Reklama

Reklama

Osudové léto 2

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Dana si prohlíží deník své zemřelé matky, vášnivé surfařky, která celý život toužila surfovat v Jeffreys Bay. Bez rozmyslu se tam vydá. V autobuse z letiště se seznámí s dívkou, která si říká Zuřivka. Ta jí navrhne, že by si mohly jít zasurfovat. Ve vodě si Dana zlomí prkno, které patřilo její matce, a aby nezůstalo při jednom, tak zjistí, že má vypáčenou skřínku a všechny peníze i matčina dřevěná plastika jsou pryč. Zuřivka se Dany ujme a odvede ji na pláž, kde táboří parta surfařů. Je mezi nimi i Grant, se kterým se Dana seznámila v letadle, a Tim, kterému se evidentně líbí. Obě dvě dívky pak společně navštíví všechna místa, kde byla Danina matka. Během cesty potkají muže, který Danu okradl. Pronásledují ho a vypátrají, že pro něj pracuje Grant. Oba muži se zabývají nezákonným obchodem se sloními kly. Dana ho chce udat na policii, ale pohádá se Zuřivkou, která s policií nechce nic mít. (TV Nova)

(více)

Recenze (41)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Zahrialo ma pri srdiečku, keď som zistila, že máme na svete ďalší surferský kúsok. Nevedela som sa dočkať, no zo začiatku ma príbeh veľmi nezaujal, ale ku koncu ma začal baviť a dal zmysel. Moja obľúbená časť boli tie zábavné triky a hodnotenia skoro na začiatku a preteky samozrejme. Jedna vec, a to herci dosť sklamali (obzvlášť hlavná hrdinka nie je vôbec sympatická). Oceňujem snahu odlíšiť sa od jednotky, ďalej soundtrack, vynikajúce zábery surfovania, a výber neotrepanej lokality. Film je o priateľstve, dobrodružstve a free spirite (a tak to má byť). Surferský lifestyle zostane pre mňa neodolateľný a verím, že tento film si ešte niekedy pozriem. (objektívne by bolo asi za 3, guilty pleasure - 4) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Menší úpadek oproti jedničce, surfařské scény nebyly nijak jedinečné a zas vcelku neohromí. A příběh dějově slabý. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Blond bárbínka z Kalifornie, co má růžové prkno a růžové nehtíčky si jede splnit svůj sen. Je to přesně takové jak to zní, holkám ve věku hlavní představitelky se to bude moct líbit, tomu věřím, průměrná letní oddychovka plná surfování, pláží, zevlování a romantiky. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pro klasické kritické diváky na ČSFD zastávající art a nezávislou tvorbu, i kdyby to mělo popřít jejich dobrý pocit z filmu, tenhle film nebude. Ti ať se raději kouknou po nějakém nudném kousku, nad kterým mohou dumat dlouhé hodiny. Tenhle film je pro ty, kteří dokáží ocenit trochu ze všeho. Pro zastánce umění a odlehčené zábavy. A právě to druhé tenhle snímek splňuje na jedničku. Pro intelektuální zadumance to rozhodně není. Blue Crush 2 je ve všech směrech lepší než první díl. Úžasná práce kamery, z které si mohou vzít příklad tvůrci mnohem nákladnějších filmů. Výborný výběr skladeb. Soundtrack se řadí ihned mezi mé nejlepší písničkové. Sexy náboj proudící celým filmem jen umocňuje celkový dobrý pocit. Scénář samozřejmě postrádá kvalitu, ale paradoxně to není ani nijak zvlášť cítit a znát. Film propojuje několik krásných dílků, které celkově "růžovoučký" scénář sunou do pozadí. Krásné obrazy Afriky, záběry mořských vln, vlnících tančících těl - kde mimo jiné stejně dobře pracuje s kamerou střih. Prostě v téhle kategorii pro mnohé tzv. podřadných filmů je alespoň pro mne Blue Crush 2 tím lepším, za který se nestydím a klidně dám 4! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"Osudové léto 2" nemá s původním filmem nic společného. Teda až na ty vlny, které jsou tady v roli hlavní a vše ostatní je podružné. Děj v rámci žánru "když něco chceš, tak to dokážeš" ujde. I když rovnou "pro video" je to efektně natočené a když už nic, reklamu firmám vyrábějící surfařskou módu a doplňky to udělá. No a moc příjemně se na to koukalo... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

S jedničkou to má společný pouze název a surfing. Kompletně s novými herci a novým příběhem. S mírným odstupem času to hodnotím jako lepší průměr. Zanechalo to ve mě uvolňující pocity. Naprosto odpočinkový film, dosti surfování, hezké obrázky okolí, prostředí jižní Afriky, letní písničky a za tu blondýnu v plavkách určitě bod. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně ušitý pro naše české děcka. Nejenže po shlédnutí budou více zodpovědnější, budou mít větší úctu k rodičům, učitelům, starým lidem apod., navíc ještě si budou vážit peněz, nebudou se za cizí peníze flákat, nebudou bulat školu a naučí se celkové zodpovědnosti...Přesně takové americké bezstarostné filmy doporučuji té naší dospívající mládeži a náctileté. /pro ty méně chápavé je celý tenhle koment jeden velký sarkasmus/. Teď už ale vážně. Sport je to nádherný, ba že jo, ale znám spoustu lepších na surf zaměřených filmů, než je tento brak. Parta mladých lidí bez peněz, co okupujou pláž, nikdo nepracuje, přesto jezdí autama (a benzín kupuje jako kdo?), všude maj vstup zdarma a ještě si stěžujou, jak je život krutý a nespravedlivý. Tohle už je na mě prostě moc. 10% ...a to je ještě mírné hodnocení. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, navíc mi asi po 20 minutách došlo, že jsem si to celkově spletl s úplně jiným filmem (My Summer of Love). Tohle je fakt hodně teen pohádka pro holky, včetně toho mizerného poprockového ost. 3/10 ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Lehký letní film, který pojednává o přátelství, splněném snu a ochotě, kterou všichni z nich oplývají, hlavní hrdinka, Dana hledá sama sebe, svou matku, které se chce co nejvíce přiblížit, kromě toho najde opravdové přátele a svého otce, o kterém si myslí jen to nejhorší, Dana překonává spoustu překážek, ale společně jde všechno lépe. Tento film bych doporučila lidem, kteří se chtějí uvolnit, moc nepřemýšlet nad dějem, který je velmi jednoduše zpracovaný, ale zato velmi kvalitně, musím říct, že tento film byl o mnoho lepší než jeho první díl, ale trošku mi tam chyběl ten romantický základ, ale na páteční odpoledne, kdy jsem neměla, co dělat, docela dobré, vřele doporučuji. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sluníčko, holky v bikinách, moře... mně stačí málo pro filmový zážitek, ale tenhle disneyovský kýč byl trochu moc zacílený na publikum 10-13let. ( zuřivá kalba po disneyovsku - bez jediné lahve alkoholu a samozřejmě bez drog a sexu ). Jednu hvězdu dávám za jižní Afriku / které teda mohlo být více), pár hezkých holek ale hlavně za tu poslední patnáctiminutovku, která je filmařsky sportovní akce nad průměrem. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Rozmazlená Bárbí mezi poflakujícími se surfaři, o kterou se perou 2 hezouni a její papá. Vše je předvídatelné, strašně hezké a optimistické, dokonce i afrika vypadá jak ráj pro život....ach jo..2* ()

Reklama

Reklama