Reklama

Reklama

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Bohatá a úspěšná žena se snaží utéct od své minulosti plné mužů, alkoholu a večírků. Když už se zdá, že bude moct být šťastná, minulost si najde jí a ona se stane podezřelou z vraždy. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre zvladnuty krimi film (pokud Vam vyhovuje pomalejsi tempo) se spoustou krasnych cernobilych obrazku a zajimavym castingem. Hedy Lamarr se pokousi zacit novy zivot na radu sveho psychiatra (Morris Carnovsky). Udalosti se vsak po pocatecni idylce trosku vyhroti, je dokonce obvinena z vrazdy, ale nakonec se vse zmeni v happyend. Pohoda... ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

(Jedinou ?) předností filmu je skutečnost, že tvář + tělo Hedy Kiesler/Lamarr na minutu nezmizí z divákova zorného pole. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Poměrně chytlavý snímek, který obsahuje prvky tak typické pro filmy té doby. Je zajímavé sledovat prostředí "velkého" byznysu čtyřicátých let, které se za tu dobu hodně proměnilo. Stejně tak jako psychologickou rovinu filmu, která nesměla chybět v mnoha filmech tohoto období, a která filmu dodává tajemnou atmosféru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi velmi příjemné trávit čas po boku Hedy Lamarr, její filmy jsou často magické, protože její přirozená existence v dobře volených příbězích se umě taví v diváckou drogu. Jindy vláčné tempo vyprávění by mohlo působit nevhodně, v tomto případě bych ocenila ještě pomalejší, aby Hedy mohla kralovat ještě déle. Nádherný moderní svět, ve kterém úspěšná žena zaměstnaná v módním magazínu hledá východisko k tomu, aby byla znovu šťastná, nás učí, že emancipace není samospásná. Skvělé kostýmy, skvělé dějové twisty, vztahy řešené dnešní optikou. Cele mám radost, že jsem si mohla srovnat vedle sebe volný cyklus filmů podle Edwarda Sheldona, v jehož textech postupně zářila Negri ve 20. letech, Garbo a Dietrich ve 30. letech a na konci éry jeho oblíbenosti, tedy na konci 40. let, se poslední hrdinkou, která vzala osud do svých rukou, stala nejkrásnější žena světa Hedy Lamarr. Jen houšť takových zážitků. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je znám také jako Sins of Madeleine. (NinadeL)
  • Pro cenzuru nebylo akceptovatelné, aby hlavní postava hraná Hedy Lamarr, Madeleine Damien, byla nymfomanka. (NinadeL)

Reklama

Reklama