Reklama

Reklama

Ptačí úlet

  • USA Free Birds (více)
Trailer 8

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (99)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takéto uletenosti ma nikdy nemôžu naštvať. Síce ma už nikto neprinúti aby som si ich pozrel ešte raz, ale pre túto chvíľu bola pre mňa viac ako dostačujúca. Film je jednoduchý, nejde mu o presah, pamätných scén, aby človek pohľadal, ale robenie si srandy s tradícií a inteligencie moriakov je neuveriteľne zábavné. Celý film som sa smial a až ku koncu som si uvedomil, že som vlastne pozeral film, v ktorom nedávalo nič zmysel a celé to pôsobilo dojmom Statočného srdca, Pocahontas, v ktorom figurovali Gungani v podobe moriakov. Hlúpe, logicky roztrieštené ale stroj času s hlasom Georgea Takeia veľa zachraňuje. Sprostosť na jedno použitie. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici, keď moriaci len nezáväzne blbnú som sa bavil a smial každú chvíľu. V druhej, keď sa viac tlačí na príbeh, emócie a drámu a humor sa takmer úplne vytratí to zas nestálo za veľa. Animačne prinajlepšom priemerné, ale akcia vyzerala aj na pomery tohto filmu biedne. Nakoniec teda priemerné hodnotenie, čo ma dosť mrzí, lebo spočiatku to vyzeralo na nečakanú pecku. A to som od toho nečakal po ukážkach nič dobré. 6/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trailer se mi libil, ale tak nejak jsem pro jistotu moc necekal, navic hodnoceni tu taky neni nijak vysoky. Jenze ona to nakonec byla skvela komedie. Pribeh je fajn, dokaze zaujmout a neni az tak vylozene blbej. To uz se neda rict o vetsine foru, ty jsou totiz na hranici infantilnosti, obzvlast, kdyz vetsina hrdinu ma iq tykve. Jenze zaroven to je skvele zabavny, spouste foru se da nahlas zasmat a dej svizne odsejpa. Animace je na perfektni urovni, hudba v pohode. Takze vlastne nemam na co si stezovat, pro me jeden z nejzabavnejsich animaku minulyho roku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Konec byl trochu přitažený za vlasy, ale jinak nemůžu zhola pochopit, co tak příjemný animák dělal rok a půl nehnutě na mé flešce. Zhlédli jsme jej konečně technicky vzato zcela náhodou s předem určenými domněnkami, že nám mnoho nepřinese. Ale předsudky se změnily ve spoustu chvil zábavy a legrace, která ústila z nemožných, ale vskutku originálně vtipných pasáží filmu. Po delší odmlce animovaný příběh, který nepřevýšil slávu těch nejlepších, ale proboural se do řad daleko nad ty průměrné. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si úspěšně spletl Ptačí úlet se Slepičím úletem (který tím pádem stále plánuju). A to mi ani po přečtení popisu nedošlo, že když se mluví o krocanech, asi tam slepice nebudou. No, co už. Býval bych řekl, že je to doslovná ptákovina, což vesměs byla. Humor naprosto stupidní, to samé první polovina děje. Nicméně náhlé potemnění, leč jen chvilkové, dost mile překvapilo. Taktéž námět cestování časem, který animákům jinak moc nepřísluší. Přes to všechno stále zůstává dost výběrový humor stupidního rázu, plytké postavy a děj, který lze ocenit tak z poloviny. Sympatii tomu ale upřít nelze, jiné animáky tohoto druhu bývají spíš odpudivé (např. Strašpytlík a to je Disney). 55% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (8)

  • Pri prvom naštartovaní časostroja dôjde k prudkým fyzikálnym abnormalitám vrátane prerušenia gravitácie, ku ktorým pri ďalších cestovaniach časom už vôbec nedochádza. (ČSFD)
  • Keď pri núdzovej evakuácii skáču moriaky do vody, jeden z nich vykríkne: „Geronimo!“. Tento príbeh sa však odohráva na začiatku 17. storočia a Geronimo žil o viac než 200 rokov neskôr. (ČSFD)
  • Hlavní animátor navštívil v rámci přípravy na film farmu v Texasu, kde sledoval a dokonale poznal život opeřenců. (jenik71)

Reklama

Reklama