Reklama

Reklama

Vytí vlkodlaků: Znovuzrození

  • USA The Howling: Reborn (více)
všechny plakáty
Trailer

Will Kidman ve svých osmnácti letech zjišťuje, že jeho matka byla při porodu pokousána vlkodlakem a zemřela. Přesto ho ještě stačila porodit a Will je tedy napůl člověkem a napůl vlkodlakem. Nyní na prahu dospělosti si ale musí vybrat, na čí stranu se vlastně přikloní... (Nova Cinema)

Recenze (52)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z plánovaného remaku/rebootu Howlingu se někde po cestě stal obyčejný osmý díl této vyvařené hororové série, která mě nezajímá tak strašně moc, že jsem z ní viděl dosud pouze první díl. Jednu hvězdu za titulkovou hlášku o tom, že při natáčení nebyli zraněni žádní vlkodlaci. Jinak teenage odpad. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že to bude blbosť, takže ma to sklamať nemohlo, dokonca to napokon nebola až taká tragédia. Obyčajná romantická fantasmagória pre teenagerov - študent zistí, že je vlkolak a snaží sa zachrániť svoju buchtu. Pekná kamera a zopár akčných momentov v poslednej 10-minútovke, ináč tma. Ale sú aj väčšie pohromy :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scéna s oknom je napríklad niečo, čo by sa v žiadnej z predchádzajúcich častí nemohlo objaviť. A finále je pomerne akčné, plné vlkolakov, ktorí nevyzerajú dobre, ale ani zle. Bohužiaľ, scenár rozhodne moderný nie je. Naopak, až ma zaskočilo, koľko klišé a zastaraných blbostí obsahuje, pričom tvorcovia ich evidentne myslia smrteľne vážne. Mne osobne síce sedia horory bez humoru, ale i tak som bol otrávený z toho, ako som musel pozerať smrteľne vážnu hlúposť s vlkolakmi-stredoškolákmi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Čau, tak co, už máš ten scénář hotovej?" - "A jak bych moch? Dal si mi na něj víkend!" - "Ty vole, to ti na takovou kravinu muselo přece stačit." - "Já mám jenom zhruba načrtnutej příběh, ale je tam spousta masek, sexu a krve." - "Na to se vyser, na to nebude rozpočet!" - "Počkej, počkej. Vždyť v původní sérii toho Howlingu tam všechno bylo, tak proč to tam nedat zase?" - "Nic z toho tam nedávej! Jakobys nevěděl, co ty lidi dneska chtěj. Buď třpytící se upíry, nebo teplý vlkodlaky. Dej tam samý mladý a hezký lidi, zasaď to do školního prostředí a je vymalováno. Víc nepotřebujem! Hlavně, ať je to zejtra hotový." - "Už zejtra? A co dialogy? To přece nestihnu!" - "Musíš. Tak tam něco napiš, aby to na oko vypadalo, že to má nějakej děj, no a při natáčení budem hold improvizovat." - "Super, tak jo, zejtra se teda uvídíme." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Werewolf horror je jedným zo základných subžánrov v oblasti horrorovej tvorby. Zaoberá sa tématikou vlkodlakov. Krvilačných bytostí, ktoré na seba berú podobu vlčieho netvora. Väčšinou sa tak deje počas splnu Mesiaca. Mám rád tento typ horrorových filmov. Lenže problém je v tom, že kvalitných vlkodlačích snímkov je ako šafránu. Prevažne sa jedná o lacné alebo mimoriadne stupidné pokusy. V tomto prípade je to ten druhý prípad. "Znovuzrodenie vlkodlaka" je hlúpy, nudný teenagerský emo shit. * ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Video film s nulovým obsazením, max. s Landon Liboironem ( Terra Nova ), nepovedené hraní, nezáživné masky a nepůsobivý vzhled. Taková milá pohádka. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední díl postupně upadající vlkodlačí série je teanegerským dramatem ze střední - aneb jak sbalit holku, když jsem nesmělý a ona vypadá tak drsně. Will se jeví jako klasický problémový student, kterého si rádi vyberou starší jedinci, nejlépe i s menším IQ,, a dokazují si na něm své predátorské postavení na škole. Jenže Will má v sobě vlka, což jeho sok zjistí až příliš pozdě. Vlkodlačí horor to je cca posledních deset minut, kdy se konečně ukážou i bestie, byť žádný velký zázrak z hlediska speciálních efektů a masek to není. A také v konci se objeví nějaká krev, ale gore zůstalo stranou. A taky dojde dvakrát na sex, při němž není možné zahlédnout ani jednu dívčí či ženskou bradavku, takže ty scény mohli točit potmě a vyšly by nastejno. Jednu hvězdu dávám za Echo And The Bunnymen a jejich The Killing Moon znějící na podzemní diskošce, druhou za konec, kdy proměna před televizní kamerou odkazuje k úplně prvnímu dílu. Dlouho jsem tušil, proč tenhle díl odkládat, a rozhodně už ho znovu neuvidím. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 52%***TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// PLUS: vyvrcholení, přesněji poslední půlhodinka, Landon Liboiron dobře zahrál obě polohy a celkově zajímavý přerod z obyčejného studenta, Lindsay Shaw docela zaujme, i když trošku přehrává MÍNUS: méně známe tváře, hodně laciný rozjezd./// Shrnutí: Po letech se nám vrací průměrná hororová série na kterou se už skoro zapomnělo. Z počátku to vypadá hodně lacině a celkem nudně. Postupně to začne být zajímavé a v závěru lepší než by jste čekali. Efekty na dnešní dobu neohromí, ale ostudu nedělají. A ke konci se z filmu vyklube celkem koukatelná televizní podívaná. Pokud vám nevadí velká předvídatelnost a mnohokrát viděný scénář, budete myslím spokojeni./// PS: To že vlkodlaci žijí mezi námi je jasná věc (podle filmařů), já ovšem žádného zatím nepotkal. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako horor to jednoznačne nefunguje, ako taká teen romanca, no to by možno aj šlo, hlavne keď som Howling dopozeral len vďaka pohladnej Lindsey Shaw. No a celkovo sa vzhľadom na rozpočet nejedná o úplne nesledovateľnú blbosť. Skrátka béčková jednohubka. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Naštěstí, opravdu naštěstí jsem tenhle film neviděl od začátku. Naštěstí jsem ho ani nedokoukal. Myslím že by na mě takováhle filmová turbodemence totiž zanechala trvalé následky. Nemá cenu se zmiňovat o hereckých výkonech ani o jiných aspektech. Prostě děs a hrůza po všech stránkách! Tohle bych nedoporučil ani největšímu nepříteli. Jasný odpad a 5% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci by se měli vzbouřit a říci si o lepší filmy, než se o nich točí. Režisér Joe Nimziki vzal všechny dostupné béčkové propriety, včetně herců a navrch přihodil áčkovou kameru. Příběh pojednává o osmnáctiletém studentíkovi, který je stižený vlkodlačí kletbou poté, co jeho matku před jeho narozením kousnul vlkodlak. Domněle si myslel, že jeho máma je dávno mrtvá, ale ta se od té doby stala Alfou vlkodlačí smečky a chce se svého syna s vlkodlačím syndromem jednou provždy zbavit. Ten má, vedle toho, také příjemnější starosti s láskou k dívce ze školy a také o něco méně příjemnější dilema, na kterou stranu se vlastně přidat. Souboj o vlkodlačí nadvládu je neodvratný. Film projde několika úrovněmi. Od té nejhorší, postrádající smysluplnost i v rámci ustanovení pravidel vlkodlačí proměny, až po tu lepší, kdy se do filmu přimíchaly kvalitní rock songy s několika pasážemi cílenými na teenage publikum. Triky a masky odpovídají možnostem filmu. Vlkodlaci nepřekvapivě vypadají jako vypelichaná monstra, která jsou spíše pro legraci, než aby se dali brát vážně. Právě v tomhle ohledu se mohlo zapracovat, protože film šel do toho s jistými ambicemi na restart letité, avšak vyčpělé vlkodlačí série. Když ale triky a masky nevypadají o mnoho lépe, než jeho o několik dekád starší předchůdci, tak je případné navázání na sérii předem divácky ztracené. Určitým vylepšením se stalo herecké obsazení v čele se čtyřicátnicí Ivanou Milicevic, která na svůj věk vypadala lépe než Lindsey Shaw, která hrála školní lásku hlavního hrdiny, mezi nimiž je neuvěřitelný patnáctiletý rozdíl. Landon Liborion v hlavní roli předvedl výkon o dvou polohách. Zpočátku je nesmělým obrýleným studentem, kterého šikanuje žárlivý přítel jeho budoucí lásky. Když načerpá vlkodlačí schopnosti, jeho výkon i tak zůstal v intencích snaživého béčkového herce s permanentné stejným výrazem, jen s tím rozdílem, že už brýle nepotřeboval. Film je oproštěný od výrazně drastických a krvavých scén a jsou v něm časté náznaky případné vlkodlačí ságy, ke které směřoval. K tomu však kvůli diváckému nezájmu s určitostí nedojde. Z technického hlediska je dobrá hlavně kamera, která si sice občas libuje v tmavých odstínech a perspektivách, ale určitě filmu výrazně pomohla k celkově nad poměry dobrému vizuálu. Vlkodlaci by tak mohli začít bít na poplach, že další film je s nimi jen promarněnou šancí na film nadprůměrné kvality. S Joe Nimzakim, který toho mnoho nenatočil je zázrak, že se u toho nedalo výt žalem jako vlkodlak a dalo se to přestát bez újmy v podobě vlkodlačího kousnutí. Čekejte spíše "tvajlajtovský" styl, než krvelačný horor s napětím. Mé hodnocení: 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jsem prostě nepoučitelný... Co jsem od filmu s pořadovým čílsem osm mohl asi tak čekat... Nic jiného než kokotinu... Už v prvních pěti minutách jsem věděl, že následující hodinu a půl budu trpět jako pes... A taky že jsem trpěl... Nudný, romantický příběh zahalen do rádoby hororového hávu (žánr dnes tak populární), natočený zejména pro americké teenagery, opravdu není můj šálek kávy... Ale protože jsem tento rok viděl jěště větší průsery (namátkou Children of the Corn: Genesis nebo Red Riding Hood) nedám odpad, ale smiluju se a jednu hvězdičku přihodím, a to za posední čtvrthodinovku, kdy se mi podařilo být alespoň na chvíli při vědomí... Jinak tenhle kus mohu doporučit jen lidem, kteří ujíždí na kouscích jako je Stmívání, ostatní ruce pryč... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horor? Původně jsem chtěl jít z hodnocením výš, to trvalo tak do první poloviny filmu. Pak se začali proměňovat vlkodlaci a bylo po srandě. Tipuji, že tvůrci se chtěli naprosto srovnat s původní sérií, ale nechápu proč. Nemám nic proti starším hororům ale při dnešních možnostech mohli být alespoň ty kostýmy lépe udělané. To, že to nebylo moc akční a víc jak polovinu filmu hlavní představitel mluvil sám se sebou a litoval se jaký je to chudáček, že je naprosto průměrný a ještě k tomu vlkodlak to bych přežil. Asi to tak tvůrci chtěli ale absenci jakéhokoli nového nápadu nebo efektů to asi ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Osmý neboly pro někoho devátý díl(jedna Francouzká sračka se v Aj jazyce jmenuje Howling 8). Nedopadl tak strašně. Navíc je rozhodně lepší než šílenej sedmý díl. Sice tu dost smrdí styl Stmívání ale ústřední dvojice mi přišla narozdíl od tamtý sračky fajn. Co stojí za zmínku je konec kterej byl celkem akční a nadupanej to předtím je docela slabota. Vlkodlak vypadal celkem fajn, sice proměna byla na rychlo spíchnutá a celkem špatná ale finální maska byla povedená. Prostě průměrný pokračování bohužel už vyčpělé série. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 1995 dopadl prozatím poslední sedmý díl Howling: New Moon Rising doslova katastrofálně, vypadalo to, že konečně dojde tato série zaslouženého odpočinku a kromě prvního Howlingu navždy upadne do hlubin zapomnění. Bohužel to netrvalo příliš dlouho a Joe Nimziki si na ní vzpomněl a rozhodl se jí vzkřísit. Ještě před natáčením se mluvilo o tom, že by mělo jít o remake původního filmu, ale díkybohu (a to nejsem věřící) se tak nestalo. Takže ve finále se z toho zrodilo jen další podprůměrné pokračování. Bohužel se tak stalo zrovna ve chvíli, kdy světem teenagerů otřásla vlna Twilight (mánie) a tento kousek se rozhodl na ní svést společně se zástupem sračkoidních následovníků. K mému zděšení jsem byl nucen sledovat první cca půlhodinu kýčovitou šablonu všech těch rádoby romanticky hororových filmů s kýčovitou zápletkou a nutným seznámením s hlavní dvojicí a jejich zrodu lásky. Poté co přetrpíme všechny ty letmé pohledy, doteky a náznaky šikany se konečně tvůrci začali věnovat „hororové“ podstatě svého díla. No to slovo (hororové) musíme brát hodně s rezervou. První útoky vlkodlaka jsou nám totiž nabídnuty jen z jeho pohledu a ve finále stejně nic pořádného k vidění není. Všichni by jsme v tu chvíli očekávali výrazné zlepšení samotné atmosféry, jenomže zdání klame. Mrtvol sice začalo přibývat a konečně uvidíme i vlkodlaky v celé jejich „kráse“, ale akční závěr byl spíše trapně úsměvný, nežli by jste si hrůzou zakrývali oči. Vlkodlačí souboje si totiž divák nemá možnost pořádně vychutnat a to hlavně díky chaotickému střihu a nepříliš povedeným maskám.Nicméně osmý díl určitě nepatří mezi nejhorší kousky této série. Viděl jsem ještě dva horší. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blbost jsem čekal a blbost to byla, ale musim přiznat, že to bylo místy snesitelnější, než většina teenagerovských upířin a vlkodlačin. Možná i proto, že hlavní potterovský hrdina nebyl tak nesympatický jeliman s vyrýsovanou postavou a mimikou medvěda a určitě proto, že tu byla Ivana Milicevic a ta je všude nehorázně sexy. 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Docela prijemná jedno hubka. Asi preto, že som bol odhodlaný tento film už len pretrpieť, keďže z celej serie sa mi páčili asi dve časti, neviem či aj to neklamem. Ja si myslím, že som spokojný lebo ma niečím zaujala Lindsey Shaw a tak ma celkový tupí dej ani nezaujímal. Scenáristický je to hlúpučké, herecky okrem výnimiek, tiež a je uplne bez fantazie a logiky.. No a vlkodlaci boli schopnejší ako v niektorých minulých častiach, ale do pohody, to i tak nebolo. Troška nadhodnotím, lebo až taký prúser aký som si myslel, že bude, to nebol. ()

Reklama

Reklama