Reklama

Reklama

I Gordon Ramsay se nechá poučit

(pořad)
  • Česko S Gordonem Ramsaym kolem světa (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2010, 7x50 min

VOD (1)

Světoznámý šéfkuchař Gordon Ramsay se vydal poznat taje indické kuchyně a zjistit, jak mají opravdová indická jídla chutnat... (TV Prima)

Recenze (19)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ostatní pořady Gordona Ramsaye rád sleduji, ale tohle, to je teprve moc zajímavé pokoukání. Český název "I Gordon Ramsay se nechá poučit" je fakt legrační... Spíš by se to mělo překládat jako "Gordonův velký útěk." - Po jednom náročném roce se Ramsay rozhodl všeho nechat, od všeho zdrhnul a vypravil se na pracovní cestovatelskou dovolenou po Asii. A divákům představuje své kulinářské objevy. Název "Gordon's Great Escape" také odkazuje na pořad Jamieho Olivera: "Jamie's Great Italian Escape" (což se nám z nepovedeného českého distribučního názvu rovněž vytratilo). Ačkoliv Ramsay ve "velkém útěku" není tím ďáblem, jak ho známe z kuchyňských Nočních můr a Pekelné kuchyně, ani zde se občas nezapře. Nicméně nám Ramsay ukáže i svou lidskou tvář - ať již prokazuje respekt k tradicím (upřímně - některým stravovacím zvyklostem bych se vyhnul obloukem, Ramsay se do všeho vrhá po hlavě) či se ujímá role žáka vedle kuchařů v nejrůznějších koutech Asie. Potěší a pobaví, když se Ramsay pokusí něco se sebou dělat a vezme lekci meditace v thaiském buddhistickém klášteře, nebo se nechá sekýrovat šéfovou v kambodžské vývařovně pro sirotky či o pár dnů později uvaří pro premiéra nebo krále a královnu. Vysílala Fox-tv s rychlodabingem, což znatelně ubíjí autentičnost a divák si nemůže svůj zážitek a Gordonův slovník vychutnat naplno (ach jo, to tam nemohou dát titule?!?!). ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Cesta za jídlem po všech koutech Asie, napříč všemi společenskými vrstvami a tradicemi je dost výživná, poučná a navrch hodně zábavná. Kdo chce vidět Ramsayho jinak, než řvoucího a házejícího jídlem, směle do toho! Mimo jiné můžete vidět model "Gordon vylučuje maggi v kostkách" a "Gordon nechce jíst (určité) maso", což jsou opravdu pozice, ve kterých slavnýho chefa jen tak neuvidíte. Pokud jsem jeho hatery stále nepřesvědčila, věřte tomu, že V Gordon's great escape se nám ukazuje ten nejpokornější a (občas nekorektně) nejvtipnější Gordon Ramsay vůbec. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dle českého názvu se Gordon možná nechá poučit, ale nás zrovna moc neupoučí. Za celou sérii tam není jediný recept, který by byl kompletně popsán, vždy jen pár ingrediencí. Navíc Gordon zrovna není dvakrát zábavný sympaťák. Je tam pár zajímavých momentů a poslední dva díly jsou už lepší nad 50%, ale v silné konkurenci ostatních britských kulinářských cestopisů (Rick Stein, James Martin, John Torode, Ainsley Harriot, Jamie Oliver, i Hairy Bajkeři) je to ten nejslabší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay očividně rozumí kuchařině. 1) Na rozdíl od Jamieho Olivera nebo od našeho Zdeňka Polreicha však nedokáže vnímat věci v širších souvislostech a překonat svoje omezené vidění světa. Ukázalo se to na plné pecky ve třetím díle. Ramsayovy hloupé, věru hloupé kecy o vegetariánství mi ho silně zprotivily. 2) Psáno po první (indické) řadě. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Masterchefa, Pekelnou kuchyni nebo Noční můry, tohle je jednoznačně nejlepší a nejhodnotnější pořad, který kdy Gordon natočil, bez diskuze. Nehrají zde roli umělé emoce, televizní pózy a tvrdá gesta. Tady se jede čistě na strunu poznání exotického menu asijské kuchyně, což ve výsledku přináší příjemný cestopisný dokument s těmi pro Gordona typickými prvky reality-show. Ramsay zde představuje čistého turistu na poznávacím zájezdu, takže svojí mediální pózu ze svých reality-show ponechal doma a divák má díky tomu možnost vidět jeho nejpřirozenější povahu, včetně té profesionální. Každý díl má podobný průběh, Gordon sežere pár asijských hnusů, naučí se několik lahodných receptů z lokální domácí kuchyně a na konci skládá "zkoušky" před přísnou komisí v luxusních restauracích, což divákovi přináší celkem ojedinělé scény, ve kterých sám velký Kondom Ramsay kazí, je pomalý a fuckuje sám sebe. Naučné, cestopisné a zábavné. 90% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama