Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je věc od History HD, na kterou když narazím tak od ní neodejdu. Pod pojmem reality show si představuji trochu něco jiného ale to neva. Díky kamerám můžeme nahlédnout do zastavárny, kterou vlastní rodinka pěkně vypasených Amíků. Lidé k nim chodí s tím co našli doma na půdě, v garáži či když nějakou tu zajímavou věcičku chtějí zpeněžit. Ono se povětšinou jedná o starožitnosti. Amíci to mají supr v tom, že pro ně je věc stará 100 let pořádná starožitnost. To s čím by se naši starožitníci asi nezabývali se tady kupuje a zastavuje. Hoši jsou při nákupu drsní. Z odhadované ceny předmětu vždy nabídnou prodejci maximálně polovinu. Přesto je mnoho těch co prodají hodně pod cenou což nechápu. Nevím jetli je to jen kalkul pro TV (třeba je to jinak) ale líbí se mi, že Rick Harrison do krámu nebere nic na čem jsou nacistické symboly a hákové kříže. Už jsem si toho všiml několikrát v několika dílech a to se zrovna nemusí jednad o odznaky a vyznamenání ale jen pouhé album fotek z olympiády v Berlíně z roku 1936... Ale jak říkám, možná je to jen takové pozlátko pro čestného amerického diváka. Možná že po vypnutí kamery Rick rychle volá odmítnuté zpět a handlujou se o cenu. Ono o prachy jde až na prvním místě a v bazáčí obzvlášť (sám jsem tam chvilku dělal) a bohužel pravé nacistické věci jsou stále v kurzu. --- Dobrej nápad o dění v zastavárně natočit reality TV. A člověk se o leckerém předmětu i něco dozví a poučí se tak. * * * * ()

Macamica 

všechny recenze uživatele

Zastavárna, která si hraje i seriózní odhad všeho možného - na druhou stranu právě to přizývání různých znalců mě na tom baví nejvíc, sice někdy plácají úplně o něčem jiném, než mají v ruce, aby zakryli, že si vlastně s tím daným předmětem až tak moc rady neví, ale ve většině případů se něco zajímavého dovím.. a krom toho mě baví i linka toho rodinného podniku a 3 generací, které mají na různé věci různé pohledy :-) Čas od času se ráda dívám a pak čekám, až třeba za rok natočí zas něco nového, protože jinak člověk ty díly umí skoro zpaměti. ()

Reklama

honza7 

všechny recenze uživatele

Fajn pořad, který učí lidi smlouvat. Zajímavé předměty, lidé kteří si myslí, že mají bůhví jaký artefakt a ono hovno. Někdy bych zpochybnil ty jejich "odborníky". Doufám, že někdy přijde zákazník se svým znalcem, který všechny kecy zpochybní. Dále mi připadá, že ten mladej vylízanec je tam jen, aby to byla napůl realitishow. Ale alespoň se občas změní prostředí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsme naprosto slušní lidé a typičtí podnikatelé, proto můžeme na kameru ukázat, jak od senilního starce nad hrobem vykoupíme něco, o čem mu nablijeme, že se jedná o totální shit. To jsme lidumilní, čumíš Ameriko, co? A pak to bouchnem za stonásobek, protože kšeft se musí točit, jinak se zadrhnou kapitalistická kolečka. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Jedno odpoledne se člověk zapojí do televizního dění a ve sledu tupého přepínání programů narazí na super pořad. Zastavárna je zajímavé místo ať je to třeba v Las Vegas nebo jinde. Staré cetky mají své kouzlo i cenu. A já se rád podívám na jejich oceňování, odhalování padělků a spoustu zajímavých blbin. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V 14. sérii, 28. epizóde sa objaví neslávne známe biele Ford Bronco, v ktorom unikal O.J Simpson. Epizóda nesie názov "If the Pawn Don't Fit" čo je odkazom na už legendárny výrok Simpsonovho právnika ("If it doesn't fit you must acquit"), ktorý padol počas súdneho procesu s ním. (Real Tom Hardy)
  • Zastavárna se nachází na křižovatce Las Vegas Blvd. a Gass Ave. v nevadském Las Vegas. (oje)
  • Rick Harrison prozradil, že nejpodivnějším předmětem, který kdy vykoupil, bylo 200 let staré ručně malované japonské porno. V prodejně vystavené není, Rick se bál reakce jeho matky. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama