Reklama

Reklama

M.I.A. - Born Free

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Thriller / Horor / Drama
USA, 2010, 9 min

Obsahy(1)

Kontroverzní video, které Romain Gavras vytvořil pro britskou hudebnici známou jako M.I.A. k její stejnojmenné skladbě. Sledujeme jednotku po zuby ozbrojených policistů provádějících nefalšovanou genocidu. (J.Connor)

Recenze (22)

jabbo123 odpad!

všechny recenze uživatele

zásahová jednotka nejdřív zmlátí pár tlusťochů na nějakém sídlišti, potom odveze bandu zrzků (kteří mají představovat libovolnou národnostní/sociální menšinu) na poušť a nechá je běžet v minovém poli, mezitím ještě prostřelí hlavu malému chlapečkovi a potom sledujeme jak všichni v tom minovém poli strašně brutálně vybuchují. Ok. A co? A neříkejte mi jak jsem nepostřehl to hrozně úžasné intelektuální/politické/společenské poselství a jak nerozumím modernímu umění. Nikdo mi nevyvrátí že tenhle klip je naprosto o ničem. V rozhovoru na youtube se dá odhalit šokující pravda, že autoři tímto videem chtěli lidem říct: "Wake Up! Probuďte se! Americká vláda je banda násilnejch prasat ..." hmmm. Hm ... hm? Ok. Už to začíná ... ano ... ANO - změnil jsem celkový pohled na svět! Ale houby, tenhle protestsong nemá hloubku ani kalné kaluže a hodnotit ho 5* jenom dokazuje pozérství a rádoby uvědomělou představu o světě. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Neznášam extreme advertising, rozpitvané sčerneté pľúca z nikoho nespravia nefajčiara, ani decko prelietavajúce pri havárke cez čelné sklo auta v slow motion z nikoho nespraví zodpovednejšieho vodiča. Podobne aj tuto, politická alegória typu koniec násilia zobrazením násilia je úplne o hovnách, to sa rovno na rozzlobených mužoch môžem pohoršovať nad videami ako Izrael ostreľuje Gazu, Američania Afgáncov a Iračania novinárom pília hlavy, nepotrebujem k tomu prenesené Mayine IRA manifesty. Po technickej stránke je to ale jedničkové, kamera, paleta, strih i réžia sú top notch a tak sa po tejto "predohre" chystám na Gavrasov Notre jour viendra, v ktorom už hádam bude i niečo zmysluplnejšie, než metafora 'syntetickou genocídou proti skutočnej genocíde'. Meh! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Genocida na zrzcích – jindy zase na černoších – Hispáncích – mexikánech – lidi jsou prostě prasata, to se všeobecně ví a nejen v té slavné USA. Nicméně mi přijde mnohem povrchní cpát tyhle témata do hudebních klipů a zneužívat je k politickým zájmům. Samotný obsah byl však zajímavější než hudební doprovod, tudíž dám průměr, ale žádnou valnou hodnotu to pro mne nemá… ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

BOmba totálně DRSNÁ pecka !!! každý Ginger tohoto světa by se měl podívat co ho čeká až povstanu k moci.. protože už mě nebaví chodit po ulicích a ohlížet se za sebe jestli se za mnou nějaký nevyzpitatelný rudý ďábel neplíží.. ale upřímě bych byl daleko víc nadšený kdyby klip končil v momentě kdy se objeví street art se zrzkama a s milým heslem "our day will come".. ty jatka nakonec ani nemuseli být.. to je jen tlačení na pilu, snaha být drsnější a drsnější v každé chvíli.. -není vždycky chytrá ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

USA majú čím ďalej tým viac črty fašistického režimu, o tom by som vám vedel rozprávať, no a preto toto síce kontroverzné, no podarené dielo je zaujímavým dvihnutým ukazovákom. Ako film priemerné spracovanie, avšak čo sa týka prirodzenosti až desivo detailné a zvládnuté. Hudba je však z môjho pohľadu otras. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Nástěnná malba s rusovlasými bojovníky, kteří pozvedají zbraně s nápisem "Our day will come", odkazuje na heslo Prozatímní irské republikánské armády. (BS)

Reklama

Reklama