Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V hodnocení opět váhám, ale atmosféra byla místy velmi napjatá a téma sice vousaté, avšak k přemýšlení vybízející. Zlý film, či lépe řečeno film o temné straně společnosti. O zlých lidech, kteří se ale možná pokřivili válkou, což není pro ně omluva, ale spíše vysvětlení. Naléhavější o to více, že oběťmi se stávají ti, kteří se snaží druhé zachraňovat. Pro mne ani ne horror jako spíše drama. Výpověď o zemi, kterou ve 20.století několikrát zpustošila válka. Podruhé už to ale vidět nemusím. Největší hrůzu mi naháněli vlčáci, to byl skutečný děs... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Blbí psi, měli jít snad po ní, jak jsem pochopil. Nebo to si ten Franěk čichal k pachové stopě z trenclí toho Francouze? Pár vteřin na to přišel záběr, který mi silně připomněl scénu z Predátora, když se od zbytku čety odtrhl ten indián s mačetou + zděšené ohlédnutí Arnieho. Na Capfits si cením kromě napětí i jisté rozhodnosti postav a akční přímočarosti. Nepřešlapuje tolik otravně kolem všeho jako například před pár dny shlédnutý Mother´s Day. Jinak jde o trendy exploitation z atraktivního prostředí ve stylu TURISTAS, se kterým ho krom zpracování pojí i námět. Hlavní role opět ženská. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou snímku je jeho stopáž! Je tak krátký, v podstatě, takže vám skutečně musí prozradit spoustu věcí dostatečně brzo, aby mohlo dojít k typickému a oprávněnému boji o život všemi dostupnými prostředky. To ze snímku dělá dostatečně rychlou podívanou, kdy jeden záběr střídá druhý. To také vidím jako jednoznačné plus. Nevýhodou však jsou rekvizity z bývalé Jugoslávie, jako nejnovější VW či oblečení a podobně. Tady se teda tvůrci řádně sekli, asi jako v tom, že bývalá Jugoslávie opravdu nezasahovala do Československa, natož do Ruska. Ale budiž vám odpuštěno, pokud to mělo být vtipné, já se fakt bavila. Pokud jste to mysleli vážně, já vám za toho pana doktora ty hvězdy dám. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Uf... totální průměr. Znovu se potvrzuje moje nepsané pravidlo, co Francouz a pokus o horor, to totálně zpacaný potenciál. Captifs mohl přinést čokoládu Milku, ale přinesl jen polosežranou Orionku a ještě k tomu studentskou pečeť, která se nedá žrát. Přitom černý obchod s orgány na samém začátku řetězce je vždy zábavný. Chyběly mi pitvy, chybělo mi napětí, chybělo mi znechucení a soucítění s uvězněnými, chyběla mi beznaděj. To všechno režisér a scénárista nezvládli, přitom se mohli minimálně inspirovat tolika jinými filmy, které zobrazují stejné téma. Konec samozřejmě totálně směšný, rád bych se zde rozepsal o trapnosti závěru filmu a udělal si z něj legraci, ale to si dovolím jen u totálních odpadů, tento film stojí za to, abych nespoileroval. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další slušný zářez do francouzské exploitační kinematografie. Tentokrát sice ne nejhlubší, na vykrvácení přesto stačí. Do dvou třetin víceméně klasika: skupinka psychopatických cizinců drží v klecích na odlehlé farmě tři zdravotníky. Sem tam jim poskytnou psychického teroru, nebo se vězni marně pokusí o útěk. Prostě standard. Ale s poslední třetinou nabírá film na neskutečných obrátkách a nedovolí vám vydechnout do závěrečných titulků. Příjemným zpestřením je účast Ivana Fraňka, kterého si budete pamatovat z Herzova kousku T.M.A. Překvapilo mě, že právě on je tím nejvýraznějším článkem mezi únosci, a jsem za to vážně rád. Tahle role šíleného Jugoslávce s puškou a perfektní češtinou mu sedla výborně: "Já tě budu mrdat, ty jedna svině!" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)
  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)

Reklama

Reklama