Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (795)

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně cíleně jsem hledala něco u čeho se budu jen bavit, nebudu muset přemýšlet a má hlava si odpočine na chvilku od náročněji pojatých filmů. A povedlo se, svůj účel to splnilo vrchovatou měrou. Dostatečně jsem se odreagovala a navíc mi bylo sympatické, že všeho bylo tak akorát. Dva báječní agenti s jako vždy sladkou Reese v boji o její náklonnost mě nezklamali. Vše umocněné svižným tempem a vtipem. Nechtěla bych vidět jak by asi dopadl takový duel dvou agentek o jednoho fešáka. To už by pak žánrově spadalo do kategorie horor:-) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Tak Tohle je sračka!", zaplakal verbal a roztřesenou rukou položil věnec na zažloutlým listím posetý hrob akční komedie. Kde jen jsou ty časy, kdy takové filmy bývaly vtipné a dokonce i měly šmrnc? Dnes už jen Trapný a Trapnější soutěží o to, kdo dřív sáhne na plastikovou kundu nějaké zasrané Bárbíně, záporák je tam akorát tak do počtu a celé to ve výsledku vypadá jako ranní stolice důchodce s akutní úplavicí. A nejsmutnější na tom všem je, že takovou odpudivou, umělohmotnou zhovadilost dokáží vyprahlí mentálové procpat do červených čísel dřív, než byste řekli "Smrtonosná zbraň". ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechovka, kterou k 70% žene především dvojice spolu soupeřících vládních agentů. I když je Witherspoon docela příjemná a působí jako středobod filmu, sledovat rivalitu nebo potyčky Hardyho a Pinea je mnohem atraktivnější a vtipnější. Třeba jak se Hardy tlemí ve scéně "ruce co vypadají jako pracičky T-Rexe", to bylo tak zábavný, že se řehtalo celé kino. Ono vůbec, mít Hardyho ve filmu, to je záruka, která celý snímek i dojem z něj hodně pozvedne. Protože co se třeba akčních scén týče, selhal McG úplně žalostně. Jakákoliv přestřelka nebo osobní souboj vypadá asi jako když hodíte kameru mezi čtrnáct hyperaktivních dětí. Strašlivě zmatený, sestříhaný, není vidět co, kde, jak, kam, prostě nothing. Ono té akce ve filmu je poskrovnu, ale když už má přijít a já se třeba těšil na souboj ústředního dua, nedá se identifikovat zhola nic. Nejlepší budiž tak scéna na paitnballovém hřišti, závěr za to působí zase levně a pitomoučce. Dobrou volbou byla hudba, dynamická, impulsivní. Uteklo to jako voda, bez výraznějších hluchých míst, takže jako relax doporučuju. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/154 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si dva elitní agenti CIA a současně velcí kamarádi na život a na smrt lezou vzájemně do "zelí", je válka mezi nimi neodvratná. Zvláště, když je oním jablkem sváru atraktivní žena, kterou každý chce jen pro sebe. Proto se na ni domluví a bude záležet jen na ní, který sok v lásce si získá její srdce, aniž by ona jen tušila, že to měli všechno předem naplánované a dokonale promyšlené. Každý plán má však svoji trhlinu a celé to nakonec praskne. A protože to má být akční komedie, soupeření o ni se ponese v komediální nadsázce, ale také je zaděláno na akční scény, kterých je v konečném zúčtování mnohem méně, než se nabízelo. Trio Reese Witherspoon a zvláště dva mladí agenti Chris Pine a Tom Hardy ještě nejsou u diváků natolik zažití, aby s nimi byla nuda. Tohle je přesně ten druh filmu, ve kterém se mohou oba blýsknout, jak v akčních scénách, tak i v těch komediálních, kterých bych osobně přece jen ubral, aby netvořily podstatnou část filmu. McG je pro mě režisér, který akci umí. Však také, když na ni párkrát dojde, snese přísné měřítko, ale je třeba zdůraznit slovíčko "párkrát", protože akce je skutečně žalostně málo a už z profese obou hlavních protagonistů se dalo odvodit, jak to bude třeskutý film plný dynamických akčních scén. Není tomu tak. Ve filmu se spíše vydatně kecá a překvapivě to není ani nijak extra humorně podáváno. Navíc jsem měl z Toma Hardyho pocit, že snad ani dostatečně o krásku nebojuje na rozdíl od jeho kolegy Pinea, který přece jen vykazoval větší vervu. Pravda, je přece jen méně pravděpodobné, že by se do větších akcí pouštěli právě kvůli Reese. Na jejím místě bych si klidně dovedl představit ještě přece jen o něco atraktivnější herečku, když už tedy měli o ni soupeřit. Pak je tady ještě jedna vedlejší dějová linie se zločincem znepříjemňujícím agentům život za smrt svého bratra. Není ji věnováno příliš prostoru a hlavně působí ke zvolenému situačnímu konceptu poměrně anorganicky. Díky ní se však dočkáme právě těch nemnoha akčních scén v závěru filmu. A jak to celé dopadne a komu dá (a nakonec "dá") kráska nakonec přednost, to se dozvíte až z této mírně akční a místy svižné komedie, která postupem času upadala do průměru a nic moc nevylepšilo ani místy zmatené chování ústředních postav. Očekával jsem lépe vystavěný scénář dávající prostor nápaditému humoru a spektakulárním akčním scénám. Dostal jsem vesměs ukecaný film se sympatickým hereckým obsazením, které spolu s dobrou režií film udrželo na výsledných 60%. Cíl mise, tedy obstojně pobavit diváka, byl nakonec přece jen splněn, i přestože film nevyužil všechny svoje nabízené možnosti. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam diplomatické 3, lebo ako nenáročná zábava do kvalitného kina to je celkom v pohode, má to humor, má to akciu, vyslovene to nenudí, tom hardy je strašný sympaťák a reese veľmi znesiteľná kráska, takže mierne rozpačitý záver a predvídateľná, až banálna schéma a štruktúra a málo priestoru pre tila schweigera to zas až tak hlboko do podpriemeru nestrhávajú. akčné komédie mcg-mu celkom idú, ale na jednotke charlieho anjelov sa vybúril viac. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby byly 54,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 156,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama