Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 1

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (372)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„She 15. She too old for you..“ Rudy to slušně schytal, ale jinak jsem měl z toho pocit, že reportér Sagdijev propadá bezradnosti. Možná je to tím, že se vrátil do těžce polarizovaného světa, který pohlcuje trotlovství a ve kterém se bizarnost stala normou.. Takže kazašský premiér je covidový Keyser Sozé? Toho by se mohlo chytit čínské ministerstvo zahraničí.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je zábavné, ako si tu niekoľko kolegov pozrie po jedničke aj pokračovanie, a nadáva, že je to primitívne :D Nič sa za tých 14 rokov nezmenilo, a to je to najdôležitejšie. Borat je tak isto inteligentný cez svoju primitívnosť, a našťastie nenasadol na vlak akejkoľvek politickej korektnosti, a solí jednu urážku či nechutnosť za druhou, poukazujúc na citlivé témata, ktoré ale nemoralizuje, len čiste zosmiešňuje, s menším či vätčším úspechom. Je pravda, že len máloktoré sekvencie ma dostali do záchvatu smiechu, ale tie stály za to. --- Pokial sa tento žáner v blízkej budúcnosti zakáže, to bude koniec slobody, akú ju poznáme - akokoľvek malicherne to len znie. Borat nie je dôležitý pre to, aby bol dobrým filmom, ale len čiste preto, že ešte vôbec môže existovať. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 14-ti letech se vrací Borat s novým poselstvím. Ačkoliv se může zdát, že to je to samé znovu, film se snaží o určitou hloubku a rozebírá aktuální problémy jak ve světě, tak v Americe. Vrací se do Ameriky, aby odčinil svůj prohřešek a jako dar Miku Pencovi veze svou dceru. Vše ale nejde podle plánu a věci se zkomplikují. Nastává určité rodičovské drama a do toho se přidá koronavirus. Opět jsme svědky spousty bizarních situací, o kterých jejich aktéři vůbec neměli ponětí. Dostaneme se například na sjezd republikánů, bál rádoby aristokratů nebo do zinscenovaného rozhovoru s Rudym Gulianim. Sice už to není takový nářez jako minule, ale stejně to člověka pobaví. "Vložil jste někdy dítě do své dcery?" :D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen věděl, že podruhé s Boratem už do téže řeky úplně vkročit nemůže, a tak se tentokrát snažil opřít o filmovější řeč a příběh. Jenže právě to ve snímku bolestivě nefunguje. Zápletka o sbližování s dcerou se mi do tohoto formátu vůbec nehodí a s Cohenovými reálnýmí nachytávkami tento styl moc nedrží pohromadě. Což je problém, když tato linie zabírá podstatnou část filmu a mně byla vlastně úplně ukradená. Známý provokatér pak tentokrát v interakcích s Američany zase tolik neryje, není příliš šokující a jen v málo momentech se mu daří nastavit zrcadlo. Prostě jen dělá bordel a čeká, jak na to jeho oběti zareagují. A oni často nezareagují vůbec. Chápu, že někoho nachytat a pořádně vytočit je vzhledem k současné situaci dost těžké. I přesto se mi zdá, že se do druhé Borata dostaly scénky, jež by v případě jedničky zůstaly na podlaze střižny. Na druhou stranu, Cohen jde do své role zase naplno, v Marii Bakalove našel solidní parťáčku a jeho nekorektní sprostý humor, v němž si dělá srandu ze všech, mě bude svým způsobem bavit asi vždycky. A když už se komik trefí do černého, jako v případě country výstupu či závěrečné šlehy, stojí to rozhodně za to. Jen jsou tyto vrcholy rozmělněny ne zrovna fungující zápletkou a častými hluchými místy. A kvůli zaměření se na aktuální covidovou a politickou situaci nebude navíc druhý Borat rozhodně tak nadčasový a univerzální jako nedostižná jednička. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to stále celkem fajn, ale původní kouzlo je pryč. První Borat byl možná to nejvtipnější, co jsem ve svém věku viděl a pamatuju si jak se celé kino nekontrolovaně řehtalo. U dvojky se párkrát usmějete, nelitujete ztraceného času, ale za chvíli se na to zapomene. Tím spíš že se to hodně vyjadřuje k aktuální situaci, což jsou vtipy, které stárnou nejrychleji. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Když Borat (Sacha Baron Cohen) předvádí Rouškini, tak při tom zazní úryvek písně „Cotton Eye Joe“ od Rednex. (Duoscop)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama