Reklama

Reklama

Wilfred

(seriál)
  • USA Wilfred
USA, (2011–2014), 18 h 47 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Elijah Wood, Jason Gann, Fiona Gubelmann, Dorian Brown Pham, Chris Klein, Allison Mack, Rodney To, Gerry Bednob, Ethan Suplee, Al Sapienza, Maxim Knight (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Ryan nemá přátele ani práci, zato má sebevražedné sklony. Zlom v jeho životě nastane, když ho krásná sousedka požádá, aby jí hlídal psa. Wilfred je sice úplně obyčejné zvíře, ale Ryan v něm vidí o hodně víc... Osamělý a deprimovaný právník Ryan (Elijah Wood) se marně pokouší o sebevraždu a ani snaha jeho vystresované sestry Kirsten (Dorian Brownová) sehnat mu novou práci nepomáhá. Celý Ryanův život se obrátí vzhůru nohama, když ho energická sousedka Jenna (Fiona Gubelmannová) poprosí, aby se postaral o jejího psa Wilfreda. Ryan se nezmůže na protest, Jenna se mu totiž líbí a rád by se s ní sblížil. Jaké je však jeho překvapení, když na prahu místo domácího mazlíčka uvidí vysokého nevrlého Australana v nepříliš přesvědčivém chlupatém psím kostýmu (Jason Gann). Usadí se mu na gauči, kouří cigarety a trávu, chlemtá pivo, hltá nezdravé jídlo a mluví šíleně sprostě. Zdá se, že všichni ostatní lidé Wilfreda vnímají jen jako obyčejného psa, takže Ryan věčně přemýšlí, jestli se nezbláznil. Manipulativní Wilfred se stane Ryanovým mučitelem i učitelem a společně se vydají vstříc mnoha vtipným dobrodružstvím. Ryan dostane lekce důvěry, oddanosti, respektu a mnohé další, ze kterých by asi obyčejný pes nebyl moudrý. Wilfred je ale také intrikánská potvora s mnoha psími vlastnostmi a mimo jiné Ryana přesvědčí, že hlídač psů obtěžuje nejen jeho, ale i vycpaného obřího medvěda. Nebo že by se měl snažit sbalit Jennu tím, že bude soupeřit s jejím agresivním přítelem. A dát se do rvačky s naštvaným motorkářem, aby Ryan prokázal svou dominanci. Wilfred Ryana dost drsnými metodami naučí, jak překonat strach a čelit výzvám a absurdním situacím, které život přináší. Zrodí se jedno trochu nepravděpodobné, ale o to upřímnější přátelství. (TV Prima)

(více)

Recenze (71)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Samotnej Wilfred je super. Je opravdu vtipné, když se člověk chová jako pes se vším všudy. Bohužel je to ale takové divné. Ne, že by mě to nebavilo, ale Elijah Wood je tam celkem nesympatickej, což je u hlavní postavy problém. Potěší epizodní role Ethana Supleeho nebo Oze z Prciček. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ten čokl v kostýmu chlapa v kostýmu čokla je neskutečně, neskutečně, neskutečně nesnesitelnej. V originálním znění možná +1*, ale to už se nehodlám nikdy dozvědět. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a rozhodně (svým způsobem) nenudný seriál, na druhou stranu si to ale nějak nedokážu představit roztahané na několik dílů. Pilot mi zatím asi stačil, možná časem v TV... P.S. Elijah se občas nějak divně cuká - že by chlapec neuměl hrát tak dobře, jak jsem si o něm před sedmi lety myslel? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Seriál, který staví na kvalitním černém humoru, který jistě není pro každého, ale pro mě je to trefa do černého. Děkuji uživatelce chezush za skvělý tip. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. | 1.série (85%), 2.série (80%), 3.série 1/13 (75%), 4.série 0/10 (??%) > Průměr: 80% (4*) | ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Ryan je trošku psychicky labilní. Za určitých okolností ale dostane zvláštní schopnost; vidět sousedčina psa Wilfreda jako člověka v podivném psím kostýmu. Samozřejmě spolu mohou komunikovat, Wilfred však má jisté psí zvyky a chování. Ryan je tak trošku blázen i pokud vynecháme psa, takže nastává velké množství zajímavých a hlavně vtipných situací. Samozřejmě to, že vidí psa své sousedky jako člověka a vede s ním duchaplné konverzace, vede k vnitřnímu vývoji Ryana z introverta v trochu méně introvertní a průbojnější osobu. Tento vývoj, což vrcholí v závěru seriálu, kdy se z Ryana opět stává osoba, jíž nechtěl být na počátku seriálu, se mi opravdu libil. Myslím si, že seriál určitě stojí za shlédnutí, je svým způsobem jiný než ostatní komedie. Tenhle druh humoru mi tak nějak vyhovuje. "Getting tangled up in Christmas lights is a workout." ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Wilfred mě dost zklamal... Čekala jsem jízdu plnou srandy a místo toho jsem se docela nudila a smála jsem se asi tak 1 - 2 za díl. Není to málo? Ryan vypadá celou dobu jako troska, která chce každých 5 minut spáchat sebevraždu, a Wilfred se chová zase jako největší úchyl. Povahy postav by mi ale zas tak nevadily, kdyby téhle komedii nechyběla KOMEDIE. 40% ()

MoiJe

všechny recenze uživatele

Je cool vidiet Wooda v serialovom svete. Ale Wilfred mi vadi a vobec, celkovo mi ani jedna postava nie je sympaticka a nesmejem sa, a tak to po 1x02 vzdavam. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Australskou předlohu neznám, tak nemůžu soudit, kde/jestli se v US verzi stala chyba. Samotný nápad se psem, kterého Elijah vidí jako člověka, je samozřejmě skvělý - a množství běžných psích úkonů, viděných v takhle neobvyklém podání, rázem vyvolává salvy smíchu. Jenže se to bohužel docela rychle okouká, už v půlce sezony jsem musel hodně bojovat, abych to dojel do konce. Kdyby se z nejlepších scén sestříhal celovečerák, tak možná, takhle bych do druhé řady už určitě nešel... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podivný seriál stavící na absurdním, ale ve své podstatě rozhodně ne hloupém humoru. Je bizardní, je sexistický, občas trochu nechutný, ale často hodně vtipný. Jason Gann jako chlápek v kostýmu psa se silně australským akcentem nemá chybu a jeho hlášky pronášené často s vážnou tváří baví stejně jako sebedestruktivní Ryan, který Wilfreda celé dny hlídá. Samotný seriál ale rozhodně není jen komedie, děj se postupně vyvíjí a záhada se vyjasňuje. Nechybí ani romantická zápletka v podobě Wilfredovy paničky Jenny. Po zhlédnutí všech 4. sérií musím konstatovat, že to rozhodně není seriál po každého a upřímně mě rozuzlení trochu zklamalo. A to jak ze strany Wilfreda, tak ze strany Jenny - myšlenka pěkná, ale něco finálovému dílu chybělo. Navzdory tomu jsem se seriálem spokojen. Jak se říká: důležitější je cesta než-li cíl a to u Wilfreda platí dvojnásobně. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Všetko sa začína tak „idylicky“, Ryan (Wood) vytlačil 3. verziu svôjho samovražedného dopisu a vyzerá to tak, že sa plánuje zabiť. No jeho plány nejako nevychádzajú, pretože jeho sestra mu dala cukríky namiesto tabletiek. Deň nato dostáva na starosť Wilfreda, psa v ľudskej podobe od svojej susedky Jenny. Wilfred rozpráva, má rád Matt Damona, hulí, a je to celkom vtipálek. Naproti tomu Ryan je stroskotanec, ktorý nie je spokojný so svojim životom a k tomu zaspal svoj prvý deň v práci, čo nepotešilo jeho workoholickú sestru.Táto nesúrodá dvojka sa pomaly začína spoznávať a Wilfred otvára Ryanovi oči do života. Pilot má dobré sitkomové tempo, humor nie je silený, je prirodzený, často čierny až absurdný. Ostatné postavy sú v tieni geniálneho psa/človeka Wilfreda, ktorý jednoznačne berie všetky humorné situácie na seba. FX celkom zabodovala s týmto letným seriálom, aj čo sa týka sledovanosti, ale aj kvality. Samozrejme, nie každému sadne takýto typ komediálneho seriálu, ale mne to sadlo a preto sa teším na ďalšie diely. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Puvodni serial byl na me az moc temny, priznam se. US verze me prekvapive az paradoxne bavi vic. Jedna z opravdu mala vyjimek, kdy je US verze nejake serie minimalne stejne "zabavna". Nastesti si nechali Jasona Ganna, co s Elijah Woodem dobre funguje. Mam rad depresivni humor, byt je to kombinace vskutku bizarni. Mam rad bizarni filmy/serialy. Ikdyz jsem se az trochu stydel, jak moc hlasite a hlavne uprimne jsem se rozesmal u uvodni sebevrazedne sceny... :] ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Po třetí epizodě hodnotím třemi. Pohodový seriál, Eliáš je sympaťák, ale tak nějak to není uplná pecka, takže proto průměr. Narozdíl třeba od Dextera, LOST, nebo čehokoli jiného necítím potřebu vidět další díl. Neurazí. A ten pes, to je čirý zmrd. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Australský originál sice neznám a i když nemám v lásce remaky, tak tenhle počin má jedno velké plus: skvělého Elijaha Wooda, kterého jsem si už dlouho přála vidět v něčem delším, nežli je filmový formát. Proto jsem za Wilfreda více než vděčná. Zvláště když se jedná o tak "originální" postavu (kterou sice už někdo jednou zahrál), ale Elijah je Elijah:) ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Pilot a dalších pár dílů se mi zdály fakt dobrý. Skvělý nápad, který jsem zatím v žádném jiném seriálu neviděl, ale bohužel postupem času už jsou jednotlivé díly slabší a slabší. Fóry už nejsou vtipné, často i trapné a bohužel se tam vlastně ani nic neděje. Klidně bych uvítal, kdyby odpadlo pár pokusů o vtip a aspoň trochu se jednotlivé postavy posouvaly dál. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Wood je slizký jak slimák, no ale už jen kvůli tomu podivnému přátelství MUŽ-PES si pouštím jeden díl před spaním. U druhého dílu jsem se dost nařezal. U třetího zase méně. Uvidíme co dnes u S01E04...možná půjdu výš... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Stále váhám, jestli 2 nebo 3 hvězdy. Každopádně je to seriál, který se mi příliš nelíbí a určitě se NIKDY ani trochu nepřiblíží k mým oblíbeným a osvědčeným hitům, jako jsou TBBT, HIMYM, Bones, Simpsonovi, atd., atd. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, výborné obsazení, ale něco tomu chybí. Jednotlivé epizody oscilují od "kurevsky dobré" po "vcelku nudné". A asi je pravda, že postupem času je to utahané a už to nemá kde brát. Zkrátka psa hrající člověk je skvělý odvaz, ale jinak. Těžko říct. (75%) ()

Reklama

Reklama