Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

jako vždy; klasická kapitalistická amerika, kde chamtiví majitel antikvariátu odprodá blbému konzumentovi cenný drahokam faraona Tutanchamona za 100 babek. Jo, je to jen divadlo, ale občas je to sranda, když se ti kreténi utahují sami navzájem, o kolik moc je Rick plešatej, nebo stařík moc senilní.. "Ricku, mě to zdá jako padělek..,, ()

Reklama

XdanteX 

všechny recenze uživatele

těchhle překupnických pořadů k nám z ameriky dorazilo moc a moc...Každopádně už na škole mě fascinoval americký trh a ta nekonečnost možností podnikání...tedy vpodstatě to že v jednom státě se dokáže docela slušně uživit překupník historických SPZtek stejně jako tetka na důchodu která miluje sbírání sádrových trpaslíků, jejich restauraci a následný prodej. A pak máme tyhle... "profesionální" překupníky kteří fungujou v celých státech ve všech možných odvětvích sběratelství. Kolikrát se tam najdou fakt fešné kousky harampádí které bych sám chtěl mít doma nebo mají nějakou skutečnou kultůrní/historickou hodnotu a je paráda vidět jak se zachovaly. Je to klasický tříhvězdičkový pořad kterému u mě přidávají jednu hvězdičku vtípky a prupovídky jejichž středobodem je většinou podnikový mamlas Chumlee a jeho pracovní morálka :D ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou přestane bavit manželka, odnesu ji Chumleemu a budu historicky první, kdo naopak zaplatí, aby se své věci zbavil.. Jo, je to všechno dopředu připravené a inscenované (je to reality show, ne realita) a ano, zákazníci jsou veřejně krásně oškubávání (je to ale zastavárna, ne chcete být milionářem), ale je tak zábavné to sledovat, že kdybych si mohl vybrat, co chci v životě dělat, na prvním místě by byla spolupráce s touhle vypečenou partičkou a až na druhém degustace nových výrobků českých pivovarů. Princip je sice pořád stejný, ale každý díl nabízí vtipnou a v závěru vypointovanou epizodku kolem nákupu nebo rodinného konfliktu, divák se dozví hodně zajímavého převážně z americké historie a všechny čtyři hlavní postavy tak nějak přirostou k srdci. Když nemám na dvacet minut co dělat, už nepouštím Simpsonovi, ale Pawn Stars. Chumleeho dabing je pak genialita sama o sobě.. ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Reakce na některé komentáře zde: Podnikající subjekt musí generovat zisk, aby přežil. Zisk je příjmy mínus výdaje. Lidi nechápou, že když má věc cenu 1000 dolarů, tak 1000 jim dát nemůžou, protože by byli ve ztrátě (náklady na provoz, následné smlouvání s kupujícím, zisk). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 95% prodávajících je s cenou úplně mimo. Často chtějí 5ti násobek toho, za co věc koupili nebo myslí, že 20 let měli na půdě poklad, takže zastavárník se jim vysměje a většinou pak akceptujou reálnou cenu. Najdou se výjimky, kdy přijde někdo s veteší, za kterou chce 100$ a dostane nabídku 15000$. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při prodeji v aukci by prodávající zaplatil minimálně 30% z ceny na poplatcích, takže ceny, co nabízí v zastavárně, mi přijdou dost férový. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Pro zákazníky bylo původně pouze parkoviště dál jižně od prodejny. Prostory na parkování severně od zastavárny, kde se nachází cedule "Pawn Shop Parking", bylo původně parkoviště pro místní státní zaměstnance, kde hrozilo, že cizí vozidla dostanou botičku nebo budou odtažena. Po zvýšení zájmu o obchod však byly prostory odkoupeny a nyní jsou užívány pro potřeby zastavárny. (oje)
  • V 14. sérii, 28. epizóde sa objaví neslávne známe biele Ford Bronco, v ktorom unikal O.J Simpson. Epizóda nesie názov "If the Pawn Don't Fit" čo je odkazom na už legendárny výrok Simpsonovho právnika ("If it doesn't fit you must acquit"), ktorý padol počas súdneho procesu s ním. (Real Tom Hardy)
  • Dne 9. března 2016, vpadla do Chumleeho domova policie kvůli vyšetřování obvinění ze sexuálního napadení. Během prohlídky policie našla drogy, marihuanu a jednu zbraň. Při detailnější prohlídce policie našla jedenáct střelných zbraní, od pistolí po brokovnici, MP5 a pušku ráže 0,223. Pouze čtyři byly registrovány. Nevada nicméně nemá žádné zákony, které by vyžadovaly registraci střelných zbraní. Většina střelných zbraní byla nalezena v ložnici v trezoru spolu s Xanaxem a sedmi kapslemi, které obsahovali malé množství metamfetaminu. Policie také našla důkazy o možném užívání kokainu na pozemku. Následně byl Chumlee zatčen. Z vazby byl propuštěn následující den. Chumlee byl obviněn z několika těžkých zločinů. Russellův právník David Chesnoff potvrdil, že se populární televizní hvězda přiznala k nezákonnému držení střelných zbraní a drog, čímž dosáhla dohody se zkušební dobou 3 roky. (J.Cobra)

Reklama

Reklama