Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina se stěhuje na venkov do starého polorozpadlého domu. Plánovaná idylka skončí ve chvíli, kdy se jejich devítiletá dcera Lisa spřátelí s duchem tajemné holčičky, která žije v suterénu domu. (PetriK12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Náhodné objevy mě většinou baví a tady tomu není jinak. Holčičková strašidla mě dlouhodobě děsí a i když to místní se snaží spíš o kamarádství, tak já z ní měl nepříjemný pocit pokaždé, kdy se zjevila v záběru. K tomu přispívala i velice solidní atmosféra a táhnoucí se tempo. Povedly se i dějové zvraty, ve kterých jsem se na konci sice trochu ztrácel, ale nakonec do sebe vše zapadlo a já to snad pochopil. Sečteno a podtrženo nadprůměrná duchařina. 80% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Další snímek z holandské produkce, který jsem za poslední dobu viděla a který mě přesvědčil o tom že holanďani prostě umí !!! Belgie samozřejmě taky :). Skvělá i když pomalejší atmosféra, výborná hudba, napětí a typově docela zajímavý herci podali velmi slušné výkony. Párkrát mě zamrazilo, ukápla slza... prostě to na mě působilo a o tom to je, škoda že se mi to tak často nestává. Poslední půlhodinka a konec mě přesvědčili, že nepůjdu pod čtyři hvězdičky - byl to skvělý zážitek. 80% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slabota. O Zwart water som roky počúval samú hororovú chválu a nakoniec som dostal niečo, čo sa začne dobre, ale po 30. minútach pôsobivej atmosféry a fajn postavách sa to prepadne do dvoch priepastí s názvom Nuda a Nezáujem. Herci sa snažia (najviac „zábavný ocko“, takéto postavy by mali bývať vo viacerých hororoch a nie iba samí „temní fotríkovia“) a prostredie starého domu po mŕtvej babičke nie je zlé. Potešia i nečakané twisty. Ale samotná zápletka nie je žiadny zázrak, prostredie domu sa rýchlo okuká a ako mama, tak dcérka z minúty na minútu strácajú naše sympatie, až nám zostane k dispozícii len tatko a to nestačí. Smutnú korunku tomu nasadia scény s „duchom“, ktoré sú fádne a nestrašidelné. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor z holandsko-belgickej koprodukcie, ktorý je svojim poňatím vo viacerých ohľadoch dosť netypický. Duch, ktorý sa tu zjavuje hlavnej hrdinke pôsobí strašidelne iba spočiatku, neskôr by sa ich vzťah dal s určitou nadsádzkou nazvať priateľským. Film je plný dejových zvratov a viacvýznamových vysvetlení, tajomné vidiecke sídlo, v ktorom sa príbeh odohráva má ponuré čaro a mne osobne sa pozdával aj výkon ústrednej hereckej protagonistky, ktorá napriek tomu, že je v detskom veku podala niektoré emočné stavy presvedčivejšie než dospelí herci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už ho asi nic nedokáže překvapit, ale ono světu div se – i Holanďané ve spolupráci s Belgičany dokázali natočit vcelku zajímavou duchařinu. Tedy alespoň zpočátku to tak vypadalo. Prostředí starého domu vypadalo zajímavě, hlavní tři postavy taky měly určité charisma a ani atmosféra nebyla vyloženě špatná. Postupné odkrývání pochmurné historie tohoto místa i psychická proměna ženských představitelek byla docela povedená. Navíc díky zručnému kameramanovi i samotnému režisérovi se podařilo vytvořit v určitých pasážích i tolik potřebné napětí. Což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. O něco horší už to bylo se samotným závěrem, ve kterém začal všemu a všem viditelně docházet dech. Tvůrci se nás snažili šokovat zvratem v příběhu, ale místo toho se do toho spíše sami zamotali, no a přestože to celé nakonec dávalo smysl, pro mnohé to bude jen těžko uvěřitelné a hlavně stravitelné zakončení. Dále bych měl výtky i k nevyváženosti některých pasáží, z nichž některé mě tak trochu nudily. Nicméně se tu našlo i dost pozitivních prvků a scén, kvůli kterým určitě stojí za to tento film vůbec vidět. Kupříkladu taková scénka s provazem a králíkem není pro slabé povahy. Jen škoda, že většina lekacích scén, byla pro protřelé mazáky dosti předvídatelnou a již mnohokrát viděnou podívanou. Žádná pořádně originální myšlenka se tu nekonala. 50% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama