Reklama

Reklama

Extrémní vlaky

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
USA, 2008, 60 min

Režie:

Sarah Hutt

Hudba:

David Wolfert

Americké železnice jsou plné překvapení. Nákladní doprava trhá rekordy, osobní stojí v ústraní a parní lokomotivy mají pořád spoustu fanoušků. Ale jaké vlaky napříč Spojenými státy vlastně jezdí, vám prozradí Matt Bown. Milovník mašinek cestuje po celé zemi a v každém díle vás vezme na jedno úžasné dobrodružství. V čem je výjimečná americká transkontinentální železnice? Je rychlejší vlak s 15 tisíci tunami uhlí, nebo přes dva kilometry dlouhá souprava s elektronikou z Asie? Kolik tisíc tun ovoce a zeleniny se vejde do vlaku s nejmodernějším chladicím systémem na světě? A jak se porve s ledovými horami nejrušnější osobní vlaky v Americe? Slavné tratě, oprava vlaků i kolejnic a detailní pohled do kabiny strojvůdce. Americká dokumentární série. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (12)

gogos 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, debilní moderátor, všude patrný amerikanismus a pro milovníka vlaků možná až příliš obecné informace... Extremní vlaky nejsou špatnou dokumentární sérií, avšak k dokonalosti chybí mnoho... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Typicky americký dokument o americké pýše, železnici. Moderátor, jak sám přiznává, je milovník železnice a je to na něm cítit, stejně jako výchova u americké televize... To se dá odpustit, protože seriál přináší zajímavé informace, občas zbytečně nudí "aktivními hloupostmi" (čištění vnitřku parní lokomotivy samotným moderátorem), ale především překvapuje jednoduchostí a správností údajů/postupů. Ten americký patriotismus a neustálé opakování "že byli první na světě nebo tak" je občas ke škodě, ale toho se nedá jen tak zbavit. Volba témat některých dílů je trochu, nešťastná (cirkus). ()

Reklama

Jeykob 

všechny recenze uživatele

Vlaky zvlášt´ lokomotivy mám rád.A jistou slabost chovám pro americké lokomotivy,jenž jsou ztělesněním velikosti a síly.Ale tenhle dokument uvádí potrhlý kašpar který by pod jeden vlak měl spadnou.Ten člověk zničil jinak potencionálně zajímavý dokument.Taky je to americká tvorba takže typický nešvar dokumentu co deset minut opakování a ty samé záběry.Škoda toho potencionálu. ()

sudruh sustruh 

všechny recenze uživatele

Seriál s vynikajúcim námetom zhadzujú veci typické pre Američanov a americké seriály poslednej doby: prehnaný patriotiozmus, dementný moderátor, ktorý (zdá sa mi), moderuje pre ešte dementnejšieho diváka (rušňovodič niečo povie, a moderátor to po ňom zopakuje do kamery pre divákov), opakovanie dokola tých istých informácií. Naopak, zábery na lokomotívy a vlakové súpravy, fungovanie železničnej prepravy a častokrát aj nádherné zábery na americkú krajinu v okolí tratí musím hodnoť veľmi kladne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama