Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (54)

rt12 

všechny recenze uživatele

Ani jeden z hlavních představitelů mně nepřesvědčil. Z Hemingweye chtěli sice udělat démona, ale vyšel z toho jen alkoholik a hulvát. Po jeho genialitě ani potuchy. Co se týká Gellhornové, tak ta pro mně o něco vyšla lépe. Jinak statické a bez šťávy. Trapné zachycení natáčení bojů ve Španělsku, ťapkali za kameramanem jako idioti, které by za takovýchto okolností hned trefili. Milování při bombardování, proč ne, když se smísí strach s vášní, ale to co předvedli zde, bylo trapné a jen k ukázání lepých tvarů Kidman, která tím prakticky nahrazuje herectví (ve všech filmech). Jediným kladem, byly autentické filmové snímky a vynikající fotografie Roberta Capa z občanské války ve Španělsku. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná love story na pozadí válečných dramat a prolitá hektolitry alkoholu.. Příběh o vztahu, ve kterém se milenci titulovali více sprostými slovy, než by si vyznávali lásku a přesto se hluboce milovali.. Avšak jejich láska nebyla silná, aby porazila nudu všedního dne, upřednostnila se před kariérou a potlačila vyšší smysl životního poslání.. Nicole Kidman a Cliva Owena jsem celou dobu hltala.. I přes délku stopáže se do filmu nevešlo vše, co by mě zajímalo.. Další příjemná záležitost z produkce HBO :-) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherná televizní práce. Kidmanka a Owen září a hrají jako o život. A příběh manželství Gellhornové a Hemingwaye je pro ně vynikající námět. Navzdory minimálnímu rozpočtu je tu mnoho velmi kreativních nápadů, jak prožít zcela autenticky všechny ty vzlety a pády let 1936-1945. Všechny ty válečné konflikty není nutné simulovat, je tu mnoho dokumentárních záběrů smíchaných s nově natočenými záběry a funguje to. Prolínání barevného obrazu a sépie je velmi efektní. Občas je opravdu skvělé sledovat ty velké filmové tváře v komornějších televizních produkcích. Pro Kidmanku cesta od Gellhornové na HBO směřovala k Sedmilhářkám a to byl a je další triumf. Pokud by vás toto manželství lákalo také v knižní podobě, lze doporučit román Láska a zkáza Pauly McLainové, je to další kniha v řadě, autorka se už předtím věnovala jiné manželce Hema, Hadley Richardsonové, v románu Pařížská manželka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou postavy z reálného života, tady najdete jen figurky vyznačující se svými typickými hláškami a proprietami svých předobrazů. Jako byste si místo životopisu Che Guevary koupili tričko s jeho fotkou a pak o něm začali někomu něco vykládat. Nenajdete tu Hemingwaye, Gelhornovou, Cappu ani další historické postavy, ale jen jejich obchodní značky. Navíc Kidmanová se svým botoxem vyžehleným obličejíčkem skotačící v zákopech a pod palbou, není v postavě zapálené novinářky právě nejpřesvědčivější. /27. 11. 14./ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, nedá sa povedať, že by ma to bohvieako bavilo, ale mám rád Ernesta Hemingwaya. Paradoxne jeho tvorbu príliš nie (Starec a more je fakt poriadna nuda), ale to, čo dokázal, jeho zvláštny život, tvrdú náturu a všetko s ním spojené. Takže už z princípu sa mi tento film páčil. Kaufman nie je zlý režisér a miestami z „normálneho hraného filmu“ plynulo prechádza do záberov, ktoré pôsobia ako archívne dobové zábery vtedajších vojnových reportérov. Je to pôsobivé, ale samotné scény z vojnového inferna ma nechali chladným. Owen ani Kidman nie sú moji obľúbení herci, ale treba povedať, že tu boli celkom dobrí a že aj zvyšok kastingu je pomerne silný (Duvall, Santoro, Shalhoub, Coyote, Strahairn...). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, kde Martha Gellhornová (Nicole Kidman) vchádza z terasy dovnútra, má v ruke list. Keď sa na ňu otočí Ernest Hemingway (Clive Owen), nedrží ho ani v jednej ruke, ale následne po strihu ho už drží opäť. (Johnny.ARN)
  • Po útoku, keď sa pri stole rozpráva Ernest Hemingway (Clive Owen) s Mikhailom Koltsovom (Tony Shalhoub), obaja prudko vstanú, pričom Rus má v ruke zapálenú cigaretu. O niekoľko záberov si ju však v stoji zapaľuje znova. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama