Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soutěžní pořad stanice Food Network, v němž soutěží buď známí šéfkuchaři, nebo občas i amatéři o výhru 10 000 dolarů. Na začátku jsou čtyři soutěžící, kteří dostanou všichni stejný koš se záhadnými čtyřmi ingrediencemi, jež občas nejdou k sobě. Tři porotci pak jídlo posuzují a jeden ze soutěžících je "rozsekán" (chopped), tedy vyřazen. Po předkrmu zbudou tři soutěžící, po hlavním chodu se při dezertu utkají poslední dva o výhru. (honajz)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavý koncept, ale s každým dalším dílem je to opruz sledovat. Někteří porotci (např. Amanda Freitag) jsou velmi nepříjemní, a jejich hodnocení je podivné ("ten dezert je příliš sladký" - wtf?). Navíc ingredience v koších jsou rovněž vybírány jak od mentálů - spojte na hlavní chod okurky a marshmallow nebo maso a koblihy apod. Často porotci vytýkají některým kuchařům hromadu věcí, jiné chválí, ale nechají postoupit právě ty kritizované. Protože oni všichni mají nějaký srdceryvný příběh, a tak asi vyhrává ten, čí příběh se porotě víc zalíbí. Často to nakonec není ani podle pravidel, kdy má rozhodovat převážně kreativita, ale postupují ti, co se drží při zdi. A důvody se vždy najdou - buď má někdo na talíři jídla moc, nebo málo, nebo není propečená kůrčička, jindy je propečená až moc, rozteklý dort nevadí, ale kreativní využití cukrové vaty atd. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Z hlediska gastronomie velmi zábavný a inspirativní projekt, jemuž rád prominu i ty nezřídka nonsensové výroky porotců, vytěžující motiv zdánlivě nesouvisejících ingrediencí.. ()

Reklama

Reklama