Gordon odmietne. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dle českého názvu se Gordon možná nechá poučit, ale nás zrovna moc neupoučí. Za celou sérii tam není jediný recept, který by byl kompletně popsán, vždy jen pár ingrediencí. Navíc Gordon zrovna není dvakrát zábavný sympaťák. Je tam pár zajímavých momentů a poslední dva díly jsou už lepší nad 50%, ale v silné konkurenci ostatních britských kulinářských cestopisů (Rick Stein, James Martin, John Torode, Ainsley Harriot, Jamie Oliver, i Hairy Bajkeři) je to ten nejslabší. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama